Работя две неща, но ми се заплаща само за едното. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работя две неща, но ми се заплаща само за едното.
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 1657 пъти
Здравейте!
Моят проблем е свързан с работата. Работя от понеделник до събота за 400 лв. месечно. На интервюто ми казаха, че ме викат за една позиция, после се оказа, че е друга, а след като подписах договор разбрах, че ще работя и двета, но ще получавам заплата само за едното. Работата е много, по цял ден съм заета и рядко ставам дори до тоалетна. Работя по 9ч. на ден без почивка. Понякога дори нямам време да обядвам. От друга страна съм бременна, в началото на трети месец, а работодателят ми не спира да вика по мен, от което имам проблеми с бременността. Старая се много, въпреки умората, клиентите са много доволни от мен и винаги всичко е точно, но той вика по мен за щяло и не щяло, всеки ден на работа ми е стрес. Дори не ми осигуриха обучение. Хвърлиха ме да гледам как работят и все още имам неясни неща. В началото, когато бях само не 1 седмица стаж ме побъркваха защо правя грешки. Как да обясня, че никой не ми беше обяснил как и кога и защо да правя някои неща.
Много ми е трудно, на ръба съм, мъжа ми ме кара да заминаваме в чужбина, аз съм раздвоена, искам да съм в България и да имам нормално работно място. Харесвам работата си, но първата, за която подписах договор.
Моля, съветвайте ме нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 146ab086cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако не си се осигурявала и без това непрекъснато през последните 18 месеца, можеш да напуснеш, защото и без това нямаш право на така желаното майчинство.
Ако обаче си работила през последните 12-18 м. и са те осигурявали - стои си там и работи просто по-малко делегирайки на подчинени и стажанти задачки.
Ако ще напускаш страната - можеш и да напуснеш при всички положения, защото бг. майчинството ще ти стига в чужбина и без това само за една-две чанти с хранителни продукти и не си заслужава мъчението.
С две думи - всичко зависи от плановете ти за в бъдеще. Според мен е трябвало тези въпроси да си ги зададеш ПРЕДИ да забременееш. Сега си доста ограничена в избора си, а и нямаш право на грешки, защото пряко това засяга съдбата и здравето дори на детето ти.
Не мога да разбера и защо мъжът ти не замине пръв в чужбина, не се устрои, щом толкова му е меракът. Ти къде ще ходиш с голям корем по държавите и в емигрантските мизерии в началото на такава „кариера“?
За работното място - защо се впрягаш толкова, ако ти вика някой? Гледай си работата, храни се задължително на обяд и си прави почивките. Нека те уволни за това, когато си бременна - той няма право да те уволнява! Съобщи ли му добрата новина?
Не се дръж като роб, за да не си роб. Научи се и да делегираш задачи на твоите подчинени - стажанти. Голяма работа, ако сбъркат нещо. Научи се да не вършиш всичко сама.
Успех и живи и здрави с детето. Другите неща се решават.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1aff73d0fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Каквото има неясно питай някой колега, който знае. Не да чакаш да ти бъде обяснено.

За почивките - нямат право по закон да те карат да работиш без почивка, взимай си, както правилно казва № 1, по 1 час почивка за деня, както е по кодекса! Ако нещо ти кажат, или ти викат, кажи им спокойно, но твърдо, че са длъжни да спазват кодекса на труда и също, че нямат право да ти викат и да се държат грубо с теб. Не си трай от СТРАХ - колкото повече си мълчиш, толкова повече ще те тъпчат.

За работата - гледай да вършиш това, което ти е по силите и възможностите, без да се претоварваш и да си слагаш излишен стрес и напрежение.

Много правилно каза 1, ще го повторя, защото е абсолютно вярно - НЕ СЕ ДРЪЖ КАТО РОБ, ЗА ДА НЕ БЪДЕШ ТАКЪВ.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 22b1df7d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Заведи в деловодството на работодателя си една молба с която посочваш, че не ти е проведено първоначално обучение от една страна, а от друга че ти се възлагат и задължения които не са твой по длъжностна характеристика и при това положение искаш да сключиш допълнителен договор по чл. 259 от КТ. Молбичката я подай в два екземпляра и поискаш да ти дадат номер, ако се притесняваш, че ще ти откажат да приемат молбата пусни я по пощата с препоръчано писмо като в обратната разписка изрично опишеш че изпращаш молба за чл. 259 от КТ и уведомление или нещо такова. Пиши в молбичичката, че уведомяваш работодателя си че си бременна така ако тръгне да те уволнява ще можеш да се позовеш на дискриминация. Поне аз така мисля, разбира се всеки си решава сам.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8157b5afea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно подкрепям номер 1 и 2. Като ти крещят въобще не обръщай внимание и не взимай нещата навътре. Само се усмихни, така те ще видят, че техните писъци и крясъци нямат особен ефект. А на ум си казвай, че скоро няма да ги виждаш. Когато е време за обяд казваш, че излизаш в обедна почивка и толкова! Когато ти приключва работното време си прибираш багажа и си тръгваш. Когато не си наясно с нещо питаш другите.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 22ebb0a94c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 4, не всеки може да се самоизключи като му крещят. Има хора пердета и непукисти, на които не им пука от нищо, има хора, които са по-чувствителни и такива неща ги преживяват навътре. Аз не бих толерирал такова държание към мен, това, че си бременна не е оправдание да стоиш и да търпиш. От друга страна, ако успееш да устискаш още няколко месеца докато излезеш в майчинство, стой и търпи. Ама такива работодалели не бих се очудил ако те уволнят като излезеш в майчинство или направят някаква друга шашма... Ако можете да се устроите в чужбина, това също е вариант.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker