По цял ден работя с пушачи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

По цял ден работя с пушачи
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 2087 пъти
Не знам какво да правя просто! На 19 съм не пуша и просто ненавиждам цигарите. Работя от 3 месеца, шефовете работят с нас и постоянно пушат поне по 2 кутии цигари на ден. 8 часа на ден дишам постоянно дим. Знам ще кажете никой не ме държи на сила но какво да правя в малък град съм, нямам голям избор за работа и не мога да напусна. Харесвам работата си не е тежка но наистина се притеснявам за здравето си, като вдишвам този дим постоянно. Кажете ми вреди ли толкова защото аз се усещам че не ми действа добре прилошава ми от тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: d4f1ad1b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Естествено, че ти вреди. Пасивното пушене е даже по вредно. В лоша ситуация си, да ти кажа. Гледай да не се задържаш много в задимената стая, проветрявай колкото можеш и е възможно.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 769a349c36
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, вреди и то много. Казва се пасивно пушене, на английски second hand smoke. Потърси по интернет и ще видиш колко е вредно!!!

Не знам каква работа вършиш, но те съветвам да стоиш на работа с маска. Ако те питат кажи, че ти вляе зле на здравето. Само толкова ще казваш и ако те питат как точно, повтаряш същото "цигареният дим влияе много зле на здравето ми. " Преди години на моето работно място, в един офис правеха ремонт и трябваше да дишаме всякакъв прахоляк. От вкъщи си носех маска и ме попитаха и аз им казах, че този прах влияе на здравето ми и след това никой не посмя нищо да ми каже.

Иначе шефовете ти заслужават, някой да се обади на ХЕИ, за да дойдат да им лепнат по една хубава глоба.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9fa50df264
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ей това най им мразя на пушачите-как винаги са толкова несъобразителни и пушат в затворени помещение без да се съобразяват, че наоколо има хора, които не са пушачи и им става лошо от това.... и хич не им пука. Просто си вадят цигарата и си павкат-диващина.... А ти цял ден в тая обстановка с дни наред-то пък не е човешко. Кошмар е за човек, които мрази цигарен дим.
Според мен имаш право да реагираш. Не си мълчи, че е въпрос за здравето ти.

Нямате ли някакви специални места за пушене-да излизат да пушат там? Защо пушат в стаята.
Нали има закон/наредба, който забранява пушенето... (тук може малко да бъркам, защото не живея в БГ от дълго)в заведения, но мисля че и в затворени работни помещения? Не беше ли така?

Не знам в каква точно фирма работиш, но все пак има някакви норми по безопастност на труда и други такива... Защо не се заинтересуваш-обясни спокойно, че не понасяш цигарен дим и ти става лошо, ако са хора ще се съобразят ако ли не оплачи се някъде, където се занимават със здраве и безопастност на труда.
Явно на твоите шефове им липсва култура.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 603a2bc8b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Натопи ги в ХЕИ! Направи го анонимно!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b7e739f691
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ако фирмата е по-голяма и няма да могат да се усъмнят в теб, топи ги веднага в ХАЕ. ПО друг начин стои въпросът с по-малка фирма, защото факторът страх би бил по-голям.
Адски неприятно е, наистина. А шефовете ти са тъпанари.

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 2b3897a8b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Недей да търпиш и се вслушай в коментарите на другите. Или ги натопи в ХЕИ тайно, както ти казват, или намерете някакъв компромисен вариант, те да не пушат в затворено помещение. Жалко е, че както казваш ти в малък град трябва да си мълчиш, инъче рискуваш да останеш без работата си, обаче със здравето компромиси недей да правиш. Най-малкото е неприятно да се стои в такава среда, после е вредно, а сигурно и дрехите ти вечно са вмирисани на дим, все едно не се прибираш от работа, а някой нощен клуб. Адски е досадно, дори пушачите биха те разбрали. Това е сериозен проблем, в цял свят се забранява такова поведение. Трябва да се шуми повече, инъче не става.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 52b5ec3f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами когато всички започнат да пушат просто отвори всички възможно прозорци.. когато се оплачат, че им е студено ти се оплачи, че заради тях е така.. Толкова ли не могат да отворят прозореца и да пушат на него..

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b73df1e114
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не знам с какво точно се занимаваш и колко малък е града, но си само на 19. Не се оставяй някакви диви селяни да те опушват. И въобще, не се оставяй на простотията да те превземе! Намери време, след работа, през нощта, когато можеш, повиши си квалификацията и бягай от там. Твоят град не е света и всеки заслужава нещо по-добро от тъпи селяндури да не се съобразяват с хората, които им вадят парите!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 248da734ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Работим 6 човека общо и с шефовете, ако съобщя на ХЕИ ще се усъмнят и ще ме уволнят а наистина си харесвам работата :(. Градът ни е просто по голямо село. Другите фирми са все дърводелски и работата е тежка.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e3270980a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не можеш ли да проветряваш? Според мен топенето в ХЕИ не е вариант, защото със сигурност ще се усъмнят. Не знам доколко разбрани са, не можеш ли да говориш с тях и ако има друга стая да те преместят?

Иначе да - пасивното пушене може да вреди повече от нормалното, защото за пушача има филтър, а за околните няма.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 70fb0a0e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   помоли да те преместят на друго място или отиди на лекар да ти извадят някакъв документ, че нещо ти е станало от цигарения дим, започни да кашляш по-често? Нямам никаква идея, защото когато си на 19 никой не те приема сериозно и нямаш много право да даваш мнение в работата

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker