Има ли я още онази истинската Любов и Обич? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли я още онази истинската Любов и Обич?
преди: 14 дни, 13 часа, прочетена 851 пъти
Според вас има ли още останала истинска любов и обич в свят като днешният? Израстнах из между хора живели в други времена които до последно бяха заедно и се обичаха и уважаваха. Те винаги търсиха решение на проблемите си, а не както сега когато се сблъскат с тях да бягат от тях обвинявайки се един друг! Още от дете наблюдавах всичко това в бабите и дядовците ми те останаха верни на себе си докрай, докато родителите ми се разведоха след около петнадесет години комшарен брак и съжителство.
Видях и двете страни на монетата и честно казано се зарекох никога да не направя това което видях от родителите си и самото им отношение помежду им а то беше ужасно! Аз също имах своите възможности и накрая избрах своя партньор, но се оказа че съм направил грешният избор след това опитах още два пъти, но виждах отново същият тип хора и разбрах че, вече явно няма такава любов и обич между двама души! Оказа се, че винаги аз бях този който обичах повече и бях всеотдаен, а отреща се сблъсквах главно или с интереси или с игри! Времето се изтъркули неусетно и може би няма да срещна някого когото да обичам така както бих желал и съответно обратното, за да живеем в обич и хармония заедно в така или иначе краткият човешки живот изпълнен с куп премеждия. Аз лично вече не го вярвам а вие според вас има ли я още?
М36

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 
Твоят коментар беше добавен успешно! След одобряване от редактор ще бъде публикуван на сайта.

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 дни, 4 часа
hash: f7641419f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Това, че някой не те обича както ти очакваш, не означава че не те обича.
Хората в днешно време гледат предимно себе си, както пише в Библията. Трябва да гледат в една посока. Аз също не виждам нещата, както аз ги искам в мъжа ми, да ми обръща внимание, да ми помага по някакъв начин.

 
  ...
преди: 14 дни, 3 часа
hash: cdbe2db423
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Има я, нормално е.

 
  ...
преди: 14 дни, 3 часа
hash: 4ec5d5d6b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Я кажи на външен вид как бяха тия твоите лоши попадения? Дебелани, грозни или нещо хубаво ама после с лош характер?

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 42 мин.
hash: 69a93422a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Истинската любов и обич, тази, за която се сещат повечето хора, я има само и единствено по филмите, но не и наяве. Обаче аз се сещам за такава, която я има и наяве, и която е най-голямата и истинската, а именно любовта и обичта между човекът и Бог! Няма по-силна, чиста, голяма и свята обич! Както се казва и има една приказка - Бог е любов! Весели святи празници на всички, обичайте и бъдете обичани от скъпите за вас хора и разбира се... от Бог!

Ж., 22

 
  ...
преди: 13 дни, 23 часа
hash: af0201db51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Истинската любов я има, но вероятността да е взаимна дори в една връзка/брак е много малка. Вероятно е единият да е отдавал всичко: любов, финанси, подслон, грижа, отдаденост, а да са го лъгали, мамили, да са му изневерявали и да го осмиват зад гърба му. Когато се случи веднъж, се надяваш на по-добро бъдеще, но случи ли се стори път, да мислиш, че има двойки, които много се обичат и е взаимно, единият не мами другият, но е рядко и ако си от тях, късметлия си. Ако не, поне ще знаеш, че си обичал.

 
  ...


...
преди: 13 дни, 23 часа
hash: c770bfa375
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Грозен си. Затова жените не те обичат и съответно те използват.

Виж какво е при красивите мъже- жените им лазят в краката.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 23 часа
hash: f32e604b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Без значение от кофти опитите, не спирай да вярваш в любовта и обичта, защото иначе ще повярваш в омразата или безразличието. Просто понякога има уроци преди правилните решения.

 
  ...
преди: 13 дни, 22 часа
hash: 1b731813f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не, няма.

Ж37

 
  ...
преди: 13 дни, 19 часа
hash: 9faa6c7fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   1. То си проличава в крайна сметка обичал ли те е е въобще някога или не. В даден момент всичко излиза наяве.

2. Вече не съм сигурен!

3. Нормално изглеждащи жени.

4. Всичко между хората зависи от самите хора!
Весели празници на теб и на всички останали тук!

5. Така е да съгласен съм. Аз обичах и като се замисля мога да обичам пак, но едва ли ще бъде взаимно. Нямам особена вяра вече.

6. Глупост която няма да коментирам. Вие въобще не разбирате за какво говоря дори.

7. Макар, че не ми се иска, може би е така!

Автор.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 16 часа
hash: a4325e8ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Въпреки че нямам успешна връзка, която да дам за пример, а и около мен не пърхат щастливи семейства, в които любовта е скрепяваща сила, аз вярвам, че има такава любов. Защо? Защото помня колко много съм обичала. Как съм била готова да се променям, да се подобрявам, да се развивам заради любов. Помня колко много съм можела да прощавам постъпки, лоши според моите разбирания и да проявявам разбиране към действия, които по начало не бих одобрила. Помня колко много съм искала да давам в онази любов и как ако беше продължил пламъка и в отсрещния, то нямаше да има трудност, която да ни раздели. И до сега твърдя, че с него можех и в мазе да живея без това да създаде конфликт между нас.
Заради това, което аз съм изпитала някога, вярвам, че има и други хора, които усещат нещата по същия начин. А след като има такива, има вероятност и да се срещнем. И всичко да е двустранно. С по-малко от това не съм склонна да се примиря, колкото и да застарявам и да гоня "краен срок на годност". Просто защото на мен не ми се гради семейство на база интереси. Не искам децата ми да виждат това като пример. Искам да виждат обич и подкрепа, да слушат благи думи и да градят отношенията си с другите на база истински чувства и емоции, а не кой какво може да им даде и осигури.

Ж30

 
  ...

...
преди: 13 дни, 15 часа
hash: ab95d37fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   ""Има ли я още онази истинската Любов и Обич? "" Изглежда елементарен въпрос, който предполага едносричен отговор, но ако ако човек се замисли по -дълбоко не е така. Първо ще направя едно уточнение, с което не всички ще са съгласни. Истински мъжът обича с истинска обич, която за мен е комплексно чувство следните жени и в следната последователност. Дъщеря, съпруга, майка/сестра и бабите си. Само в изключително редки случаи връзката баща -дъщеря се разкъсва, все пак в дъщерята ли трябвало половината гени да са от бащата, тя е произлязла от него. Сестрата също силно обича брат си, но там среща контра отзив от съпругата му. В махалата където съм израснал, тогавашният ж. к "Ленин", бяхме предимно момчешка махала, имаше и момичета, но те бяха сестри или съседчета на някои от тайфата и ги възприемахме по-скоро като приятели. сестрите по мои наблюдения тогава се грижеха много за братята си били те по-големи или малки, все пак на всички родителите бяха на работа и ако нямаше баба в семейството, то сестрата се грижеше за брат си. Изглежда, че генетично е заложено. Слагаше му обяд, следеше дали учи, как е облечен за училище, следеше времето, понякога, ако му е кака му плясваше до определена възраст по някой шамар. Даже когато брата станеше голям изпитваше някакъв респект към кака си. Тази обич е различна от обичта към съпругата, но е обич. Като правило, ако любовта е искрена, а не базирана на меркантилна основа като правило преминава в обич. Няма нормален мъж или момче, който да не се влюбва и обича жените, просто такъв не съществува, освен, ако не е социопат или психопат. Тази тема е необятна. Нека не се бърка със секса с любовта. Е, ако секса не е платен, без някаква начална любов, привличане няма как да стане нещо по-дълбоко. Даже като млад на морето с чешките или "гедерейски" момичета няма как да стане, ако нещо не трепва в гърдите. Може с настъпване на американогейските, неолиберални, феминистични отношения, тези отношения да се придобили някакъв меркантилен характер. Тъй като съм бумър, моите млади години бяха по време на соца, а том момче и момиче, нямаше разни мутанти. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 13 дни, 12 часа
hash: 427b072136
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Хрисос Воскресе!

Да, съществува!

Слава Богу, аз я имам в своето семейство - между мен и съпругата ми!

Познавам и няколко други такива семейства, в които има такава любов - но това не е бурната страстна любов, която виждаш по филмите! Истинската любов - не се свежда до плътските страсти!

Слава на Бога, аз самият срещнах своята половинка преди няколко години(но я търсих повече от 10 години! ), но и двамата положихме(и непрестанно полагаме) усилия любовта ни да се превърне в такава! И ДА СЕ ПОДДЪРЖА!

Аз смятам, че такава истинска и вечна любов може да има само между вярващи православни християни, защото в основата й трябва да бъде Господ Иисус Христос!

Но такава любов не може да бъде безусловна! За да има такава любов има много важни условия: първото от които е и двамата да се обичат и уважават, и да чувстват нещата по еднакъв начин!

Освен това, за да има такава любов, тя трябва да бъде не само физическо привличане, а да е поставена на твърда духовна основа! А духовната основа, а както вече казах, е вярата в Бога...!

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 12 часа
hash: 867695f3e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   В днешно време все повече се убеждавам че онази истинската любов я няма вече, и от двете страни все повече търсят материалното и го наричат "сигурност" няма я вече любовта заради която всяка страна би отишла и ма другия край на света без материални изгоди, на времето бих обърнал света за любовта без да ме интересува как и с какво ще живеем важното беше да сме заедно..

 
  ...
преди: 13 дни, 8 часа
hash: 850222e97c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Сега ще ти кажа, защо баба ти и дядо ти са останали заедно до край. Първо това е било с цената на много компромиси и от две страни. Тоест всеки е давал повече от колкото е получавал. Второ, по тяхно време развода е било едно от най-големите морални падения. А и дори да се е развела баба ти на 35г. , шанса да си намери друг, е клонял към нула, защото всички вече на тези години по техните времена са били, , заети, , . Сега тези обстоятелства са наобратно и за това при теб се е получило така, а и при много други. Все пак не се отчайвай. Аз срещнах жената с, която се обичаме чак когато станах на 40г. И за теб има време.

 
  ...
преди: 13 дни, 6 часа
hash: cffa5ef4b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Има първоначално влюбване, интерес към непознатия човек, сексуално привличане. Но както всичко в този свят идва насищането, повторението, скуката, рутината. Ако всеки ден ядеш най-хубавата торта, пиеш шампанско, след няколко месеца ще ти се повдига само от вида им. Всяка приказка има край. Какво следва оттам нататък е ясно.
В една двойка единият обича повече, дава повече, другият се оставя да го обичат (не е моя мисъл). В един момент на някой му омръзва и слага точка.
След няколко подобни опити преставаш да вярваш в любовта.
Преди години щях да отговоря положително на въпроса от заглавието. Сега не знам. Възможно е някъде да я има.

 
  ... горе^

...
преди: 12 дни, 22 часа
hash: 5aad7d6ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Скъпи, дяволът днес ни " работи" в мислите, чука в мозъка, докато няма синхрон между мозък и сърце, така ще е, трябва да се " отгледа" тази връзка, да се полива всеки ден с добри думи. Любовта иска жертва, не става само с желание, трябва действие. И да, да гледате в една посока. Дай Боже всекиму, аз вече се отказах, имам деца, те са ми утехата и Господ. Христос Воскресе!
Ж38

 
  ...
преди: 12 дни, 18 часа
hash: 9faa6c7fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Христос Воскресе!
Бъдете живи и здрави и ви пожелавам да имате мир, любов и хармония в живота!

10. Точно, за това говоря! Абсолютно така виждах и все още виждам нещата! Описала сте го много конктретно, като точно по този начин мисля и аз!
Когато бях в най силната си връзка, (поне така си мислех тогава) жената с която бях един ден ме попита изневиделица дали бих бил с нея ако неможе да ми роди деца поради гинекологични причини и тогава и сега отговорът ми беше категоричен, че това не би ме спряло да я обичам и да бъда с нея. И наистина бе така и дори сега го мисля, че ако сме заедно във всичко и се крепим и на такъв тип проблем ще намерим решението. В крайна сметка от нейна страна когато интересите и се изчерпаха тя рязко охладня, като започна да ми поставя различни гледни точки и ултиматоми как нашата връзка няма бъдеще. Останалото вече бе ясно и въпрос на време.
Найстина много ми хареса коментара ви, мислим сходно! Браво!

11. Времената са различни, но все още за щастие има хора които имат тези възгледи явно!

12. Браво! Съгласен съм с изказаното от вас и ви пожелавам все така да бъде и да успявате да я съхраните!

13. Съдейки по коментарите все още има хора които мислят като нас, но дали ние ще имаме шанса да я намерим не знам. И аз като вас със времето губя надежда.

14. Така е това е абсолютно вярно видях го и аз с
очите си! Радвам се за вас, че сте я срещнали и искрено ви благодаря!

15. "В един момент на някой му омръзва и слага точка". Слага точка този които не му е пукало поначало, а го е играел актьор този които е имал повече интерес отколкото е изпитвал истински чувства към вас! Точно това преживях и аз! Независимо, скуката, рутината и повторението това са опрадания, за да избягаш когато не обичаш и търсиш отново нещо различно което в крайна сметка ще се развие след време по същият начин, защото такива хора те не търсят любов и когато техните интереси в даден момент се изчерпат връзката реално приключва, като те самите поставят краят й. Аз мисля, че я има, но дали ние ще я намерим е друг въпрос.

16. Съгласен съм с казаното и от вас! Може би не е късно и за нас дори и сега никога не се знае нали така се казва поне.


Автор

 
  ...
преди: 11 дни, 9 часа
hash: 7dda3926de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Купи си голяма къща с двор някъде в полите на Витоша, ново БМВ М8 и ще видиш как изведнъж всички жени ще ти лазят в краката..

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 1 час
hash: df5a2b632c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Почти всеки я е срещал. Само че за да продължи се изискват много неща. Повечето прецакват нещата от глупост, после ми кажи че сме умни животни. Реално който и да питаш ще ти каже че има акъл, че той е взел правилните избори, а отстрани нещата изглеждат трагични като потенциал, за акъл изобщо не говорим. И когато някой изпита нещо толкова красиво, то по някое време вече бе му стига, иска още и още. И после получава с друг/ друга тива още и още, ама ги няма онези чисти и мечтани чувства.
И след прецакването вика то няма такива емоции, не бе, има ги ама повечето от вас сте ги съсипали заради едни други неща, вие си ги знаете кои са.

 
  ...
преди: 9 дни, 9 часа
hash: 4a45e684e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Във времена които има тик ток, фейсбук, Инстаграм, сайтове за запознанства НЯМА ЛЮБОВ. Има интереси на сексуална основа. Повечето мъже имат двойни стандарти и не са благодарни и уважителни към половинката си която е всеотдайна към семейството си. Гонят питомното да хванат дивото. Не знам дали има мъж на тази земя верен до гроб на жена си. Все оная работа гледа с едно око настрани ей така за тръпката. Каква любов какво уважение какви пет лева. Измамен свят пълен с предателства. Истинско беше когато нямаше социални мрежи

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Твоят коментар беше добавен успешно! След одобряване от редактор ще бъде публикуван на сайта.

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker