Как да постъпя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да постъпя
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1682 пъти
Здравейте. Момиче на 18г. съм. Завърших тази година с много добър успех, но не кандидатствах за висше, защото главно не ми се занимава с икономика (произлизам от икономическа гимназия и разбрах, че тази професия не е за мен), другата причина е че нямаме достатъчно финанси. Реших една година да се поогледам и тогава да реша какво да правя. Получих покана за интервю в друг град по морето, но когато отидох те вече си бяха намерили човек. Разочаровах се, бях профукала пари на нашите ей тъй на вятъра. Реших да хвърля всичките си спестявания за книжка в моя роден град и да си търся работа с нея. Междувременно търсих работа в моя град - сервитьорка, продавачка каквото и да е. Поканиха ме на интервю за сервитьорка в кафе- клуб, а шефа ме пита мога ли да дойда по разголеничка щото работата била за "привлекателни и добре облечени момичета!? Бях облечена с потник, дънки и маратонки, не съм от момичетата, носещи 100 кила грим и "разголващи се", падам си спортно момиче - главно ходя с анцунзи, а за по- официално обличам дънки и блуза. Токчета не нося, не са ми удобни. За това и не ме одобриха на работа. Отчаях се и се заех с книжката, без да търся работа, взех си изпитите и сега чакам КАТ да ми я издаде.
Но родителите ми разправяли на всичките ни познати - а те не са малко, че НЕ ИСКАМ да уча и работа не си търся бла бла... сериозно ли, какво искат за проститутка ли да се хвана, все недоволни. Баща ми взе снощи, че ми дотътри някакъв пенсиониран шапкар - военен да ме записвали като курсантка във военното!? Ония ще ми се отваря, трябвало да слагам шапка, всичко щяло да ми бъде уредено, ама да не се надувам и да летя в облаците, а да съм залагала на "сигурно".. малко ми оставаше да му разбия мутрата. Каква сигурна работа бе, ку ку аз да козирувам на некви отрепки като тоя, я бегай, само лежат и изкукуригват за сметка на държавата, каква полза от такива? Ако работя ще работя нещо от което има полза, а не отрепки да ме командват, не ми е толкова до парите, които ще вземам. Баща ми и той - била съм обичала спорта и това трябвало да се запиша, ама той знае ли че под шапка акъл няма!? Направо съм им бясна, имам чувството че никой не ме разбира. Аз искам да уча, но нямам възможност, нашите искат да уча нещо в нашия град и да си остана при тях. Да ама не, града ни е главно турски и за да прокопсаш тук трябва да си турско говорещ или циганин, а аз нямам намерение да работя за цигани или турци. Ако имах пари щях да кандидатствам по програма в Англия, но уви откъде да ги изкарам? Чудя се дали като си взема книжката мога да кандидатствам с нея нещо, търговски представител или дори такси ако трябва да карам? Желанието и мотивацията си ги имам, но търся съвет от хора, които не са с похлупаци като моите родители и съграждани. Как да постъпя хора, че да се дръпна от нашите и да се само издържам и да кандидатствам за висше някъде? Как?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0217366270
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Запиши се на първо време във вашия град, а след това за магистратура на по-далече. Поне има ли специалност, която да ти харесва там. Ти не се притеснявай, че си покрай родителите си -- все пак са ти гръб!

Иначе другият вариант е в друг град да учиш задочно и да работиш успоредно.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 8028f08f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче, напълно те разбирам, особено проблемите с родителите ти. Моя съвет не ги слушай и не им обръщай внимание, защото не тяхното мнение е важно, а какво мислиш и искаш ти в Твоя си живот. След като си вземеш книжка си потърси работа свързана с пътуване. И те съветвам да започнеш да мислиш за в бъдеще искаш ли да продължаваш да учиш или не и какво. Аз също съм с икономическа гимназия, но висшето ми е много различна специалност. Сега мога да работя и по която искам от тях. А икономическото образование, дава много ползи в живота
ще го разбереш в бъдеще като почнеш да учиш. работиш и т. н Защото каквато и специалност да избереш в унив. ще имаш предмет икономика.
Успех! :)
Ж. 25

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b3631a6ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Идвай в София и ставай шофьорка на такси. Много ги има.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c3ad5198e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за коментарите!
Номер 1 в университета тук има само икономически специалности - счетоводство, финанси, мениджмънт и другото е ИТ специалност, но на мен никак не ми върви в математиката за това. Пък и веднъж запиша ли в тоя град, измъкването ми ще стане още по- трудно.
За висше се ориентирам към дизайн или нещо от рода на, това ме влече принципно. Ще гледам като си взема книжката да поработя нещо, за да запуша устите на скъпите ми родители.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker