Що за сайт е Jobs.BG? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Що за сайт е Jobs.BG?
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 17589 пъти
Здравейте!

Сигурно на всеки му се е налагало да търси работа чрез интернет. Какво правим в такъв случай? Влизаме направо в най–големият сайт за тази цел, Jobs. BG, правим си CV и до там. Аз лично от три месеца насам пускам по 10-15 CV-та на ден, за да видя, някой ако ми се обади, какво ще предложи.
Трябва да отбележа, че не съм безработен, просто исках да видя как върви заплащането в моята сфера. Никой до сега не ми се е обадил, при положение, че съм с диплом по специалността, 19 годишен опит, изглеждам представително, въобще перфектно CV и всичко това, подкрепено с два езика на експертно ниво.
Така беше до момента. Сега вече съм безработен, след подбор на персонала ме съкратиха мен с най-големия опит сред колегите. Да е за пари не е, защото взимаме еднакви заплати, нямаме бонуси за стаж или нещо друго, просто щрак и ти си, без обяснение без нищо, работата била намаляла, така ми казаха.

Какво да правя сега?

Пак да търся в Jobs. BG? НЕ! Имам познат, който казва, че над година не е получил обаждане от този сайт, а накрая си е намерил работа чрез приятел. Така направих и аз. Три дни след, като ме съкратиха, аз вече имам нова работа, но чисто нова, сега тепърва ще ме обучават и най–интересното ще взимам повече пари от преди.
А сега ми кажете какви са тези работодатели, да махат хора с опит и на тяхно място да слагат новобранци /сигурен съм, че на моето място ще дойде такъв/ и да пускат обяви че набират хора и в морето от желаещи да не поканят поне да го видят що за човек е този с опита, а после пак да си вземат младока, който ще работи за по–малко пари, но дали няма да им излезе по–скъпо!?

Моля пишете, имали ли сте успех с Jobs. BG и също така, ако сред вас има работодатели кажете ми каква е идеята да си подменяте подчинените с по–ниско квалифицирани, та нали кризата няма да е вечна и когато отмине Вие ще сте не конкурентни, разполагайки с такива служители.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 11 години, 9 месеца
hash: d9edff2c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зарежи ти разните му сайтове. И аз преди 1. 5 г. си сложих CV-то къде ли не, но никакъв отговор, освен за една работа, която ми беше далеч под квалификацията.
Работа се търси с познати, с препоръки.
Не съм убеден иначе, че някой ще назначил младок на твоето място. Младите сме най-големите потърпевши - идваш от унито, искат опит, а ти го нямаш. Над 40% е безработицата сред под 30 годишните у нас! Първи сме по % млади хора в Европа, които нито учат, нито работят.
Аз накрая убедих бивш мой шеф от студентските години в една бизнес идея и сега съм one man show - всичко си правя сам и му се отчитам. Не печеля много добре, но имам работа, а и практиката така ме учи, че ми свирят ушите. По-голям университет от работата няма. В университета пък се научих да уча. Не се мисля за всезнайко, наскоро си поръчах литература за 50 лв. Човек цял живот се учи!
И нещата вървят, бавно, но се случват. Ако всичко мине добре в края на следващата година ще сме реализирали чиста печалба от 1/2 мил. лв.! Тези пари ще се реинвестират, аз ще си назнача хора и до няколко години печалбите ни ще са в милиони, а моят годишен доход - в стотици хиляди.
Аз съм на 28 г., хората, които работят като външни изпълнители за нас са най-много 2-3 г. по-възрастни от мен. Нахъсани са, работи им се. Дори твърде малко шансове се дават на младоците у нас. Но и нашето време идва. Аз ще назначавам само млади хора, които да правят опита си в нашата фирма, да имат морал и да са честни. С тях можем да изградим доста голяма компания.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 94b8ff4a39
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   От този сайт само веднъж съм намирал работа и то за чужбина. Отказах я, но това е друга тема. Понеже безработицата е висока, за една обявена позиция се получават над 100 CV-та, да не мислиш че някой ги чете всичките, а и за доста от позициите, кандидатите са вече избрани по други канали, но нали трябва да се отчете някаква дейност пред шефа.
Другото, което си мисля, че може би ти сам си си вкарал автогол с това пращане на CV-та, по някакъв начин, може би информацията е стигнала до шефовете или някой от HR отдела ви. В предишната работа имаше подобен случай. Един колега праща CV до някаква фирма, но се оказа, че шефът на онази фирма е приятел с нашия шеф, обадил му се да му каже, че еди кой си си търси работа и колегата го съкратиха, но от другата фирма не го назначиха.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4b720a205c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   На мен са ми се обаждали от jobs. bg, като съм пускала CV. Вярно, че работата не беше кой знае каква, но са се обаждали. Не знам, дори е било почти веднага след като съм пуснала CV-то.
Колкото до махането на служители с опит, според мен може да има много причини. Един човек с опит е по-добре, но понякога работодателите искат нови необучени кадри, за да ги обучат така както на тях им харесва, или по нова методика. Един човек с дългогодишен опит, е много закоравял по определен начин на работа, а света се променя, с него и методите на работа, както и науката и всичко. Трябва да си много гъвкав за да се вписваш. Други пък не вземат човек без опит, защото не искат да го обучават и така нататък. Абе с две думи - скапана история.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2d8eb28ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря на Автора за темата! Отлично попадение! ;))) Колко пъти съм си мислил и се радвам, че някой извади на бял свят моите умозаключения...! ;))) Почти всичко е казано и то много добре, но нека и аз добавя нещо от себе си! Прави ли Ви впечатление, че в този сайт ( Jobs. bg ) повече от половината обяви са на английски език? Става дума за позиции за работа в България! Защо е нужно това? Нали живеем в България? Нали искаме да ни уважават като нация? Много се смях когато един приятел ми каза за такава обява и ми предложи да се пробвам...! Казах му, че ми куца англиийския, а той ми обясни, че в изискванията не се изисква английски език...!? Наистина - обявата на английски, но в изредените изисквания не споменават нуждата от чужд език...!? Но да оставим майтапа - офиса на Джобса в София ми е в съседство и често минавам оттам - редовно има по 3-4 момиченца, които си пушат и пият кафенцата на тротоара в маркови парцалки... явно натоварването не е кой знае какво! Пращал съм СВ- та, звънял съм на телефони.... повече от 2 години ни вест ни кост! не познавам човек, който да си е намерил работа чрез тях, а около мене безработни бол! Явно тези агенцийки са перачници на пари под някаква форма! Не че мога да го докажа, но от обща култура човек се досеща! иначе и аз си търся работа, но нямам връзки и зациклих...! Без познати и свои хора е абсурд да се намери каква да е работа...! И мене ме съкратиха след 20 години стаж, за да наместят 20 годишна фльорца без образование и природно тъповата, но с други данни... ;))) Нормално за България....

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 78681f5d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Със завършена английска филология, кандидатствам за определени работни места по 100 пъти. И на интервю не са ме извикали дори. Всичко се знае предварително. Пускаме обявата, но се знае, че ще назнача братовчеда Иван или любовницата Пенка. За съжаление, това е.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2f832a6e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   На мен са ми се обаждали и са ми писали емайл, че съм прекалено квалифициран или че са съгласни да ме наемат, но ще ми предложат 50% от заплатата за първите месеци докато видели резултати от работата ми.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d9edff2c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5, не се обиждай, но с английска филология нямаш никаква квалификация, освен за учител по езика. Има много обявени места за учители и преподаватели по английски език в бюрата по труда. Изкарват се добри парички с частни уроци и курзове за възрастни.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3608a5ea13
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   И аз пускам CV-та в jobs-a от година... Странно впечатление ми прави, че от месеци насам търся работа като уеб дизайнер, но нито една фирма не ми е звъняла за интервю, въпреки че кандидатите сме малко и като сме примерно около 20 човека кандидатствали общо, е нормално едно интервю да отсее квалифицираните за работното място. Представям портфолио, имам представителна снимка и т. н., знам английски. Когато обаче пусна CV за продавачка и за едно работно място сме се накачили по над 700 човека, се скъсват да ме търсят за интервю. Защо става така??? Обидно ми е!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a2f574c0aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

9.   Истината за Джобса е следната. Те са просто посредници-работодателят или други агенции за подбор на персонал си слагат обявите в джобса, като единственото задължение на сайта е да ги публикува. При регистрацията си там всеки работодател получава имейл пространство от сайта, на което получава кандидатурита за работа. Единствената вина в момента е, че Джобс Бг не изпращат известие на работодателя, когато той е получил нова кандидатура при тях. Това е от преди година. Преди това изпращаха редовно известия и работодателите знаеха, че има постъпили кандидтури. Сега всеки работодател, който е пуснал обява там трябва сам периодично да си проверява пощата за нови CV-та. Истинската причина толкова много хора, като нас пишещите тук да нямат работа е своеволията на работодателите. Имат прекалено голям избор и направо се гаврят с хората. Дори и на интервюто да видят, че имаш необходимите познания, че можеш да се справиш с работата ако нещо не им хареса в теб-било цвета на ризата, било нещо друго просто няма да те вземат. И това е така, защото след теб още 100 души чакат на опашка. Другото, на което трябва да обърнете внимание е колко често дадена фирма пуска обява. Ако виждате една обява 100 пъти да се пуска отново и отново, значи фирмата не е наред. Големите и сериозни компании пускат обявата си веднъж и след внимателно проведен подбор избират най-подходящия кандидат, който няма да им избяга след 1-вия ден просто, защото фирмата му е предложила удоволетворителни условия. Аз също съм без работа, но стигнах до тези заключения след като за 8 месеца минах близо 10 интервюта след обяви в Джобс Бг.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2f832a6e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

10.   №7 грешиш не тъпчи №5 той/тя може да работи като преводач, като секретар/ка с английски и мн др.

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2d8eb28ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   Имам идея! Доста хора сме без работа и сме квалифицирани и с опит! Дайте да организираме нещо? По обяви и в бюрата по труда е умряла работа! А в това време от Евросъюза реват, че България не е усвоила милиарди по европрограми! Значи парите ги има! Дайте да натиснем да ни отпуснат и да завъртим бизнес! Наближават избори и управляващите ще са отстъпчиви! Какво ще кажете? Има ли желаещи? ;)))

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e7ccb74ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Може да са те махнали, заради лично отношение.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 40e08f6819
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   един познат чрез jobs bg си намери работа. Пусна едно cv и го извикаха на интервю и го взеха на работа

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c59df41e8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Аз пускам св-та в джобса от 3 години, за цялото това време ми се обадиха за интервю точно 3 пъти, на последното не отидох, защото фирмата се занимава с незаконни неща, дори един от собствениците е съден. Реших да не рискувам за някакви 500 -600 лв, да не дава Бог да ме вкарат в някакви незаконни сделки няма излизане после. За два месеца иначе съм пуснала в джобса около 27 св-та и само от тази фирма ми се обадиха. Какъв ужасен късмет имам. :(:(:(

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8a9b0c31d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Аз пък съм доволна от този сайт, неколкократно съм си намирала работа от там и са ми се обаждали винаги където и да си пусна кандидатурата. Да вярно в моята сфера има повече обяви, но все пак може би е до късмет. За сега да чукна на дърво без работа не съм оставала, въпреки, че точно опитът и стажа са важни при нас. Аз нямам кой знае колко годишен опит, но пък винаги са ме търсили. Дори имах случай в който си пуснах Св-то и след 1 час ми се обадиха.... не знам или е късмет или наистина търсят по - млади хора, което си е чиста дискриминация. Но като цяло съм си намирала работа от там много пъти и то за кратко време в период от няколко дни до седмица.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c5d8469819
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   Аз също съм кандидатствала на милиони обяви, но не ме викат дори за интервю. От там работа не съм намирала. Въпреки че имам висше, и опит....

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4c1b4b4c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Аз също си намерих първата работа (в града, в които дойдох да уча). Подадох CV-то си на 4-5 места и след около седмица ме викнаха на 3 от тях... започна се със "странните" въпроси на интервютата и т.н.... макар че CV-то ми далече не беше перфектно.... Току-що бях завършил и студент редовна форма /така е почти невъзможно да те вземат, където и да било/... Но ме взеха, съобразяваха се с лекциите ми и т.н. на всичкото отгоре дори ме обучиха за което съм им супер благодарен.

NoBody

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a486e70c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Никаква полза няма

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: fb3b1496d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

19.   Вече два месеца пускам cv-та и до сега само на едно интервю ме поканиха. Току що съм завършила, без никакъв опит и по моята специалност почти няма обяви. Много е подтискащо, кажете за млад човек с висше, но без опит, колко време горе-долу е нужно за да си намери работа? Някои ми казват, че цяла година не намират, други - няколко месеца. Предполагам зависи и от специалността.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 023e0acb16
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Аз съм пуснал много СВ-та в тоя сайт преди да започна работа където съм сега, но до сега не са ми се обаждали, да ме поканят на интервю. Сестра ми преди няколко години и тя като беше безработна, пускаше някакви и и се обаждаха на няколко пъти, но като отиде там работата е далеч от истината, която са написали в обявата. Даже един път я взеха на работа, като продавачка и я прецакаха с парите. Повече работа по интернет - НЕ! Тя пати от там, но аз няма да се излъжа след като знам за какво става дума... в момента работа трудно се намира с питане, трябват връзки, познати да те уредат и това е... няма избор, хора с по 1-2 висшета си седат без работа, отиваш за работа нямаш опит... искат хем да си на 20 пък и да имаш 10 години стаж...

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 13c25d4994
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Естествено, че работа се намира чрез връзки и познати! Що некадърници, с които завърших работят! Има такива идиоти, които имат връзки и ги назначават, нищо, че ми е отлична дипломата! Това е България-тъпаците прогресират!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e907f9f8a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Зачетох се в коментарите по-горе и неусетно стигнах до края. Виждам единствено и само негативизъм и невярване във собствените сили и усилия за постигане на определена цел - в случая намиране на работа.
Интересно ми стана защо всъщност никой от Вас не отговори конкретно на номер 11? Това беше единственото конструктивно решение на проблема - не ни предлагат работа, тогава да пробваме ние да си намерим сами с европейски пари....
Конкретно за jobs. bg - з апоследните 10 години от там лично съм назначила над 1200 служители - не се учудвайте на цифрата - работя в отдел Човешки Ресурси и отговарям за подбора.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 60b12a6995
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Проблема на джобс. бг е че там не търсят толкова кадърни хора в една или друга област, в дългосрочна перспектива, а търсят готови кадри, които да отговарят на специфични изисквания. Фирмите се надяват по този начин да измъкнат или откраднат от други фирми капацитети, с които да си раздвижат бизнеса без да влагат, обучават и сертифицират. Поради тази причина има и толкова аутсорсинг фирми като адеко, софика груп и др. които не спират да наемат за HP.
Тези сайтове са направени не с цел на работника да му е по лесно и да бъде оценен, а за работодателите да имат по-голям избор за да покрият текучеството на персонала си.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 80b68de2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

24.   От автора.
Не знам номер 22 в коя фирма работи, но 1200 човека за 10 години и то от ДжобсБГ ми звучи малко като ела за един месец или два да те видим как се оправяш на минимална заплата или по-малка и после извинявай, че се видяхме. Лично аз съм свидетел на това, че от 6 години една и съща фирма през месец пуска обява за служители, които според мен във този бранш не трябва да има такова текучество, а фирмата е с не повече от 40 човека персонал. Това какво трябва да ви говори, че Джобс е склад на хора затаили надежда за най-хубавата работа за тях, а в същото време некоректни работодатели ги използват за месец, като накрая не им плащат дори и осигоровката, а да не говорим за изгубеното време, нерви и стреса.
Ако не е тайна колко служители има във фирмата Ви номер 22?
аз откакто пуснах темата досега си намерих на два пъти работа, сам естествено не чрез разни сайтове, но за съжаление пак умирам от глад и сега ще послушам номер 11 ще усвоя европейски пари. На 22 април заминавам да работя в Англия и от там ще пращам Европейски пари на жена ми и малката ми дъщеря. Не знам каква цена ще платя за това мое решение може даже да си разваля и семейството но поне ще знам, че са добре и съм направил нещо, а не съм пускал само сивита в ДЖОБС БГ.

С Уважение към Всички, които пишат коментари по темата ми.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a822daa322
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   1200 души, авторе, трябва да е било в хотелски комплекс. :) 100 души по 10 години 1000, ест. работата е сезонна, в момента е ниско заплатена, а работа колкото искаш, разбира се. Работа на килограм, ужасно отношение и никаква мотивация.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c8ed3d205a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   Живеех в Плевен и бях безработен повече от година, пусках в Джопса и останах с впечатлението че сякаш дори и не четат CV-тата. Накрая се хванах в Билла чрез приятел и направих 2 години и пак пусках ей така да видя просто и пак нищо и реших да ида в Пловдив, преместиха ме от Плевенската била в една от Пловдивските но не ми хареса екипа нещо и почнах да си пускам пак в джобса. САМО че този път ми отговаряха кандидатствах на 5 места и 3 от фирмите се свързаха с мен.
Изненадах се и така отидох в една от фирмите беше за медицинско оборудване и на 3 етапа беше интервюто и ме взеха! А кандидатстваха 360 човека! И фирмата е 6, има тийм билдинги, коледни бонуси, кафета на корем и всичко е добре, отношение. Сигурен съм че ако напусна няма да си намеря друга такава работа в България.
Мисля че зависи и от града, ако е някой затънтен (голямо село) където всеки се знае със всеки едва ли ще ти отговори някой. Докато в големите градове е друго нещо.
Ако си писал за София или Пловдив не знам какво да ти кажа :D

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 012b6d5067
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

27.   Аз съм кандидатствала и са ме викали доста. Всичко си е наред със сайтовете, особено Джобс. бг, въпроса е какво търсиш и на кого се предлагаш...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 499acc29c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   По моя опит тези сайтове са напълно безсмислени. Кандидатствал съм точно 150 пъти в последните две години и нищо. На интервюта ме викаха само някакви измислени фалшиви фирми, които бълваха хиляди обяви с нови и нови имена. Тези сайтове с нищо не са по-различни от вестниците с обяви - препоръките от приятели и познати винаги ще си останат номер 1 начин за намиране на работа.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 499acc29c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

29.   Удобно е да се кандидатства чрез тези сайтове, но т. н. netwroking, т. е. контактите и информацията от познати, или препоръка все още са си най-добрите начини за намиране на работа. Сайтовете за работа не са нищо ново или кой знае колко революционно - те са по-модерна версия на вестниците с обяви за работа. И плявата е много повече от просото точно като по вестниците.

Лично аз не съм доволен, но то си е и до късмет. След 150 кандидатствания за почти две години ме поканиха на интервю точно пет пъти, като 2 или 3 пъти беше една и съща фирма, някаква фиктивна рекламна агенция, представяща се под три различни имена. Работа си намерих кандидатствайки директно чрез сайт на съответната фирма, а не през такъв сайт. И за в бъдеще ще знам - кандидаства се директно чрез сайта на фирмата (ако е за по-нискокфалифицирана работа може и на място). Ако пък фирмата няма сайт най-вероятно не е читава, още повече ако е в рекламния бизнес.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d50ef0cbcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Аз работих като Управител в хотелски комплекс това лято и търсих персонал през jobs. bg. Получавах много, ама много биографии на кандидати, така че мисля всичко е ок със сайта. И в интерес на истината от няколко години си намирам чрез него работа в добри хотели и ресторанти като мениджър за летния или зимен сезон.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0a0cc5bede
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

31.   Пълен жумел е този сайт, защо - неясно...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0a0cc5bede
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Работодателите знаят, че работниците са притиснати в БГ и се гаврят с тях. На ниските разходи за труд, като във всяка комунистическа планова икономика се основава функционирането и на българската икономика - "човешкият фактор" е нищо.
То и затова няма средна класа и затова бедният по-лесно се управлява...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b2c9f4fc93
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Когато бях млад (под 25 годишен) този сайт вършеше работа. Намирал съм си работя през тях няколко пъти. Но тогава и времената бяха други, нямаше толкова конкуренция в сектора и кандидатите определяха къде да работят, а не както е сега с толкова много квалифицирани кадри без работа и работодателите почнаха да се гаврят вече с хората. Вярно е това че има възрастова дискриминация. Младежите ги предпочитат защото не си знаят правата, не са чели кодекса на труда и не ги интересува, по склонни са да бъдат експоатирани по всякакви начини, точно защото не са минали през няколко фирми и още не са видели какво е по другите места. Също така младежите са по склонни да работят за малко пари с уговорката че все още се учат и целият живот е пред тях. Така годинките минават бързо и като станат на средна възраст, а все още работят за мизерни пари, вече никой не ги взема на сериозно.
Ползвал съм сайта Jobs. bg и като работодател и като кандидат за работа. Интересното е че информацията която публикувате в този сайт изобщо не е конфиденциална. Предоставя се на Агенциите за подбор на персонал. Когато бях пуснал обява, ми се обадиха от една агенция и ми казаха че от сайта са им дали телефона. Пратиха ми оферта да ми намерят те кандидат. Разбира се от агенции полза няма.
Като кандидат си бях изпратил CVто на две обяви, а ми се обадиха от съвсем различна фирма, в която изобщо не съм кандидатствал. Казаха че са получили CVто ми от друга фирма която изобщо не бях чувал. Така че на си мислете че данните които изпращате са конфиденциални. Разпращат се на всякакви агенции и фирми.
Ако видите че по обявата по която сте кандидатствали има още 100 кандидата наистина не хранете надежди да ви се обадят точно на вас. Фирмата ще извика 5, най много 10 кандидата на интервю. Много работодатели гледат снимката и избират по симпатии младите хора, дори и работата, която предлагат да не изисква външност. Едни работодатели направо ми се оплакаха на интервюто, че досега нито едно момиче не е кандидатствало по обявата им, а това че нямали жена в офиса много ги притеснявало.
Така че дискриминацията е пълна - по възраст, по пол, по външност и най вече по изисквания за заплата.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 19ad1bae61
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Господа от jobs.bg чета,гледам и не вярвам на очите си в България ли се намирам или в Абсурдистан.По обввите които публликувате,и то не на официалният ни език,аиистина сте. абсурдистани и глупостите,които. пишете са оправдание за жалкото ви абсурдносъществувание.Не ни трябвате в този жалък профил,може би ще сте полезни в селското ни стопанство

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9e8014ffa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

36.   Здравейте!
Ще се включа по темата от страната на работодателите.
Няма как да си намерите работа от този сайт, защото е прекалено комерсиален и рекетьорски. Искат да изкарват пари от всичко и от там качестовото пада.
Публикувах обява, която е за дистанционна работа и ми искат да отбележа опцията Дистанционна. Но трябва да и мдам пари. Аз обаче изписах в текста на обявата, че е дистанционна. Логично те ми я отхвърлиха. Ок. съгласен съм. Премахнах текста касаещ описанието за дистанционна работа. Те пак я отхвърлиха. Свързах се с тях и те ме увериха, че независимо от това, че обявата е с променен текст, те вече знаели, че става въпрос за дистанционна обява. Трябвало изрично да напиша в текста, че работата се извършва от офис.
Елементарен селски рекет. Мислят се за монополисти. Затова хората немогат да си намерят работа.
Поздрави на всички "монополисти". Аз си пуснах обявата в конкурентен сайт и имам добър резултат. :-)

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e484b704fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   Работил съм на няколко места и винаги съм ги намирал чрез jobs.bg. От 3-4 месеца искам да си сменя работата с по-добре платена, но нямам нито едно обаждане от там. Странно ми е

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 4d7aa2c5a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (107 гласа)

38.   jobsa работи, но 70% от обявите са с цел проучване и ако може да се намери гений за 400лв., кандидатстват хиляди и заплатите са минимални по тези обяви.Тези които търсят работа без познати, защото нямат са винаги дискриминирани по всевъзможни начини в БГ. Търсят се възможно най-млади с възможно най-много умения за 400лв., да не се разболяват, да нямат деца, да не ядат и да не искат нищо. В чуждите фирми и HP например никога не може да намериш работа дори на 30г., при условие че дори става очевидно, че английският ти е по-добър от на интервюиращия.Изобщо да се радваш ли ако си намерил работа чрез jobs или да плачеш

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b8f23a34d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Сайтът работи, но има една лека подробност-90% от работодателите са мошеници и както каза някой по-горе искат за 400 лева да си поне Нобелов лауреат и 24 часа на разположение. Читавите компании на нашият пазар са международните. Вярно, че и при тях нещата не са съвсем перфектни, но поне плащат по-добре. За български работодател не искам да чувам повече. Нито плаща, нито те осигурява върху реалният доход, нито условия за труд предлага. Да не говорим, че някои изобщо не внасят осигуровки и в един светъл ден те залива горещият душ.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d7e4aa673d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Какво сте се заоплаквали тука бе, кифльовци и кифли такива! Като не ви изнася, ГОЛЕМИ ХОРА СТЕ, създайте вие работа! Измислете нова пазарна ниша, нови продукти, намерете платежоспособни клиенти, наемете персонал от никому неизвестни млади мързеливи некадърници. Плащайте им максимални заплати и им внасяйте осигуровки. НИКОЙ НЕ ВИ ПРЕЧИ!
Пък като ви е толкова добър английския - разширете дейността си и на запад. Наемете англичани, американци да ви работят...!
Де тояга, де!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: fa1d7f06b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

41.   Простако, кой в бг е създал пазарна ниша бе, ти нормален ли си, за къде говориш ти, за кого...Само комуняги, подставени лица и престъпници са бг работодатели и съответно чуждите побългарени представителства. Нали мутрите избиха и изгониха всичко предприемчиво, кадърно и искащо да прави почтен бизнес през 90-те. Нали 25 години се работи за постоянен геноцид, мародерство и невъзвращенство на заминаващите читави хора. Как така да не пречи, напротив ВСИЧКО ПРЕЧИ на човека от български произход в България. Да, никой нормален, реален човек БЕЗ покровители и чадър не може да продаде и лук на пазара.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 333239db74
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   Веднъж ми се е налагало да си търся работа през джобс и ме взеха на две места, като аз избрах второто, на което вече съм трета година. Бях без опит, вече се понатрупа стаж, та съм благодарен на шефовете. Има и хора, мисля, че да не ви викат по 3 години (да си позволите 3 години да сте без работа...) има нещо нередно!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 790185916f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

44.   До 43

Няма нищо нередно. Просто зависи на колко години си. И аз като нямах опит и аз намерих през jobs. bg Шефовете търсят хора без стаж и опит за да могат да им дават минимум пари и да ги експлоатират както си искат. Бас хващам че не си прочел кодекса на труда, а може и договора даже да не си прочел, оставаш да работиш извънредно без да ти се компенсира това или пък си се съгласил да те осигуряват на по-ниска от реалната сума, която ти дават.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: be4634333a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   44, не съм 43, но не е точно така. Най-трудно се намира работа, когато си без опит. Ако работодателят иска да експлоатира някого, той ще си вземе човек с опит и пак ще го прави. Колкото до оставането извънредно, най-голямата грешка точно на хората без опит, са претенциите. Завършват университет и се започва "аз за тия пари няма да работя", "тук трябва да стоя след работа" и т. н. Добре, ама всяко начало е трудно и трябва да се тръгне от някъде. Освен това трябва и да научиш още куп неща, свързани с професионалното развитие. Най-хубавото нещо е точно в началото да те товарят с работа и с най-различни задачи. Така бързо се научаваш и подобряваш квалификацията си, което после ти се отплаща. Започнеш ли да избираш ставаш на 30 и все още търсиш първата си работа, докато връстниците ти вече са направили добра кариера.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 790185916f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

46.   45 по принцип си прав за повечето неща. Да, наистина има младежи с нереалистично високи финансови претенции още за първата си работа. Те имат някаква информация как живеят хората в другите държави или пък вярват на медиите, които често пускат някакви измислени проучвания, колко била средната заплата за еди кой си сектор и си мислят че и родната действителност е такава. На работодателите им е писнало от мрънкачи и от претенции, но пък човек с опит ако не си защити реалистичните очаквания още на самото интервю, после ще трябва да търпи условията, на които сам се е съгласил. А който е кариерист нека си работи и извънредно без заплащане и се съгласява на всякакви условия в името на кариерата, но не всеки има такива желания и затова е измислен трудовия кодекс, за да може да защитава трудовите права и на двете страни и да не се стига до своеволия.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 463e816265
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   изобщо не е хубаво да те товарят с работа, особено в началото, защото младият човек ще работи, а старите ще се покриват. колкото до оставането извънредно - незаконно е, прегрява се, ако не почиваш и се разболяваш. Бас правя че 45 е "работодател". та в началото на професионалното развитие още се разболяваш и пригряваш, докато старите си веят байряците.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4e58c4fce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

48.   Поне 50 пъти вече кандидатствам за работа в jobs bg, но отговор никакъв.... мисля че чрез АЛО БГ е по лесно и по сигурно

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: de782f9d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

49.   Ами, с риск да си навлека много негативни коментари, искам да кажа, че почти винаги съм си намирала работа именно чрез jobs. bg, и то в различни градове през годините.
Имах една колежка от университета, която постоянно ми се оплакваше, че не я викат на интервюта за работа. Много ми беше чудно защо. След месеци в търсене на работа, тя ме помоли да й помогна със CV-то. Каква беше изненадата ми да установя, че е неграмотно съставено - пълно с грешки и недомислици. Мотивационните й писма пък бяха без всякаква логическа последователност, като онези, на които се смеем, когато ги публикуват в мрежата. Е, и аз да съм работодател - определено няма дори да поканя на интервю за работа някой, който не може да напише грамотно CV от 2 страници. А като кандидат-служител никога не съм кандидатствала по неграмотно написани обяви от работодателите. А ниската заплата няма нищо общо с това изобщо да те поканят на интервю - канили са ме на всякакви интервюта със заплати от 450 до доста повече лв. на месец. И съответно не съм приемала работа с мизерно (по моите критерии) заплащане. Докато българинът се съгласява да работи за жълти стотинки, работодателите ще си правят каквото си искат.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 9581d545d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

50.   Работата, където съм в момента съм я намерил през jobs. bg. Де факто почти 100% от фирмите, в които съм работил съм ги намерил от там. Аз съм програмист с 16г стаж. Една хитрост. Намирайте сайтовете на фирмите и пишете направо на фирмения имейл при кандидатстване. Не през jobs. bg. А това, че се иска имейл за да публикуваш мнение тък е доста глупаво. Оставям имейл за спам. Ако искате ми одобрявайте мнението.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 54ae1f6cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   От 2011 година ползвам Джобс бг, само веднъж си намерих работа от там през 2013-та в Близу. А сега само интервюта, а си назначават познати. Въртят се все едни и същи обяви. Много западна, ще пробвам в Заплата.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 05b2e83c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Почти всичките работи съм си ги намираш досега от този сайт. Както нискоквалифицирани, така и сегашната която е на прилично високо ниво. Тея които ти обеснявам как от там никой не си намира работа са смешници, хора, които искат всичко наготово, нямат никакъв опит и не могат едно CV да напишат като хората.

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker