Срамувам се от постъпката си, какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Срамувам се от постъпката си, какво да правя?
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2924 пъти
Здравейте,

направих нещо много глупаво и не знам защо. На работа дойде нова колежка, с която се познавам бегло от преди. Трябва да я въвеждам в работата и го правя, казвам и всичко и й обяснявам, обаче скрих от нея нещо, което бях направила с много труд и просто явно не исках така лесно да го получи на готово. По принцип то няма връзка с естеството на работа, а е просто една система за улеснение. Тя обаче разбра за това и сега не знам какво да правя. Искам да й се извиня, но не знам как, дайте някакви съвети как да постъпя. Чувствам се ужасно, поставям се на нейно място и разбирам, че постъпката ми е детинска, честно казано не знам защо го направих. Тя нищо не е казала, но все пак не искам да си разваляме отношенията заради една глупост. Как бихте потъпили на мое място?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: cde966bc3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От така написаното нищо не става ясно, че да ти дадем адекватен съвет. Пък и първо - "нещо голямо", после пък - "заради една глупост"... Последно голямо ли е или глупост и какво е точно? Дай инфо, за да можем да помогнем :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b244d0183c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не би трябвало да ти пука, ти не си длъжна да улесняваш работата на колежките. Въвела си я, казала си каквото е нужно и това е.
След като ти прочетох темата ми дойде на ума, брат ми е касапин и за негово улеснение си носи на работа скъпо специално точило за ножове. Той не е длъжен, след като има собствено скъпо точило, да дава или точи ножовете на всички колеги в цеха нали? Те от тяхна страна не трябва да се сърдят или да си развалят отношенията с него, ако той не бяга да им точи ножовете.
Колегиалните отношения са колегиални и нямат нищо общо с приятелството. Разбери го, не си длъжна да си приятелка с колежка. Вие сте там за да изпълнявате задължения, ако някоя от вас намери по лесен за нея начин, първо не е сигурно, че за другата същия начин ще е лесен, второ първата не е длъжна да споделя изобретението си.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 2fcbc7ff31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Подкрепям номер 1. В крайна сметка като е само някаква програма за улеснение, тя пък за какво трябва да се сърди. Ти си го разработила и ти го ползваш. Ако разработаният от теб продукт прави грешки, ти ще си понесеш последствията - ти си го направила, ти го прилагаш в твоята работа, твоята работа е грешна. Ами представи си, че й го дадеш, стане грешки и тогава не е ли по-неприятно - един вид ти си й дала грешно работеща програма и т. н.
Важно е да имате добри работни взаимоотношения и доколкото разбирам ти не й спъваш работата, не й правиш мръсно и т. н. Един вид ти си й помогнала, но просто би могла да й помогнеш повече, т. е. ти пак си й направила добро - нито я прецакваш, нито си я оставила сама да се оправи.
Ана

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4241229db8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мисля, че трябва да изпитваш вина. Номер две е прав - колегиалните отношения не бива да се превъщат в приятелски. не защото е лошо, а защото ей подобни емоции пречат на работния процес и току виж работника, който мисли повече за това как се чувстват колегите му, отколкото да си гледа работа да изхвърчи.

Въвела си я, показала си я. Ти не си длъжна да поемаш изцяло грижата за нея, а само в общи линии да я запознаеш с процеса на работа.

А дали може да каже нещо - може би ще каже или ще си помисли. Защото сме такива жените - малко по-емоционални и ще си рече, че нещо не я харесваш или пъл се страхуваш от нея.

Не бива да ти пука. Гледай си съвестно своята работа, помагай й, докато е нова, отговаряй й на въпросите - толкова.

Тя сама ще си изкарва заплатаат в крайна сметка, няма да очаква ти да й я изкараш, нали така?

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 33a8310c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Може в последствие да и споделиш за тази система. Кажи, до сега ти обясних основното, а сега ще ти кажа, че има начин да направиш нещата малко по-лесни... все едно нарочно си забавила тази информация за да има време тя да научи другите неща. И това ми напомня на шофьорските курсове. Има автоматици, нали? Обаче всички се учат да карат на коли с ръчни скорости, което е по-трудно и чак после, ако искат карат курса на автоматик. Та и ти така, все едно си искала тя първо да научи основните принципи, пък после си и дала "триковете". И не се чувствай виновна за такова нещо!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker