Колко още и давате на България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121403)
 Любов и изневяра (29759)
 Секс и интимност (14391)
 Тинейджърски (21907)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18582)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Колко още и давате на България?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 3866 пъти
Въпросът ми е:

Колко още според вас ще просъществува тази държава? 10, 20, 50 години?

Малко за мен, и защо питам този въпрос:

Като млад бях "родолюбец" ("патриот" дето му викат днес) и бях от малкото, които бяха против влизането ни в ЕС с мислълта, че европейските държави "не ни мислят доброто" (съдейки от знанията си по история до 10-ти клас).

Но тогава много от днешните "Възрожденци" и др. наричаха мен и други "шовинисти", "националисти", "анти-европейци", "диваци" и др. Хората масово вярваха как "Европа ще ги оправи", как ще станат "богати европейци" и др.

Още тогава ми направи впечатление, че българинът е "овчедушен" и "мързелив". :(

При една петиция срещу изучаването на "турски език в училищата" успях да убедя един куп познати чужденци (румънци, гърци, българи от Татаристан и Чувашия и др. ) да я подпишат, но не и съученици и познати "българи".

С течение на времето придобих контакти с много олигарси.

Един куп приятели и роднини се познават с хората на Таки (най-големият БГ наркобарон), или със самия него. Едни приятели и колеги се познават директно с Божков.

Други авери пък се знаят с Цветелина Бориславова (и вероятно и с Баце). Други колеги се знаят със шефове от ГДБОП, Плевнелиев и др. политици.

А аз съм от тея наивните пичове дето си плащат данъците и "верват в законноста", не си изхвърлят боклука като МРЪСНИ СЕЛЯНИ. Имам 3 висши, докторантура карам, даже преподавам на "българската младеж" (където също виждам огромен мързел и овчедушие). И като цяло се опитвам да бъда "полезен гражданин".

Едни мутри тръгнаха да се "закачат" с мене преди време, и кат разбраха кви контакти имам си глътнаха езика и си се разбрахме човешки (имам им всички лични данни, на тях, на семействата и на съдружниците им), я са мръднали към мен - я ще им стане напечено.

Но разбрах, че в България - полиция и прокуратура НЕ СЪЩЕСТВУВАТ! Има корупция на всекви нива.

И си мисля да се махам от тази държава!

Някой ще ме пита сигурно:

"Ама защо ще се махаш - като имаш такъв чадър и си на завет? "

Ами на завет съм, но се плаша къщата да не се срути върху главата ми, а и се вижда как бандитите се самоизяждат. Баце
и Пеевски, скочи на Божков (още като млад го предвиждах, понеже в България, никой не търпи някой да е "по-голям" от него).

То така едно време, Шишманци докато са се самоизбивали с помощта на турците, Османската империя ни е превзела. Скоро това ни чака пак.

Та колко време и давате още на държавата?

Аз мисля да емигирам до 10-15 години, понеже имам да довърша едни неща тук.

Няма нищо, което да показва, че България има бъдеще:

- Над 50% от новородениете са цигани.

- Над 1 милион цигани и турци има.

- 25% от населението (предимно българи) са в пенсионна възраст, до 10-20 години ще са поне 33%.

- Мизерни пари се влагат в "инфраструктура" и "образование" (повечето пари се "усвояват").

– Полицията, ГДБОП масово са залавяни под въздействие на наркотици. Масово имат връзки с престъпници.

- 2 ченгета загинаха миналата година спирайки бус с нелегални имигранти, не къде а в "центъра на Бургас" (ако бусът беше пълен с експлозиви... сещате се).

- български граничар бе застелян от "умопобъркан" турски овчар, а паникьосаният му колега стрелял по българското подкрепление. Накрая турците заловили убиецът.

- Няма оръжия, боеприпаси и др. за армията (познавам се и с военни и ми го казват). А в същото време изпращаме малкото, което имаме "срещу Русия".

Някой ще каже, че "IT сферата ще дръпне България", ама аз самият съм IT и се познавам лично с много "светила" и "IT предприемачи" и мога да кажа, че в България с леки изключения има само "чуждестранни филиали на големи корпорации" и "Outsourcing фирми, за продаване на специалисти, предимно на запад".

Някои от чуждестранните фирми вече даже се изнесоха от България.

Има между 24-40 хил. IT специалисти в България, което е нищожна цифра спрямо глобалния пазар. Вярно добри специалисти, но малко. А демографската криза няма да ги повиши.

Войната в Украйна подейства благоприятно за "Outsourcing сферата", тъй като 2 от най-големите Outsourcing конкурента на България (Украйна и Беларус) имат проблеми, но това е временно явление. И "IT балонът" като всичко друго в България ще се спука.

А в същото време, турците какво правят:

- Гласуват на български избори.

- Имат си новини на турски език, и учат децата в "турските общини" на турски.

- Ердоган разреши на българи да пътуват само с лични карти до Турция.

- Българи пазаруват, почиват и се лекуват в Турция.

Очаквам да се повишат и турските инвестиции в България и до 10-20 години направо "да си ни купят".

Токувиж турците наложат и малко "закон и ред" и се справят с тая шайка престъпници с които се познавам. Ама няма да е "българска държава" вече.

Та колко години и давате на държавата? :)

Поздрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 52

преди: 1 година, 1 месец
hash: f24d2d555a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   А кое и е българското на държавата сега? Живеем в Мутроландия под ботуша на мутрите. Щяли били да дойдат турците, да заповядат - няма по-лошо от игото на българските мутропитеци. Няма!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e7583349ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   "трудно" е "да се каже"

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9affa16cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

3.   България съществува от векове и е минала през различни етапи. Ще съществува още дълго. Във всяка една държава се случват лоши неща дори и в най- развитите. Навсякъде има мафия и във всяка държава живеят малцинства. Погледни от добрата страна на нещата и не си мисли, че като емигрираш ще се оправиш и няма да ти се случват лоши неща. Ние българите имаме навика да се сравняваме с другите държави и да ги възхваляваме а нашата да я принизяваме.

 
  ... горе^

Твоят глас беше отчетен успешно!

преди: 1 година, 1 месец
hash: e3b78bec15
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

4.   В най- добрия случай ще издържи до 2050г, което ме съмнява като гледам как забързано вървят процесите. Държавата с изключение на 2- 3 големи града е циганска. Българите демографски са приключили, а пък да не говорим за качеството на остатъчното българско население. Българите се оказаха негодни да си имат държава, която получиха даром от Русия( едва ли някой си мисли, че българите сами щяха да се освободят или пък някоя от западните държави щеше да го направи). Турция с пълно право гледа на България като на случайно недоразумение, което рано или късно ще си го вземат обратно.
Външният фактор просто използва в момента примитивността и животинската алчност на българската управляваща финансова върхушка, която в голяма степен е физическо продължение на управляващата комунистическа номенклатура. В този смисъл на България преди повече от 30 години в международното разделение на труда й е даден статутът на територия от Третия свят от новия господар САЩ, след като беше харизана заедно с държавите от Източна Европа от Горбачов и негодната му клика. Останалото е технология- как ще те превърнат в жалка територия. Знам от достоверен източник, че американците първо мислят да разпалят конфликт на етническа основа между българи и турци като използват напрежението заради смяната на имената. Но явно бързо са разбрали що за негодници имат в лицето на номенклатурата, че вместо това решиха да разсипят чрез война Югославия, пък българите сами да се затрият. И вече след 30 години се вижда особено в провинцията колко е опустошена страната, има цели райони, които са като след война. Иначе България през 2007 беше вкарана в ЕС, (преди това в НАТО ) като от Брюксел просто си взеха мястото с много ясна цел- да бъдат максимално отрязани Русия и Турция от този регион. Като допълнение получиха недоразумението известно като българска държава и останолото все още там българско население. Цялата история на членстовото на България в ЕС е един клиентелистки режим с отпускане на пари от Брюксел, които се крадат в съответните пропорции от местната върхушка като не забравят да върнат част от парите на " добрите " чиновници от ЕС. Европейският съюз с джобни пари( щото което се отпуска на България е точно това) си купиха територията. За сметка на това получават каквото искат- работна ръка( след 2007 имаше още една голяма вълна на емиграция), пазар, където да си пробутват боклуците, които няма как да продадат на Запад и т. н. Истината е, че членството в ЕС ускори деградацията и сриването на България. Каквото и да беше останало до 2005- 2006 всичко е ликвидирано. В момента външните и вътрешните сили гледат да отмъкнат остатъчтия ресурс на една умираща държава.
Когато си говорим за демография обаче, трябва да споменем, че Западна Европа се срива демографски и етнически се подменя. Голяма част новородените там са африканци и азиатци. Като гледам и икономически американците ги разкостват и ги правят енергийно зависими от тях. Ако Европа( управлявана от американски марионетки в момента) продължава така някъде към 2050 я чака съдбата на това, което е България днес. Там местните са се отдали на пълен хедонизъм и разврат и все по- рядко правят деца. Франция най- вероятно първа ще я застигнат конфликти на етническа и религиозна основа. Както българите са застаряващи, така и местните в Западна Европа, докато емигрантите там са в млада възраст. Европа е един континент от старци, който постепенно се срива при наплива на тези тълпи от Африка и Азия.
Извън геополитиката трябва да си признаем, че голяма част от несгодите на България са по вина на българите и тяхната вече доказана негодност да си имат собствена държава. Не говоря само за управляващия примитивен и продажен елит, но е обикновеното население, което първо беше лъгано( и още е) по изключително елементарен начин и скачаше по площадите, докато номенклатурата и тяхната клиентела т. нар. " мутри" крадяха икономическите и финансови активи на страната, после се втурнаха като изоглавени да се спасят от страната си, вместо да окажат поне някаква промислена съпротива срещу всичко това. България е може би с най- голям процент избягали в чужбина население. Междудругото причината, че тази национална катастрофа ще е последна, се корени в комунистическото управление на страната. Българите преживят две национални катастрофи в началото на 20- ти век, но тогава България е селска страна и е имало социална сплотеност. По време на неуспешния комунистически експеримент селяните бяха вкарани в градовете да работят в създаващата се тогава индустриална база на страната- създадоха така да се каже " панелния " човек. Това социално устройство се крепи на силната хватка на тоталитарната държава. После висшата номенклатура отпусна хватката за да се превърнат в псевдокапиталисти и се оказа, че няма социална структура, която да удържа това население- една атомизирана маса, която само си смени адресната регистрация, но българите не станаха граждани в социалния смисъл на думата. Не може за 45 години едно селско общество да го направиш градско. Въпреки известните социални придобивки на социализма, от които живелите привитивно доскорошни селяни не могат да се оплачат, онзи режим има един голям грях- създаването на циганския проблем в този му вид като развъдиха тази пасмина, гетоизираха почти всяко населено място в България и зарази гнусните комунистически мантри, че всички хора са равни и т. н, вкараха още цигани от Румъния и Гърция. В Гърция са прогонени от военния режим там, защото крадяли и безчинствали. Преди комунизма броят им в България е около 80 000 при 6 млн. население, в края му към 500 000 при близо 9 млн. население, сега е между 1 и 1. 5 млн. при реално около 5 млн. пребиваващи на територията. Добър пример е селото на баба ми и дядо ми на около 20 км от Пловдив. До 50- те години цигани няма, първо заселват около 50- 60, сега са към 700 цигани при около 300 българи, предимно пенсионери. И заведението на центъра си взеха, вече си ходят навсякъде, купиха много къщи из селото. Само до преди 10- 15 години не бяха плъзнали така, пак бяха много, но си стояха в махалата, идваха само до магазина и се прибираха. Сега където и да се огледаш все мангали- и по центъра, а и по улиците. До 10 години ще изкупят над половината къщи най- вероятно. А пък българите с голямо удоволствие си продават имотите на тази сган като им предоставят територия срещу някакви сравнително дребни суми, които ще ги изядат и изпият за няколко месеца. И аз имам една наследствена къща в едно забутано циганизирано село около Хасково, искат разни мангали да я купуват, но няма да я дам, въпреки че къщата си иска ремонт и нямам намерение да ходя там. Те същите тия диваци я бяха разбили преди години, искали бойлера да откраднат, но спукали тръбата и целият първи етаж беше наводнен. В момента българите се откупват от циганите и от тяхната животинска агресия като им плащат социални помощи. Но в един момент ресурсът ще свърши, поради факта, че българското работоспособно население намалява, а индобългарите се множат като зайци. Разбира се, паразитът умира заедно с гостоприемника, но след 10- 20 години ще има между 2 и 3 млн. цигани, една част най- вероятно ще се изсели да смучи социалната система на друга държава, а тия които останат ще му разкажат играта на остатъчното българско население. Още от циганска престъпност нищо не са видели.
Истината е, че по- голямата част от вината за случващото се е на българите- нито на американците, нито на руснаците, нито на циганите, нито на четирите годишни времена. Народ с робски и слугински манталитет, който се нагажда винаги според силния на деня не може да просперира - преди бяха по- големи руснаци от руснаците, сега по- големи американци от американците. Както и по времето на Царство България са били подлоги, ако не беше царят най- вероятно щяха да пратят войски на източния фронт и тогава южната граница на България щеше да минава на 30 км от Пловдив.
Сегашното положение на страната може би е най- жалкото за последните 100 години в ментален смисъл. Въпреки това винаги съществува вероятност и нещо позитивно да се случи, така че не бива да произнасяме все още окончателна присъда. Много зависи на къде ще тръгне света в близките години и това ще даде отражение и върху тази територия.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9b1471cbbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

5.   Пич, нека се запознаем.
От 19 годишна съм в чужбина, вече 30 години станаха.
Ела насам да ги видиш европейците.
От трън та на глог.
Отвратителни лицемери и материалисти.
Че и тъпи, в смисъл не ги вълнува нищо по-различно от текущите им консумативи. Нещо кино, музика, театър, литература? !? Няма такива интереси, че времето е пари.
Опитах се да заговоря за Оскарите. Не мисля, че изобщо знаят какво е това? !? А става дума за голям град в западна държава. Замълчах си аз и си викам “Тези точно диваци ни разкатаха фамилията. Нарочно съсипаха соц. блок, от завист. ”
Сега точно материалистчетата реват и през ден стачкуват, че им прибавиха 2 мижави годинки работа до пенсия :-) Ми то те май друг зор нямат…освен, че имат около 5 милиона араби де, но иначе кой ще работи? !?
Ела, пич, да се запознаем. 49 годишната лелка дето съм, ще ти разкаже как се оцелява тук, между тия дзверове, от 1во лице единствено число ще ти разкажа, ще ти се приплаче.
И пак ни подбутват щот сме от Изтока. Аз 4 езика говоря и ми се навдигат.
Няма оправия.
Питай ако нещо те интересува.
Или направо идвай в страната на разбунените духове дето вече 12ти ден стачкуват, да видиш колко чернилки и резаци им се хилят насреща, ужас.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 01539566b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   България я няма като държава от много години, а българското общество никога не е съществувало ксто народ. На този етап вече копаем под дъното и няма връщане назад. На 30 съм с две висши и единственото което ме спира перманентно да емигрирам е адекватна работа в чужбина, което все още не съм намерил, защото нямам никакъв Гръб там. Едно е да замина за няколко месеца на специализация и работа, друго е да замина за постоянно. Нищо друго не ме задържа в България. Истината е че в България останахме само нерешителните, крадците и пенсионерите. Да добавим и огромната част от сганта, която просто мисли ден за ден, а не за бъдещето си и това на децата си. Това е държава в която абсолютно нищо не работи както трябва и единствения нерешим проблем са самите българи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 73914e0fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

8.   Забрави да споменеш и това, че турците умело промиват мозъците на значителна част от българките, чрез турските сериали, натрапвайки им подсъзнателно и постепенно да свикват с турски имена, турски музики, турска култура, турска вяра... И по-лековерните сами се вкарват във филма, защото им е поднесено през призмата на завладяваща история с множество задкулисни игри, семейни драми, свади, омраза, изневери, заговори и задължително в домовете на заможни турци, за да плакне окото родната зрителка, която с охота попива всичко, без да се усеща. Стигна се дотам, че дори много от момичетата и младите жени вече си тананикат турски мелодийки, вманиачени са по тези сериали и отрано са с отрицателната нагласа, че "майките на мъжете са винаги зли свекърви". Разбира се, всеки решава какви интереси да има и горното не е укор към никого; просто отбелязвам накъде се е търколило кълбото по стръмния склон на обездушаването и доброволното чуждопоклонничество...

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 46904d14a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   България отдавна е приключена. Говоря за България с българи и някакви що годе адекватни и нормални хора(отиващите си останали такива единици от България са примерно доц. Вацев, проф. Иво Христов, Карбовски, останалите за които се сещам си отидоха през предходните няколко години и скоро няма да има нито един), някаква икономика, култура и ред. В момента няма нищо останало от това, а само една територия с формални граници наричаща се България. Хората в България сега не са българите, а предимно са само адски прости, примитивни и противни полуаборигени. Всичко е остриган нула или първи номер мургавелко с брада с анцуг и миратонки и забит постоянно поглед в смартфона говедар плюещ по улиците. Има много други държави като Сомалия, Ирак и куп други с такова население и не са изчезнали, но това да съществуват с такова население е по-лошият вариант от това да са изчезнали. С такъв материал е изключено да има развита държава с ред и икономика. Това са обсолютни кухари и диваци без мозък за 2 стотинки в главата, такива са в парламента, а какво остава за останалите. Такъв материал не може да направи държава със самоподдържащ се ред. Единственият вариант при него за да има нещо работещо е с цената на брутален режим с железен контрол и много бой, демек нито следа от демокрация. При такъв материал изборите са само два - или такъв режим като с това примитивите са огранимени и мачкани, но има що-годе работеща държава и ред, а от там и някаква икономика като няма течове от кражби. Или демокрация и се пържи сам в собственият си сос както е сега, защото това са повредени хора. Урода не е ли държан в желязна шина като при комунизмът обезателно се пребива сам. Демокрацията не е за него. И в двата варианта са зле, но с разликата, че при първият има някакъв ред. Такива хора не може да са добре. Това, че територията се казва България, не значи, че я има вече България като това, което се е разбирало под нея.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 85af6fc51d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Аз мисля да емигрирам в Унгария примерно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 48ccd4836c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Обединена България, така е добре за всички и има смисъл. От всеки човек зависи, всичко в страната да е добро и животът да е хубав, умно е населението, с организираност може да има работа за всеки, природата е много важен фактор, които е наличен и подходящ, за развитие на туристическия отрасъл. Страната ни има какво да предложи на граждани от цял свят. Новите концепции, също са точното нещо за успеваемост във всички сфери на услугите в страната. България е цветна, хубава и приятна страна.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 781cdc1e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

12.   Ако си отворите очите се вижда, че най-големите врагове са МВР, съдиите, прокурорите, политиците, мутрите и медиите. Това са бели червеи, които се хранят от трупа на България и са виновни за мизерията. Така са се впили като пиявици, че няма да пуснат докато не изядат всичко!!!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a02b07a2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Авторе, най-добре емигрирай възможно най-скоро. Ще направиш едно добро на България.

А на другите писачи - къде видяхте толкоз сиган? Над половината са вече в Европата. Как така не виждате една от най-огромните ползи от ЕС? Харизали сме ги на Дуисбург, Дюселдорф, Гент, Мадрид и т. н. и все повече се изнасят. Нали преди викахме - да си ги взимат европейците да си интегрират. Еми, взеха ги. Няма да ги интегрират, но поне няма да са наш проблем.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 72ba82c2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

15.   За какво бъдеще на държава говориш, за последните 18 години са живородени 1 милион деца, от които само 450 хил са с български майчин език и половината от тези 450 хил са заминали или ще заминават в чужбина. С 220 хил български младежи каква държава ще поддържаш? Та това са народ колкото 1 град, като Бургас!
Реалността може да ви се струва горчива, но за 2021г 62% от новородените имат различен от българския майчин език.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f31182cef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

16.   Гласят ни още тази година за пушечно месо, тоя се хванал за балони, тик-таковци и как Турция щяла да ни вдига стандарта след 10 години... Мараба, братчед. Друго от "IT-специалист" не съм и очаквал.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 304860852a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   14 за тебе България май е магистрала Тракия, . Банско, София и Слънчака.. Почти няма село, което да не е превзето Има даже села които са със 100% циганска популция отдавна.. Даже циганите от Дуисбург и Гент, които спомена като се приберат в БГ с автобуса изкупуват къщите на нашите баби и дядовци и после пак обратно там.
Може и да не се приберат никога, ама изкупиха държавата.
80% от българската земя пък се държи от 11 човека. Евреи.. Ко да ви кажа

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f70facad01
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

18.   За твое съжаление, едва ли ще дочакаш тови миг, за който бленуваш. Срещу всяка многовековна държава има моменти на репресии и кризи. Заминавай и никога не се връщай. България няма нужда от мрънкачи.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 93ebaa242e
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

19.   Огромните проблеми на България са корупцията и липса на справедливост. Самите ние сме си виновни за това. Огромната маса от българите са възприели корупцията за нормален феномен, като част от тях искат да участват в нея или вече активно участват в нея. Докато няма промяна в съдебната система, в прокуратурата, тук ще е зле.

И не са ни виновни турци, европейци, американци, араби. Не ни е виновна демокрация, комунизъм, ЕС, НАТО или Еврозона. Почти цяла Източна Европа са демокрации в ЕС и НАТО, част от тях и в Еврозоната. Словения, Литва, Латвия, Естония, Полша, Чехия, всичките ни минават и имат по-малко корупция от нас. Съседна Румъния ни задмина. Всички тези страни са имали и комунизъм, така че и това не може да ни е оправдание. Другата опорка беше, че Западна Европа източвала Източна Европа. Имайки предвид, че Словения примерно мина по икономическо развитие Португалия, и тази опорка се разпадна. Поредната опорка беше, че армията ни източвали от НАТО. Имайки предвид, че Турция и Гърция са в НАТО и се въоръжават с модерна техника без проблем, и тази опорка се разпада.

Разбира се, че ще има малко IT фирми. Кой иска да инвестира в страна, където има толкова корупция, ще го рекетират, ще му откраднат бизнеса, клиентите няма да му платят и после няма да може да потърси съд/прокуратура за помощ? Масата българи просто така искат/търпят/толерират корупционното ни положение.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e45b1f99c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

20.   Исторически погледнато територията без население няма да остане.

Тук хора има от поне 2500 - 3000 години. Без прекъсване. Независимо дали територията се е казвала 'провинция Тракия', 'Първо българско царство', 'Османска империя', 'Княжество България', 'Народна Република България' или сегашната 'Република България' - територията и хората си ги е имало, кога повече кога по-малко.

Колко точно ще изтрае държавата в сегашния си ввид нямам представа, лично аз на 'Република България' й давам не повече от още 20-30 години. Причината е тотална демографска криза, политически караници между партиите и страшна корупция и егоизъм във всикчки словеве на обществото.

Държава с отрицателен естествен прираст и постоянна емиграция няма бъдеще. Просто ще си оставите земята на други народи, това ще стане.

Българите имат масово по 1 или 2 деца. Това е крайно недостатъчно. С 1 дете е отрицателен прираста. С 2 деца стигат само колкото да заменят майката и бащата, но не и да нарасне населението. Да не говорим, че от тези 2 деца, има огромна вероятност поне едн0то да забегне в чужбина и да си остави земята.

Впрочем не знам какво против имате българските турци, киоито всъщност са български българи - това са българи мохамедани, приели исляма по време на турското, но по същество са кръвни българи, н о честно казано това са едни от най-трудолюбивите, най-малко корумпирани и най-малко емигриращи навън хора в страната.

Циганите също не са ви виновни, че е и не искате да раждате. Раждайте като ви е страх, че щели да станат мнозинство. Веднага всички ще кажат, че нямали пари, не можело, нямали доходи.

Ами като искате всичките си пари за вас и не правите деца и живеете егоистично, просто няма да оставите нищо след вас и държавата няма да е България.

Земята просто е прекалено хубава, за да няма население за нея. 4 сезона, огромно количество води спрямо размера(включително много минерални), много плодородна почва, кръстопътна връзка между Европа и Азия. Дървесина. Злато. Зимен и летен туризъм. Излаз на море. Излаз на река Дунав, която ходи директно до Угнгария, Сърбия, и нагоре към Европа.

Българите грам на оценяват какво имат. Държави с много по-скромни природни дадености - Англия, Дания, Холандия са били и са светлинни години напред заради манталитета и национализма им.

Наще продажниции само мрънкат за пари, плюят по държавата и се чудят накъде да бягат и к0гога да ходят към Терминал 2.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 16a20dd5bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

21.   Аз ще пусна друго наблюдение (от личен опит). Живяла съм над 10 години в Запада. Рядко имах жени колежки, повечето местни жени бяха на почасова работа, защото бяха по майчинство (там могат да работят на половин работен ден, през който детето е на градина). В моята професия бяха предимно мъже, а от жените 90% бяхме чужденки (разбирайте жени главно от бившия Източен блок, търсещи по-добър стандарт в Запада). Тъй като съм работила и в България и в чужбина(като в Бг е по-скорошния ми опит), ми прави огромно впечатление колко работещи жени виждам тук в България. Постоянно ми се набиват в очите като ги виждам рано сутринта и привечер, и наистина не си спомням да съм виждала толкова много работещи жени на Запад на фона сравнение мъже-жени по улиците. Тъй като не разполагам с официална статистика, просто го споделям като лично наблюдение. Дали повечето мъже българи са имигрирали и тук са останали предимно жени, може би и това е вариант защо виждам повече жени, отколкото мъже.
Също така, ако не бъркам, мисля че повечето българи си мислят как на Запад се работи много (нещо като в Америка), докато реално от личен опит аз виждам друго - в Бг има много по-висок процент работещи жени (под работещи главно визирам тези в професионални поприща, с дълги смени, и оскъдно лично време). На запад работят много мъжете. Заплатата на един мъж в Бг не стига за семейство. В някои западни страни има много семейства, в които в детеродна възраст жената е главно у дома с децата. Много малко на брой са кариеристките (въпреки че се тръби точно обратното), и те обикновено са чужденки имигрантки. Смятам че с целия този феминизъм ни беше продадена една голяма лъжа.
Това е казус, който е на национално ниво и трябва да се реши от мъже, и не е бил решен през годините. За да може една нация да ражда деца, мъжете трябва да са мъже, а жените жени. В България нито искат да сключват бракове, нито имат основание за това с тези оскъдни заплати. Жените работят наравно с мъжете, и често повече за покриване на елементарни разходи. Кой да гледа дете в този случай? Това е социална политика, която липсва. Мъжката заплата трябва да е много по-висока, за да може едно семейство да издържи да има минимум 2 деца (тоест около 3-4-5 години липса на дейност на майката), камо ли 3 деца на брой...
За справка, аз още на 23-24 съм се чувствала готова да бъда майка, но никога не се е появил човекът за това. Впоследствие се съсредоточих над кариерата си (което за мен винаги е било средство, а не цел, и работа, . а не кариера), не защото е било главен приоритет, а защото така стана. Впоследствие приех съдбата си че най-вероятно никога няма да имам деца. Отделно, работейки в колективи, виждам и много други жени с подобни съдби. Много е жалко, защото хем виждам нормално изглеждащи жени, умни, разсъдливи и с нормален характер (поне от това което показват), както считам че съм и аз, а отделно всичките сме бездетни, дето преди няколко десетилетия нашите баби и прабаби са имали поне по две деца на тази възраст. Въпреки че може проблемът да е в индивида, малко ме съмнява да е само там, всичко е въпрос и на манталитет на стадото, на обществото, на нацията. Как така неуките и бедните се множат, докато работещите едвам се решават на едно дете? Въпрос на манталитет. Едните се раждат в бедност и мрат в бедност. Други никога не се възпроизвеждат.
Трябва да се даде някакъв стимул да се възроди една средна класа в България, но това няма как да стане докато се налага жените до изтощение да стоят по офиси, банки, магазини вместо да отделят от 'ценното си време' да износят по две-три деца. Докато мъжете не започнат да използват стратегическия си ум да подобрят икономиката на страната, нищо няма да се подобри. Богатите нации имат стратегически ум. Бедните нации работят до припадък, мъже и жени, и като че ли повече жени (не искам да звучи дискриминационно). Стига се далеч с проницателен ум, а не с бъхтене.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 73914e0fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

22.   Номер 21, за някои неща си права, но за други не. Имам известен поглед над няколко чуждестранни народа, понеже над 7 години съм живял извън България, като за икономически по-развитите от тях мога да заявя, че там почти всички жени работят и като дял са много повече, отколкото са работещите жени в България. Там дори и повечето ученички работят като касиерки и детегледачки ЦЕЛОГОДИШНО на постоянен договор, което в България е голяма рядкост, докато тук най-много някое родно момиче да се хване за няколко дни в годината да раздава листовки на улицата, да е сервитьорка за 1-2 месеца през лятото или епизодично да е детегледачка. Повечето български ученички в работоспособна възраст и млади жени разчитат родителите им и мъжете да ги издържат до възможно по-късни години (30-40). Разликата в мисленето в България и в западните и скандинавските държави е огромна!

Редно е да се отбележи и това, че общо-взето има няколко категории жени:

1. Вече родилите, повечето от които се надяват цял живот да го играят "майки", дори и децата им да са вече пълнолетни, за да не се налага да ходят на работят и плащат за общите разходи в семейството;

2. Вече родилите, които след майчинството бързат да се върнат на работа, защото предпочитат да са сред други хора и обезателно не искат да са домакини;

3. Необвързани кариеристки, които в България не са много голям дял на фона на всички останали жени. Те рядко се обвързват сериозно, а част от тях се чукат безразборно с десетки, дори понякога и стотици мъже в младите си години, преди да станат лелки и изведнъж "да се сетят, че изтървават последния влак". Тези жени може да са чиновнички в банки и западни фирми, телефонистки, прекупвачки и интернет продавачки на дрехи от Турция и Китай (леко незаконно го правят повечето), интернет продавачки на козметика и прочее. В Instagram вече всяка трета се надява да стане "модел" и с малко фотошопче и гъзене да рекламира дрехи и козметика, за да не работи. Има и все повече залитащи към Onlyfans жени. Макар повечето такива жени да се поддържат в добра форма, почти никоя от тях не може да създаде здрава, основаваща се на доверие и взаимност сериозна връзка, тъй като се имат за голямата работа и съответно изискванията им са до небесата, но точно заради това са отблъскващи за мъжете с развити кариери, които не искат надпреварваща се с тях и устата кариеристка, а нежна и разбрана жена до себе си;

4. Необвързани жени, извършващи обикновена или недотам платена работа: продавачки, касиерки, сервитьорки, готвачки, пакетировачки, учителки, медицински сестри, държавни чиновнички (обикновено с връзки), шивачки и т.н. Те основно разчитат на някой мъж с кинти да ги измъкне от блатото, в което са се наврели. Почти всички от тях пушат по много цигари на ден, пият кафе след кафе и са кълбо от нерви; често са и напълнели още от ранни години и не си дават много зор да се поддържат. Отнася се и за поне половината учителки, които уж би следвало да са поне една идея по-умни и отговорни от останалите. А много от лекарките и медицинските сестри са по-върли пушачки и от кварталните пияндета в кръчмите. Лежал съм в болници, бил съм и в десетки други заради мои болни роднини и съм се нагледал на подобни случаи;

5. Необвързани безработни жени на млада и средна възраст, които са отглеждани от мама и тати и нямат смислени цели в живота, освен да купонясват и да харчат даваните им джобни пари. Виждат се с приятелки на по кафенце и цигарка, щъкат насам-натам из търговските центрове и живеят ден за ден. Най-много да се хванат да следват 2-3 висши образования - колкото да оправдаят нежеланието си да работят и така родителите им да гледкат "ученолюбивото дете" цял живот. В България гъмжи от безработни по свое желание жени на христова възраст и дори по-големи, които имат едни хвърчащи дипломи и нито един ден трудов стаж през живота си. Те също разчитат да вържат някой мъж, който да ги издържа;

6. Студентки, които целят след завършване на висшето си образование веднага да започнат работа. Част от тях искат да имат семейство и да родят по-рано, други искат да отлагат до 40 години и да се отдават на купони и забавления с тъпкачи, а малка част дори изобщо не възнамеряват да стават майки някога и също искат да се заиграват с тъпкачи. Последните две групи стават все повече за сметка на намаляващия брой млади майки;

7. Момичета и млади жени, които много бързо раждат на някой тъпкач и още по-бързо биват зарязани от него. Адски много на брой са самотните майки на по 18-25 години в България. Обикновено търсят друг тъпкач да ги приеме с детето от първия тъпкач и да ги издържа, само че не си правят сметката, че тъпкачите се интересуват само как да го мушнат без никакви задължения и после да подвият опашка при следващата лековерна и отчаяна за тъпкачи самотна майка. Рядкост е такава рано зарязана самотна майка да се хване с обикновен мъж, защото тя вече е родила от тъпкач и си въобразява, че "заслужава" най-най- и щом вече веднъж е била ебана и напълнена от мускулест и едър тъпкач, значи и следващият задължително трябва да е такъв, обаче пък и да е отговорен, грижовен, верен и да я обича с детето ѝ. Предлагат силно неравностоен договор, който никой не желае да приеме. В допълнение на това, дори и да се хване някой сериозен мъж с такава самотна майка, почти винаги тя му губи времето с напразни уверения, че като поживеят "още малко" и ще иска дете от него, а след няколко години увъртане му заявява, че "вече се е отчела" и не бърза да ражда повторно. Този разиграван от нея мъж през това време е станал над 30-годишен и тепърва се чуди как да си намери свястна и млада жена за семейство;

8. Много, много малък дял на някакви нормални жени, които не попадат в горните категории.

Е, при това положение, как да се случат нещата с развитието на икономиката ни, с раждането на най-малко 2 деца (колкото да нямаме отрицателен прираст, както правилно отбеляза номер 20), след като масата жени в България разчитат или мама и тати да ги гледка, или тази "задача" да се прехвърли на някой будала, който да ги издържа и приема в своето жилище, да ги вози със своята кола, да ги черпи със своя висок доход, а те да "хубавеят" с два тона грим до него, за да не ги разбере твърде рано как изглеждат с току-що изплакнато лице?! Като повечето жени всячески се стремят да НЕ раждат преди да навършат 35-40 години. Сегашната средна възраст на родилките в България е почти 30 години и е такава, защото повечето бебета са на рано раждащите циганки. Срам и позор, че в България има 3 милиона българки и раждат хем по-малко от циганките, хем и на 2-3 пъти по-късна възраст. Ако статистиката не отчиташе циганските родилки, средната възраст на родилките българки щеше да е много над 30 години. Такава, когато женският организъм вече не е в най-здравословния период за раждане и съществуват редица опасности от възможни усложнения. Огромният дял на пушачките и вманиачените по окисляване на организма си с кафета жени също не помага. Като добавим и голямата икономическа тежест, която българките повсеместно (с редки изключения) стоварват върху българския мъж, нещата никак не изглеждат розови. "Ама, той ТРЯБВА и е ДЛЪЖЕН да осигурява скъпа кола, жилище, пари, пък аз само ще присъствам до него и ще отбивам номера с разтваряне на краката!".

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5407263725
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

23.   Кифлоприземителят ако имаше истински поглед над северните народи щеше да знае, че от всичко най-мразят мрънкалници и дървени философи, които само отчитат нещата БЕЗ да предлагат решение за справяне с проблема и аргументация. Жалко, че тази част при живота ти като докер там си я пропуснал.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7d3580d915
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

24.   Вярно е, че има много цигани навсякъде. Има и доста араби, сега се очертава, че и бедните украинци ще останат тук.
Виж, държавата се казва България и след като имаш БГ гражданство, значи си българин, тъй че... държавата ще я има докато има данъкоплатци и докато има субсидии за крадене, пардон - за усвояване, или докато не ни изравнят с няколко бомби, или земетресение, или нещо друго.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 16a20dd5bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

25.   От 21 до 22 - ами мисля че правилно си отбелязал част от недъзите на днешното общество. Може да се каже че моята извадка е наблюдения над работещата жена, тип каймака на обществото (все пак всеки човек си има някаква среда, от която е заобиколен и забелязва някакви неща), а твоята извадка говори за различните общи типажи, като бих казала, тази за самотните майки е доста тревожна. Тези деца биват отглеждани без бащинска фигура, това са бъдещите ни мъже и жени. За разлика от теб, няма да пускам списък с типажи мъже. Просто ще отбележа че светът се управлява от мъже. Мъжете налагат идеологии и прочие. В България отдавна е наложена мутренската идеология. А жените са по-уязвимата и манипулируема част от обществото. Те се поддават на новите модни тенденции, лайфстайл много по-лесно от мъжете.

Не мисля че хората точно са схванали какво искам да кажа, съдейки по звездичките. А може би не им харесва да го чуят. Истината е че ако няма ред и дисциплина, ценности и морал, едно общество деградира. Феминизмът носи голяма вина, и това че всеки си прави квото си иска. Отдавна няма патриархален модел, и именно за това говорех. Всички тези жени, които описваш са загубени хора, които са отраснали най-вероятно без нужното възпитание от семейството. Ценности се възпитават от много ранна възраст. Подкрепям че една жена трябва да работи, а не да паразитира на чужд гръб. Но в моята теза аз засегнах именно работещите жени, които нямат достатъчно физическо време за отглеждане на дете, а именно те трябва да се размножават повече от паразитиращите, нали се сещате? Но това е парадокса, който винаги го е имало. Раждат се десетки пренебрегвани деца, и това е което формира обществото ни. Ако мъжът и жената не са екип, нищо не става. Аз засегнах въпроса защо тогава антипода на твоята извадка (работещите и всеотдайни жени) също не ражда? Това е притеснителното. Истината е че и от двете страни - мъже и жени, ценност като изграждане и поддържане на семейство често липсва заради личен егоизъм. Но всичко е и визия за едно общество и социална политика, която липсва в Бг. Като за начало могат да вкарат един предмет в училище Етика и морал (може и да има вече подобен час по наменуване, не знам, но със сигурност не и по смисъл), в който да се водят дебати и обсъждат различни хипотетични ситуации, така че тийнейджърите да анализират повече човешките взаимоотношения и ценности. За това се сещам в момента, сигурна съм че много други неща могат да се направят, за да се възпитават децата в един стойностен модел, така че да бъдат пълноценни хора, когато пораснат. А относно работата, трябва да има баланс между работата и личния живот, но с работни смени по-дълги от Европата, това трудно ще стане. Тези неща се прокарват със закони, но ние дори нямаме и правителство. Именно че всичко е свързано, не може да очакваш да имаш общество без адекватно самосъзнание. Всичко е въпрос на политика.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d747ed9b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

26.   25, много добре схванаха какво казвате, но не им пасва на измислиците. Отдавна се твърди (от бедняците) в този сайт колко мързелива е българката и как искала да роди едно-две и да бъде издържана от мъжа си до края на живота. Според вашата информация западнячките работят по-малко и от "мързеливата" българка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: e45b1f99c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

27.   Много се изписа по темата а нещата могат да бъдат събрани в две прости сентенции:

- България няма да я има, защото се срива демографски, а голяма част от младите хора бягат навън

Оправданието винаги е бедност/нямане на пари/неоценен труд и т. н. Само че българина има много грешна представа както за собствената си стойност, така и за стойността на парите. Почти всеки се надценява и си мисли, че 'заслужава' еди какво си, 'заслужава' най-доброто и т. н.

А реалността е малко по-различна и неприятна. Реалността е, че държавата е пълна с мрънкачи, гъ*золизци и мързеливци, които все чакат отнякъде да им паднат пари, за да си купят нещо ново или да отидат някъде си, или да ги изядат и изпият в кръчмата.

Аз за разлика от много хора, които са израснали през прехода, никога не съм живял в чужбина и да ви кажа се гордея с това. Но за тези години опознах тотално природата на българина.

Огромна част са мрънкащи, вечно недоволни, с огромни претенции същества и тук въобще не правя разлика по пол и възраст. Все някой им е длъжен. Все проблемът е в другия. В съседа. В полицая. В лекаря. В мутрата. В държавата. И никога в него самия.

Пак ще повторя, че българската земя като природни дадености е една от най-облагодетелстваните в Европа. Това не са мои приумици. Може да разпитате някой геолог или специалист в областта, който да ви даде повече информация за типове почви, природни ресурси, води, местоположение на една държава, транспортни и търговски връзки и т. н.

По тези показатели България е една от най-хубавите страни в Европа. Може би само Франция и Германия ни бият по природни дадености, но това е защото са пъти по-големи.

Та въпреки всички тези дадености, които българина ги има наготово, от другата страна народа е най-бедният, на едно от първите места в сумати кофти класации, най-корумпираният и т. н. в Европа.

Значи проблемът е в хората, а не в самата страна/геограия и т. н. Всички реват от мутрите и огромните кражби, които ежегодно стават и всички знаят, че от най-ниско ниво - от кварталния КАТ-аджия, нагоре до висшата прокуратура и държавна власт има огромна корупция и схеми.

И въпреки това всички са го приели като част от манталитета, трайкат си и чакат рано или късно и те да влезат в кюпа на облагодетелстваните мутри, по които иначе цял живот са плюли.

Виждал съм много случаи какво става с българин малко като се позамогне. Тотално се самозабравя. Спира да мисли и за държава и за закони и за всичко останало, купува скъпия джип, вирва носа нагоре кум небето и започва тоталната арогантност и безотговорност.

На по-ниските нива пък, хората които не са толкова успешни се задоволяват с постоянно плюене, гледане в чуждата паница, сочене с пръст, клюкарене, завист и въобще ето такива дребни простотии и неща

Аз оправия не виждам, освен ако манталитета тотално не се промени, българинад а спре да мисли само за собствения си за*ник, да започне да стои в страната, да работи тук и да гледа деца.

Нямало пари. Циганите гледат по 3-4 деца с минимална заплата. Вашите дядовци и баби също са гледали по 3-4 деца с мизерни средства. Преди 100 години в България даже масово е нямало машини.

Всичко се е вършело на ръка. По цял ден на полето. Сега минава комбайна и жъне, върши работата поне на 100 човека наведнъж. Обаче българина пак мрънка, че нямало пари.

Фризьорки, 'мениджъри', инфлуенсъри всякакви нищоправци, включително прехвалените ИТ-та. Всеки, който разбира поне 2 грама от икономика знае, че ИТ-тата съсипват българската икономика и създават гроогромна тежест.

Те работят за чужди фирми. Целият им труд изтича навън. Нищо от труда им не остава в държавата. Обаче взимат едни големи чуждестранни заплати и започват тук да си купуват имоти, коли, да ходят по почивки, ресторанти и реално СМУЧАТ от българската икономика, без да внасят нищо в нея, освен чуждестранна, куха валута, кух капитал, срещу който купуват продуктите на страната.

Мислете с тези глави.

Т. Т.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 73914e0fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

28.   Номер 21/25, в мнение 22 съм отбелязал основните типове жени в България, защото при разискването следва да вземем предвид цялостната картина в обществото ни, а не да се съсредоточаваме единствено върху една малка част от тях (както ти ги нарече: "каймака"). Не зная за какъв "каймак" става дума в твоето мнение (може би някакви върли кариеристки с по-висок доход, банкерки т. н.? ), но независимо дали човек е с ниски или високи доходи, би следвало да има достатъчно ум в главата, за да придобие ясна представа за нещата и да не е с ограничено мислене.
Жената на мой приятел е банкерка и е обикновена, земна жена, която не се е разглезила поради положението и дохода си. Въпрос на личен избор и самовъзпитание. Познавам и няколко милионери, които са свестни мъже и пичове като отношение, без да парадират за пред обществото; но също и други, които да безподобни лекета, така че всичко опира отново до ценностите, които човек е решил да изповядва.

Не мога да се съглася с твърдението ти, че "мъжете налагат идеологии". Ето ти примери:

Икономически най-мощната страна в Европа, Германия, се ръководи от жена вече повече от десетилетие. Същото се отнася и за Финландия. В редица други европейски държави също жени са на ръководни държавни постове.

Най-използваното приложение за запознанства, Тиндър, е притежание и се ръководи от стадо (точната дума за целта) застаряващи и нещастни феминистки, които в името на парите и омразата си към мъжете умишлено поставят неравенство срещу мъжете в това приложение, а жените там се ползват с предимства. Само се замисли, че там дори не позволяват на някой да заговори жена, освен ако тя преди това не го е харесала, което по официални изследвания на самите Тиндър се случва при едва 2% от жените, т. е. жените там харесват един на всеки 50 мъже, а подминават останалите 49 мъже. За разлика от това, мъжете в Тиндър отмятат надясно около половината жени. И само една на всеки 4 от жените, харесали мъж в Тиндър (т. е. една на всеки 200 жени) изобщо отговаря на писмото му. А вероятността за среща между мъж и жена в Тиндър е още по-ниска, защото в повечето случаи жените престават да пишат след първите няколко реда или след 1-2 дни. Това приложение, поради наложената от тези феминистки-собственички норми, допълнително подклажда повърхностното поведение на жените спрямо мъжете и допринася (в лошия смисъл) за упадъка на отношенията. Дори са наложили ограничение да не можеш да напишеш повече от няколко изречения в профила си. Налагат подборът да се случва по снимки. Забележи и това, че никое приложение за запознанства не изисква да бъдат попълвани едни от най-важните и описващи хората данни - тяхното тегло! Това е така, защото попълването на истинските стойности за телесно тегло би било в ущърб на масата жени.

Рекламните агенции, отговарящи с какви гледки, думи и призиви ще бъде обсипвано населението през малкия екран, са почти на 100% женско присъствие, т. е. жени решават какви пошли, идиотски и натрапчиви реклами да се бълват постоянно от телевизора. Почти всички модни агенции, козметични фирми и прочее също са владение на жени. Почти всички възпитатели в детските градини и учители в училищата са жени (отчасти, особено в ранните години, те пряко - къде с блага дума, къде с нервни крясъци и шамари - възпитават какви ще са децата, докато не са сред родителите си). Почти всички медицински сестри са жени (има и медицински братя, но са голяма рядкост).

Ако думите ти за господството на мъжете в управлението на съвременния свят бяха верни, тогава нямаше в западните общества да бъдат посрещани добре всички реклами, филми и песни, в които мъжете биват осмивани като някакви смотаняци, а жените са все поставени в ролята на по-умните, способни и отракани хора. Безброй сериали има, в който мъжът е някакъв послушко, който във всяка серия бива затапван от жена си и дори от дъщеря си. Така се проектира на зрителките (основната част от гледащите сериалите), че и те трябва да се държат така без уважение към мъжете в истинския живот. Има и множество реклами, в които мъжът бива показван като някакъв отвеян и разсеян, удря се в някакъв уличен стълб, а минаващата наоколо жена е някаква нахакана и усмихната мацка, която му се подхилква пренебрежително. Ако обаче ролите в тези филми и реклами бяха обърнати и жените бяха поставени в унизително положение да им се присмиват мъжете и децата им, всички жени щяха ореват света, че има несправедливост. :) Естествено, има тайно общество, което се възползва от раздорите между двата пола, в което участват и мъже, и жени. Неуместно е да се стоварва вината само върху мъжете и това да се използва като оправдание за липсата на желание за отговорност на жените.

Трябва да се отбележи и това, че като цяло малка част от милиардерите по Света (и жени, и мъже) имат пряка облага от това хората да не са единни, да има разводи, по-малко семейства, повече болни и самотни хора. Защо? Защото така се подтиква повишеното потребление. Когато един мъж и една жена живеят поотделно, те трябва да имат две отделни жилища или квартири, вместо да са заедно под един покрив. Държавното управление (властимащите) също има изгода от това, защото се получават повече парични постъпления от данъци. Същото важи и за колите, защото като не са обвързани, хората имат нужда от собствено превозно средство, а ако са дружно семейство, може да минат и с една кола. Ето ти отново голяма разлика в броя на плащащите данъци за колите. Това повлича и всички останали покупки на техника, храна, мебели, услуги, медицинско обслужване, потребление на ток, вода и прочее. Ако мъж и жена са заедно, често само мъжът работи, но ако жената е сама, се налага и тя да работи (ако не я издържат мама и тати). Ето ти още една причина "онези нависоко" да имат интерес запознанствата да са умишлено затруднени, а обвързаните хора да се разделят лесно и да не са заедно. Съвременният феминизъм неслучайно бива прокарван така мащабно в повечето страни на Земята, освен в ислямския свят, където не допускат някой да им налага пошлости, "трети пол" и подигравки с мъжете. Важи също и за лесното допускане на преселници от ислямския свят към европейските държави, защото това е удобен начин да се цоца хазната на всяка държава под формата на помощи и вложения в "сигурността и опазването на обществения ред". Защо, мислите, всяка година се увеличават нужните за градска и гранична полиция средства, които потъват бог знае къде? Защото ти казват: "Ето, има много престъпност, затова трябва да отделим още един-колко си милиарда за отбрана". А по-гадното е, че важи и за болниците, които в повечето страни бяха превърнати в търговски дружества и имат интерес да НЕ лекуват болните, а само да ги поддържат да не умрат бързо, за да ги цоцат с възскъпи лекарства и операции години наред. Ако имаше ред и храните бяха здравословни, а лекарствата без умело създадени вторични въздействия (лекуват едно, разболяват те от друго), нямаше да има нужда от полиция и лекари. Затова и в храните биват допускани всевъзможни отрови, които бавно да убиват хората и да развалят зъбите им. Правителствата имат нужда от хора, които да умират по възможност преди достигане на пенсионната възраст, за да не им бъдат изплащани пенсиите, които са си заслужили с цял живот работа и плащане на данъци и осигуровки.

-------------------------------------------------------

Номер 23, единственото твоето мнение в темата не допринася с доводи и обосновка, затова е малко смешно да говориш за себе си по този подигравателен начин. Прочети мненията на останалите хора и ще се убедиш, че всеки се е обосновал, освен теб. Включването ти е единствено да мрънкаш и обиждаш и не се усещаш как сам(а) се вкарваш в категорията, която така старателно описа.

Колкото до решенията и скандинавците, толкова отлични решения съм намирал за тях там, че половината дори не ги оцениха и приложиха, защото имат вредния навик да се надценяват, да пипат през пръсти и да не са старателни. С лекота пренебрегват някакви недостатъци с качеството, нямат чувство за самокритичност и допускат грешки поради чувство за непогрешимост, която явно се дължи на самосъзнанието им като жители на развита държава. Поне така бе с десетките специалисти в моята област, с които се занимавах там в две фирми за разработка на високи технологии. На триците са скъпи, а на брашното - евтини. Те именно затова ме наемат - защото отлично виждат, че разбирам от това, което върша, но същевременно не могат да се въздържат и прибързано се намесват там, където не разбират и това имаше на няколко пъти скъпи последствия за тях, вземайки погрешни решения. Неслучайно са сред първите места по самоубийства в Света, а също и са големи къркачи на алкохол. Трябва да видиш и какво ставаше, когато печелеха на два пъти в последните години световната титла по хокей. Пияни-заляни чупят пейки и улични стълбове, ритат кошове за боклук, блъскат и кривят огради, скачат по покривите и капаците на чужди коли, някои дори си веят голата патка из улиците срез цялото шествие от празнуващи хора. Но на другия ден са с костюмчето и прилични като по учебник. Леко двулично въздържание, защото "така е прието" и точно затова, че не са искрени, не знаеш какво им е в мислите всъщност. И не, че не искат да паркират неправилно, но привидно са изпълнителни почти никога не го правят, защото като му лепнат на нашия 700 еврака глоба, задето се е наложило с "паяка" да отместят колата му, после му държи влага за месеци и години напред и се замисля, преди да стори нарушение отново.
Единствено ги уважавам много за това, че без повод са ни водили в работни дни за тяхна сметка на ресторанти, кино, хокей, СПА, национални паркове, плаж, увеселителен парк, пътувания с кораби, концерти, стрелба с пневматични автомати и прочее забавления. Там отношението към сътрудниците е ненадминато!
Същото с надценяването бих могъл да кажа и за двама заможни чужденци в България, за които периодично извършвам услуги. И те нямат правилен поглед над нещата и пестят стотинки от много важни неща, а за несъществени дреболии пилеят без мярка. Затова вчера с удоволствие таксувах единия с 300 кинта за 5 часа работа и при въпроса "Защо толкова много? ", след като съм обещал работата да я свърша за 2 дни, а е отнела доста по-малко, аз му казах, че по принцип бързото изпълнение на извънредни поръчки струва още повече, но на него му правя приятелска услуга. :)
Другият пък преди време се вайкаше, че не ме послуша, когато му казах "За 200 лева ще променя тази част и ще ти излезе по-евтино производството ѝ. След половин час я имаш готова! ", но го досвидя тогава, че уж много му искам за единица време. Хубаво, после изработката на всяка част му струваше с 500 лева повече, отколкото ако бях подобрил геометрията ѝ. Като плати така 1000 лева повече за първите две части и установи колко още ще бръснат от една фирма-подизпълнител за бъдещите бройки, бързо преосмисли решението си и с радост ми плати дребната сума, за която в началото мислеше, че е излишен разход и може да мине без него. Евтиното излиза скъпо.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 16a20dd5bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

29.   От 21 - примерът ми е аналогичен на този (много прост пример ще дам) - имаме клас с 5 отличника, 10 двойкаджии и 5 средно добри ученици. След години се прави статистика кой от тях е успял да си купи апартамент: 1 отличник, 3 средно добри и 1 двойкаджия.
Ако образованието даваше сигурния успех в живота, статистиката щеше да е: 5 отличника са успели да си купят, 5 от двойкаджиите са безработни или са работници с нискоквалифициран труд. Идеята ми е че има процеси, нарича се политика, които са надличностни и независими от индивида т. е. много зависи каква политика води една държава зад това какви успехи ще имат нейните граждани.
Почти сигурно е че един индивид може да се моделира още от ранно детство спрямо желанието на системата (това какви интереси да има, какво да работи, какви езици ще знае и тн) Единствено не може да се моделира характера на човек чак толкова, но това за общите процеси няма толкова значение. Ако им трябва маса народ слуги, ще си ги отгледат.

Това за двете домакинства звучи правдоподобно също, по-голяма покупателна способност, 'големите' нямат интерес 'робите' да не консумират и плащат двойно.

За примерите 'господство на жените' съм на друго мнение, даже видях една друга тема в сподели, друг път ще пратя линк, където хората са на друго мнение, и коментират как мъжете доминират света. Повечето директори и хора на високи позиции са мъже, да, може да има частни случаи, където жени управляват, но това са именно частни случаи.

Примерът за жените тип каймака на обществото специално беше частен, а не общ именно за да докаже тезата че нещо не е наред с политиката. Ако жените, както и мъжете, които са каймака на едно общество, ако дори те нямат по 3 деца, за да се оправи статистиката на България, значи нещо не е наред със самата политика. Това го знаем естествено, но зад думата политика аз влагам много дълбоко значение, като визия, приоритети, ценности на един народ.

Не съм сигурна дори дали теорията ти за самотните майки (че всички са избрали мъже тип Казанови) е толкова вярна и са останали сами впоследствие да гледат децата си. Докато се търси вина в другия пол, вместо и мъже и жени да поемат своята отговорност, тази нация ще продължава да се затрива. Дали просто тези мъже не са били некадърници, които не са искали да поемат отговорност да гледат семейство? Но е много удобно да се винят другите и много опасно.

И последно, ако хората водят непрекъсната война мъже-жени, замислете се дали това също не е план за затриване на маса народи. Естествено че е целенасочено. Аз също и се надявам и маса други жени са на същото мнение, не одобрявам поведение, излъчено по тв, което тъпче мъжете и показва жените като някакви доминиращи кучки. В реалния живот ако мъж се сблъска с такава жена, просто трябва да приключи всякакви отношения с нея. Да видим като й се случат няколко пъти такива неща да я зарежат дали няма да се замисли над поведението си. Именно че поведението се възпитава. Всички сме наблюдатели на останалите, и трябва да поставяме граници какво е приемливо и какво не, водени от моралния си компас.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 706d5116d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

30.   До Т. Т.

Абсолютно съгласна и с двата ти коментара.
Казал си го много точно. За съжаление, българският ни народ може и да е бил трудолюбив, но отдавна вече не е.
Факт.
А дали в Западна Европа се претрепват от работа, то си личи от настървеността, с която се противопоставят на идеята да поработят с две годинки повече до пенсия и осигурят старините на застаряващите си, сънародници.

от н 5

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 73914e0fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

31.   Номер 29, понеже се обръщаш към мен, ще ти отговоря повече от ясно по повод тези твои думи:
"Не съм сигурна дори дали теорията ти за самотните майки (че всички са избрали мъже тип Казанови) е толкова вярна и са останали сами впоследствие да гледат децата си. Докато се търси вина в другия пол, вместо и мъже и жени да поемат своята отговорност, тази нация ще продължава да се затрива. Дали просто тези мъже не са били некадърници, които не са искали да поемат отговорност да гледат семейство? Но е много удобно да се винят другите и много опасно. "

Кой ги е избирал тези т. нар. Казанови или некадърници, които са си зарязали жената и детето? Избрали са ги същите жени, които са ги набелязали за оплодители. Отговорността я носят както тези жени, така и техните доказано негодни за трайни отношения избраници, а не останалите хора, които нямат отношение към явно сбърканата им ценностна система и креватните им изпълнения. Такъв огромен брой самотни майки и разводи, година след година, не идва от нищото, а зад него стоят основателни причини. Всеки сам избира с какви групи хора да се занимава и какво да върши с живота си, така че какво ние виждаме като странични наблюдатели си остава просто наше мнение, но решенията ги взема отделния човек.

Отрицателният прираст в България до голяма степен се дължи на обстоятелството, че заради Instagram и интернет като цяло масата жени имат необосновани, завишени изисквания и се насочват само към изключително малък дял от всички мъже, а повечето от останалите мъже дори не стигат до връзки и деца. Също така, част от споменатите по-харесвани мъже, избирани от жените, поради значително малкия си брой се радват на засилен женски интерес и не бързат да стават бащи, а се отдават на разгулен живот, което допълнително се явява причина за липса на раждаемост в страната ни. Много жени предпочитат да си делят един и същи тарикат, дори и да го виждат колко е несериозен, отколкото да се хванат с нормален мъж на тяхното ниво. За тях нормалните мъже са "скучни", защото предлагат спокойствие и надеждност в отношенията, т. е. няма постоянно безпокойство, ревност, междуличностна борба, драми и тръпки.
А за да има положителен прираст, следва всички мъже и жени да имат най-малко по две деца. Как да стане това, ако само 20% от мъжете стават бащи, а повечето жени не искат да раждат; или - ако искат - се ограничават до само едно дете? Затова и българското население, ако се продължава все с това темпо, самò ще се затрие за не повече от 2-3 десетилетия. Срамота е почти 2/3 от бебетата в България да са цигански и турски, при положение, че българските жени са 8-10 пъти повече на брой от чуждите етнически малцинства.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: edd4059bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

32.   Българинът е тесногръд човек и винаги е правил неадекватен избор от исторически дни до днес. Едно е време е имало всичко и най-вече сигурност, а днес всеки втори плюе по този начин на управление. Плюят соца, плюят капитализма. то е ясно, че такъв народ си копае сам дупката.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 73914e0fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

33.   Пиша в допълнение към моето мнение под номер 31. Друга причина за отрицателния прираст е и решението на все повече българки да раждат не в най-здравословната и плодовита възраст (18-24 години), а да чакат да навършат 35-40 години, преди изобщо да помислят за деца. Само по себе си това измества раждането на десетки хиляди деца с десетки години напред във времето. А това води след себе си ефекта на доминото, оказващ други няколко причини бъдещите бебета да са още по-малко:

- След десетки години и без това ние, българите, ще сме още по-малко, така че сега отлагащите да раждат на късни години жени тогава, чувствайки се вече готови да раждат на късна възраст, ще са по-малко. Някои ще се изселят и в чужбина;

- Част от хората водят по-буен живот като млади и умират твърде рано, докато си правят планове да имат деца на 30-40 години. Дали ще е поради рак на белите дробове поради пушене, катастрофи, трудови злополуки (основно мъжете), рак на гърдата, матката или друго (основно при жените) поради вредните храни и напитки, жертвите се натрупват с годините и която такава жена не е родила на младини, след смъртта си завинаги остава в статистиката на неродилите жени. Познавах няколко такива жени, отишли си с 20-те и 30-те си години. Преди години една съседка беше току-що родила на 36 години и почина заради това, че нямаше мярка и пушеше по много цигари на ден. Друга млада съседка пък наскоро почина заради напълняване, тъй като нагъваше по много пасти и пици всеки ден. Постоянно висеше в кварталните сладкарници. За нея съм писал неведнъж в други теми, че редовно чакаше доставчика на пици и много се изнервяше, ако той закъснее. Моя бивша съученичка пък в средата на 20-те си години се хвана с някакъв наркоман и скоро след това беше застреляна в главата, а голото ѝ тяло - захвърлено в река Марица. Редица жени се хващат с всевъзможни отрепки, пренебрегват нормалните мъже и коя отнася ножа, коя куршум, която киселина... Ей така, поради избора си, много жени предизвикват лошата си съдба. Онзи ден пак четох за поредната жена, избрала си някакъв ревнив и властен келеш, който я убил, а на вид е млада и симпатична жена. Явно е виждала в онзи психар нещо, което я е привличало, но не е била привлечена от нормални мъже преди това;

- Почти всички ученички пушат, което допълнително влошава качеството на плода и затова от две десетилетия насам сме на челните места по детска заболеваемост и смъртност при раждане. Отново причина по-малко бебета и деца да оцеляват след раждането или в първите години след това. Също така, много днешни жени хранят нездравословно децата си с какви ли не вафли, шоколади, пасти и прочее. ;

- Част от жените, отлагащи раждането, след години стават неспособни да раждат дори и с изкуствено оплождане. Две мои бивши са така в момента, а за другите не зная какво е положението. Ако примерно имаме 95% способни да раждат жени на 18-24 години, то тези на 30-45 години в най-добрия случай са не повече от 50%. И ето ти почти наполовина по-малко възможни родилки, само заради решението да не раждат млади или да думкат цигари и вредни храни. Имам и няколко жени роднини, които "чакаха да се наживеят" на младини и си останаха бездетни стари моми. Потрошиха сума ти пари по клиники, и пак нищо. Всичките без една са хубавелки, обаче имат грандомански очаквания към мъжете и съответно не ги огрява някой мечтан от тях сериозен и отговорен богаташ, който да ги желае за семейство. Богаташите са яко кът в милата ни родина, а пък свестните сред тях и будалите да си вземат стара мома също не са много. Имам и няколко бивши съученички, които при последната ни среща на випуска все още бяха нераждали, тъй като изтърваха момента, когато можеше да са с читави мъже в 20-те си години, макар да имаха огромен избор на кандидати. От всичките ми млади съседки с дете само две все още са с бащите на децата си, но се карат постоянно, защото едната се е запуснала и е дебела, а мъжът ѝ спортува редовно; докато другата си е избрала таксиджия-комарджия, който постоянно бива търсен от колегите му, които искат да го бият поради дълговете му към тях. Останалите ми съседки на средна възраст са самотни майки, родили от пълни нещастници и вече никой не ги ще. С единия от тези тъпкачи дори бяхме в едно поделение в казармата и той винаги навеждаше глава, когато се заминавахме, преди да се разделят с майката на детето си. В казармата този беше голямо леке и не можех да повярвам как съседката се е хванала с такъв простак. Но явно стават чудеса. :)

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4c234f39b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

34.   Никой от тук присъстващите няма да е жив, за да види, а някои като КП дори няма да оставят поколение след себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0fdf7f8ae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

35.   Колкото по-бързо се приключи толкова по-добре. Това не е народ, който заслужава да има държава. Територията трябва да се освободи за нещо по-смислено.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: abf0c4db5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

36.   31, няма как да има прираст когато живеем в разграден двор. Циганите и турците са сплотени и задружни. Там и до 50-то коляно си знаят роднините. Даже и да има кризи, те ще си помагат един на друг защото имат някакво чувство за самосъхранение.

Това при нас българите го няма. Разделени семейства, разводи, деца от множество родители. Хубаво ги ръсиш тия ваши ред пилски простотии тука, обаче забравяш че България не е Америка.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 73914e0fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

37.   Номер 36, защо ти хрумна да сравняваш България със САЩ и да пишеш за простотии? Тук обсъждаме причините, водещи до бъдещото затриване на Родината ни, каквато е поставената от автора тема. Най-съществената от тези причини е незавидното положение с демографската криза в България. Съответно онагледявам случващото се в нашето общество. Ако не си съгласен/на с някое мое твърдение, с удоволствие бих се запознал с твоето становище, което да обори моите думи. Дори бих се радвал да не съм прав, защото гореописаните от мен обстоятелства са крайно тревожни и всяка една промяна в положителна посока е добре дошла!

Вече съм споменал докъде води решението на все повече жени да раждат възможно по-късно, отлагайки това с 10-20 години и дори повече напред във времето. Циганките пък се съдират да раждат рано и по няколко бебета, което доведе дотам в собствената ни страна българските родилки да са по-малко от циганските такива, въпреки численото превъзходство на българките, което е 8-10 пъти по-голямо.

Ако масата обикновени жени пък се събираха със себеподобни мъже, както е било преди средата на 90-те години, демографска криза в България щеше да липсва или нямаше да е толкова изразена като сега. Буквално се топим като народ с невероятно бързи темпове.

Ще добавя това, че мнозинството български момичета всеки ден стават и лягат с песните, с които сами избират да са облъчвани от ТВ "Планета"; а после си тананикат текстовете им и попиват всичко вредно и пошло, което им бива натрапвано в тези песни и видеата към тях. Там преобладават разголените и кълчещи се певачки с излъчване на застарели магистралки и с безброй операции на лицето и тялото. В съзнанието на момичетата бива набивано възможно най-лошото от ориенталската култура, плюс редовната картинка как мъжът е татуиран и назобан с химия паралия с кинти, лъскава кола и скромно имение с два басейна в задния двор, а жената е разголена пластмасова кукла, която е достатъчно само са изглежда и да се държи пошло, за да се уреди лесно с такива условия на живот. С много малко изключения, повечето нашенски момичета израстват със самосъзнанието на курволетини и убеждението, че точно по този начин, с оная си работа, "ще се уредят в живота". И още по-тревожното е, че много от майките на такива момичета буквално ги насърчават да са такива и да си избират подобни тарикати във основа на парите и парадирането им, а не дали мъжът би се отнасял уважително с дъщеря им, дали притежава смислена ценностна система и е годен за трайни отношения. Както споменах, този начин на мислене се засили още преди края на 90-те години от минали век, затова няма нищо учудващо, че мнозина от майките на днешните момичета и млади жени също имат такова самосъзнание.

Снощи си бях пуснал YouTube да пуска поредица от песни, докато работя, и по едно време прозвуча някаква песен, която не бях чувал от много години, но е чудесен пример за това как на много момичета и жени им бива втълпявано, че са много по-стока от мъжете, как ще натирят мъжа за неговото лошо поведение (явно се имат предвид малкия дял паралии и тъпкачи, по каквито масата жени си падат, само че неправилно се обобщава за всички мъже) и как трябва да се държат дръзко и отмъщаващо към него. Песента се казва "Лъвица" и е изпълнение на Нина. Веднага след това пък тръгна песента на Ивана - "'Къв си ти, бе? ! ". Още от заглавието се прокарва едно повърхностно отношение към мъжката част от населението. От любопитство проверих какви песни следват нататък, без да имам желанието да ги слушам. Следващата бе друга стара "класика" на Ивана - "Смукача". Пошлост след пошлост, която малките момичета и жени попиваха навремето, когато тези песни звучаха постоянно не само по ТВ "Планета", но дори и в кафенетата, по радиата, в градските и междуградските автобуси и прочее, а много момичета и жени после си ги тананикаха. А такива песни излизат и до ден днешен, и то не само български.

Какво би се случило, ако "обърнем палачинката" и вместо от името на жена, въпросната песен "Лъвица" бива обръщение от мъж към жена? Ами, жените щяха да вдигнат врява до небесата и да ръмжат как може да има такова гнусно отношение към тях от страна на мъжете, с изказвания как те (жените) нищо не стрували и завинаги ще са робини! Ето само кратък откъс като пример за това, обръщайки ролите:
"На жена не се прави, не струваш нищо ти! Не се хабиии!
Лъв страшен ще откриеш в мен, не си готова да си в моя плен!
Ще те запаля, ще те изгоря, и ще си робиня завинаги! "

Също и как звучи заглавието на песента на Ивана, ако е отправено към жена:
"К'ва си ти, ма? ! "

Нагледен пример за целенасоченото осмиване на мъжете в чуждестранни песни е "Macarena", която през 90-те беше най-слушаното парче на планетата. В нея също биват осмивани мъжете и се прокарва ненаказуемото пошло отношение на жената към тях. Пее се от името на жена, която с присмех заявява как всъщност не харесва приятеля си и докато той бил извън града, тя се "позабавлявала" с двама негови приятели.
Друг пример от по-близките години е песента "Friends" на Marshmello и Anne-Marie, която също беше слушана адски много от момичетата и жените и се отнася за жена, която се познава от малка с добър мъж, който я харесва, но тя го държи в обкръжението си само като приятел и не желае да имат нищо общо освен това. Естествено, всяка жена може да заяви като оправдание, че ще харесва когото си иска, но целта на тази песен е именно да осмива добрите мъже и да втълпява на момичетата и жените как да се отнася твърдо спрямо точно тези мъже, които държат покрай себе си като "приятели".

А какво да кажем за сериала ""Ебането и градът" ("Sex and the city")? Втълпяващ на жените колко по-добре е да нямат семейство и деца, а да се отдават на разврат, да си стоят стари моми, да са повърхностни устатници, лъжкини, да кроят подли номера на мъжете и въпреки всичко това - с лекота да си хващат млади и желани от другите жени милионери. И българките бяха луднали по този сериал, когато отново и отново го излъчваха години наред по родните кабеларки. А има още много подобни сериали и игрални филми, в които главната героиня бива представяна като нахакана и ненаказуема за пошлите си решения, докато мъжете са някакви будали, които всяка жена затапва, осмива и за тях са само ходещи банкомати.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f961ba5067
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

38.   Номер 34, това че такива като КП няма да оставят поколение само потвърждава безапелационно правилната женска преценка, която той се опитва да осмива.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 73914e0fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

39.   Номер 38 написа:
"правилната женска преценка"

Статистиката обаче сочи следното за "правилната женска преценка":
- над 380 000 самотни майки още преди 4 години (със сигурност сега са повече);
- около половин милион деца на самотни майки;
- всеки втори брак завършва с развод;
- повечето бракове се разпадат до втората година (явно когато жената забременее или вече се е появило бебето на бял свят).

Статистиката не може да обхване незнайно колко големия брой на нещастно женените, но несмеещи да се разделят поради икономически интереси или заради децата. Не се знае и в колко от двойките има тайни или явни изневери, но никак не са малко. Не знае колко от децата всъщност са от друг баща, но водещият се за законен такъв не подозира, че жена му се е разкрачвала за друг осеменител (в САЩ, например, 1/3 от всички ДНК проби за бащинство доказват, че бащата е друг). Много от бащите на децата на самотните майки сигурно са много стойностни хора, щом са си зарязали семейството. Или пък част от тези жени не са стока и мъжете са се спасили, разделяйки се с тях. Сигурно е поради много "правилната женска преценка". :)

Та, номерче 38, изказването ти е също толкова вярно, колкото някой да заяви, че биват бити, изнасилвани, убивани или окислявани жени поради "правилната мъжка преценка", че тези жени си го заслужават.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5407263725
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

40.   Кп, предложих ти още преди месеци да дойдеш да работиш в ин витро клиника, колега да станеш, понеже обичаш да се показваш компетентен и начетен из анонимните сайтове. Но спомена ли това си предложение, повече не се и появяваш да пишеш, точно като женски полов орган. :))))
Докато не си представиш “дипломите”, че си компетентен да развиваш гинекологични и мамологични теми, мнението ти ще продължава да струва колкото на последния био пластелин, който произведох тази сутрин, хаха :)))))
От номер 38 и 23

 
  ...
преди: 1 година, 29 дни
hash: 72ba82c2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

41.   До 39
Кифльо изопачаваш данните, които някаде си чел!
В тези статистики пише ли полът на тези 380 хил самотни родители? Или повечето от тях
съвсем съзнателно са се вписали за "самотни майки" с цел да вземат ежемесечна държавна помощ за отглеждане на децата, а всъщност си живеят заедно двамата родители? В тази статистика влизат всички роми, а както знаем ромите не подпсват брак с цел социална помощ!!!
А самия факт че толкова често говориш за самотни майки само доказва, че мъжете са тези които изоставят поколението си, за разлика от жените.
Разпадането на бракове в днешни времена, когато повечето семейства живеят цял живот без брак, не може да даде реална преценка, колко от връзките се разпадат, всеки от нас познава семейства, които си живеят десетилетия и имат деца без да са сключили брак.
А статистиката за 1/3 от всички ДНК проби за бащинство не доказват това, което твърдиш!!! Все пак знаем че проби за бащинство правят само бащите които се съмняват. А резултат от 1/3 само доказва че 2/3 от съмняващите се бащи се съмняват напразно и са реални биологични родители макар да ги гризе съмнение в това, че не са достойни да бъдат такива.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 29 дни
hash: cab1b1056b
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

43.   В песента си Ивана се възхищава на някакъв мъж, който няма никакви комплекси. Спи спокойно - тази песен не е за теб, К.

 
  ...

...
преди: 1 година, 29 дни
hash: 73914e0fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

44.   Номерче 40, хубави измислици, но дори не си забавна с тях. :) Следващият път изплюй още повече злоба, защото сегашната ти е в твърде малки количества! :)

-------------------------------------------------------------

Номерче 41, статистиката за 1/3 отрицателни ДНК проби показва това, че 1/3 от децата на съмняващите се бащи се оказват плод на други осеменители. Лошото е, че тази статистика обхваща само съмняващите се и подали заявление за ДНК тестове бащи, а не обхваща всички останали, които не са се усъмнили, че може детето им да е от друг осеменител, което обстоятелство да е прикривано от майката с цел тя да се възползва от лъгания от нея мъж! Така ти се затапваш още повече, защото действителният брой на изневерите и лъжите от страна на много от жените е още по-голям, отколкото статистиката е установила!

В статистиката за самотните майки влизат жените, а не мъжете, включително и циганките. Това не трябва да успокоява българските самотни майки, понеже циганките в България не са 3 милиона, за разлика от българките. Сега самотните майки в България определено са над 400 000, имайки предвид, че бяха 280 000 само преди няколко години и доскоро бяха почти 400 000. Няма нова статистика в последните 1-2 години, но стремителният ръст на броя на самотните майки в последните години не звучи никак обнадеждаващо. Колко от тези стотици хиляди самотни майки са циганки и колко са българки? Едва ли всичките или повечето са циганки, защото просто няма толкова на брой циганки в детеродна възраст в България. Толкова за самоуспокоението ти, че повечето са циганки.

Като добавим и вече споменатите нещастно живеещи, дори мразещи се двойки, нещата придобиват още зловещи измерения, понеже всяка от тези категории хора играе ключова роля за състоянието на междуполовите отношения и стремглавото топене на българския народ.

Ти хубаво искаш да очерниш целия мъжки пол, задето някаква част от мъжете са зарязали семейството си, но целенасочено пропускаш цели три знакови обстоятелства:
1. Тези осеменители са избирани еднолично от самите жени, които са разтваряли краката си точно за тях, а не за други мъже;
2. Част от тези развели се мъже са били добри по време на връзката или брака, но жените им не са били стока;
3. При раздяла или развод почти всички жени изрично настояват те поемат попечителство, защото така ще принудят бащата да плаща издръжка до 18 години след раждането на детето, а не те (жените) да плащат на бащата, ако детето бъде присъдено на него!

Понеже ти спомена какви семейства познаваш, то аз познавам десетки самотни майки и всичките до една са българки. Ако ти имаш обстоен поглед над циганките, това не е от моята вещина и съответно ти имаш думата по този въпрос. Моята среда е от българи.

-------------------------------------------------------------

Номерче 43, би следвало да ти е направило впечатление, че обсъждах пошлия текст в тази песен и самото ѝ заглавие. В нея се пее от женско име за това, че някаква завиждала на мъж, задето той нямал комплекси като нея. Много мъже са така - без комплекси, но същото не може да се каже за някои други особи от по-различен пол. Поради същата причина и последните всячески се опитват да прикриват комплексите си с грим, подплънки, високи токове, корсети, пристягащи клинове, скриващи бузите и/или бръчките на челото прически, обработени снимки и други похвати, включително и операции по лицето и тялото. Сред мъжете това е 1000 пъти по-голяма рядкост, тъй като те не разчитат на зрителната измама пред околните, а залагат на естественото в себе си и на постиженията си.
Ако искаш да ти разясня още някои неясни за теб неща, заповядай отново!

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 5407263725
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

45.   Кп, това е третия път, в който ти предлагам да дойдеш да работиш при нас в ин витро клиниката, не ме карай да ровя из темите да ти пращам линкове. Нееднократно си писал из темите как много момичета се разнасяли без сутиен (къде са те, не знам, аз буквално никъде не виждам) и как заради това им увисвали гърдите. :Дддд ако имаше поне минимална обща култура, щеше да знаеш, че от сутиена мускулите закърняват и заради сутиена увисват, ти от позицията на какво компетентно лице се изказваш, а? Мамолог ли си? Ама като те чета под всяка тема как коментираш и срамните устни на жените какви трябвало да бъдат, ти и гинеколог ще излезеш. Колко деца с малформации се били раждали, ахаххаха, ела в клиниката ти казах още преди месеци, да се убедиш лично колко се раждат.
Доста от жените са предвидливи и си замразяват яйцеклетки, така че ако искат и на 60 да родят, а яйцеклетки се замразяват СЛЕД навършени 25 години, ти обаче големия гинеколог даваш акъл, че подходяща възраст била 18-22 години за раждане. А какво ще ги правим после тези 18-годишни необразовани и с деца, не даваш акъл. :)))
Ако е злоба това, че те “разкривам”, така да бъде, дреме ми на с. :))))
Та както казах и в предния си коментар - докато не си изкараш дипломите, да видим от компетенцията на какъв се изказваш, мнението ти ще продължава да е толкова ценно, колкото на био пластелина ми от тази сутрин. :))))

 
  ... горе^
преди: 1 година, 27 дни
hash: cab1b1056b
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

46.   Това е единственият му начин да получи внимание от жена - да напише нещо жлъчно и обидно към жените като цяло и да чака някоя жена да се хване на кукичката да спори с него, за да може да излее злобата си на воля. Коплексарско поведение на нарцистичен женомразец. Извън необятните предели на интернет форумите вероятно не е толкова надъхан и при общуване на живо гък не смее на жена да каже с надеждата, че ще я склони на "райската си близалка". В някои негови публикации има повече пошлост от чалгарията на Ивана за уверения мъж.

 
  ...
преди: 1 година, 27 дни
hash: 1795558a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

47.   Мисля, че е невъзможно да бъде предвидено бъдещето на една държава и народ. Един прост пример е, че германците са мислели, че ще победят във ВСВ, и в Русия, и у нас са мислели, че комунизмът ще продължи вечно. Всичко има край. Къде по-големи и могъщи страни и народи са западнали и ако не са изчезнали, то са приели друг вид и характеристики. Не е проблемът в размера, а в качеството. Има страни с по-малка площ, но с по-голямо или пък по-малко население от нашето, но с много по-висок стандарт.

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: b48659eea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

48.   Тук обсъждаме причините за упадъка на българското общество, шуробаджинащината, нравствените ценности (или липсата на такива) и ниската и късна раждаемост, които обстоятелства, събрани накуп, оказват пряко влияние над начина на живот на хората у нас и повличат България като страната с най-бързо топящото се население без война.
Много е забавно как всяка тема, в която Кифлоприземител пише нещо, в чийто текст някои особи се припознаят и ги хване срам или яд, че някой е изкарал на показ мръсните им ризи, неизменно бива превръщана в тема "Груби киселячки дружно плюят по Кифлоприземител". Направете си пета тема (вече има поне 4 такива) за групово плюене по Кифлоприземител и там се отдайте на творческия ви гъдел, който не ви дава мира да спите спокойно. :) Ако искате, аз ще ви направя такава, за да ви е по-драго на сърцето, пък и да се посмеем заедно. :)

- Кифлоприземител

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 26 дни
hash: 65273ae361
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

49.   От Автора:

Виждам, че се е получила интересна дискусия и споделих тази тема в няколко сайта, но забелязвам, че както обикновенно българинът отново прехвърля причините за проблемите си на другите - то не бяха виновни мутрите, политиците, полицията, прокуратурата, Ганьо, та последно чета, че са виновни българките.

А просто питах - колко години още и давате на тази държава? :)

Според мен, причините са неща касаещи всички българи, независимо дали са мутри, ченгета, прокурори, ганьовци или кифли.

Помня едно време когато си разказвахме вицове за "двама глупави германци" и се смеехме колко са глупави американците. Говорихме за тях неща от сорта на:

"- Тея си нямат нищо тяхно. Апартаменти на кредит, коли на кредит, жени... на кредит. "

"- Пълни дебили. Една книга не са прочели. Само висят пред телевизора. "

"- Тъпи тесни специалисти. Нямат общи познания за Света. Изведеш ли ги малко от специалността им, и разбираш, че са олигофрени. "

"- Само се тъпчат с храна. Ядат мазни и вредни храни. Едни грозни и дебели хора. "

Еми тъжното е, че станахме по-американци и от американците.

Поне последните години наблюдавам, че все повече българи почнаха да се взимат в ръце физически - спортуват, пазят диети и др., ама и тука се вижда "липсата на търпение". Тъпчат се с всекви химии за да се "нацепят". Познавам няколко дето станаха импотентни заради тея химии. Изобщо и в това приличаме на американците.

Аз с удудване разбрах преди години, че съм единственият от приятелите и познатите ми "без кредит", със "собствено жилище" (не наследствено), който чете редовно книги (в момента даже пиша книга), интересуващ се от разнородни неща (бизнес, изкуство, технологии, спорт) и трениращ без да ползва химии.

Изобщо, старая се да живея като "българин от старо време", ама не останаха много такива българи и българки и затова според мен народът ще изчезне, а държавата ще се затрие. Щото всички се правим на "американци".

А относно Щатите препоръчвам ви да изгледате сериалчето The Wire ("Наркомрежа") - изключително добро и реалистично сериалче (може би най-доброто създавано някога), което се изучава и в Харвард (описвайки "как се разпада едно общество" - нещо което виждаме в Щатите и в България). Създателят му бил привикан в Белия Дом за да си "поговорят" с Обама.

Показва истинската картина на запада и на Щатите:

1. Наркотрафика в гетата.

2. Беднотията на работническата класа, която подпомага трафикантите за да изкара некой долар.

3. Полицията, която се интересува да обслужва властимащите и не се интересува от реалните резултати.

4. Училищата, които се чудят как да получат финансиране, а не да научат децата.

5. Медиите, които си измислят "сензации", фалшифицират информация и скриват реални факти, които не ги устройват.

Все неща, които виждаме и в България. Изобщо сериалчето много напомня българската реалност.

Създателят на сериала споменаваше и още едно извращение - вече в Щатите се строят затвори "с инвестиционна цел". Съдии и прокурори лобират за да вкарват малцинства в затвора за изключително леки провинения с цел държавата да плаща на затворите за издръжката им и % от тези пари да се връщат на инвеститорите.

По този начин съсипват цели семейства в Щатите, но пък негърските и мексиканските банди продължават да растат. В Силициевата Долина е пълно с мексикански гангстери, които дори са съседи на Марк Зукърбърг (наскоро той си повиши разходите по охрана с 4 милиона $).

Изобщо тукашната паплач се възхищава на западняците, почна да играе на техното хоро, привиждат им се "мисии до Марс", "изкуствен интелект", "нови технологии", "американска мечта" и др., а не виждат как запада е по-прогнил дори от България.

Лошото обаче е, че западът има доста повече хора, капитали и време да оцелее, а ние сами се затрихме от простотия.

И верно си мисля да се махам от тая държава, но това което все още ме спира е, че така ще стана точно като другите българи-продажници.

Щото исторически погледнато от българите винаги са ставали най-добрите "подлоги" и "подложки". Много велики везири са били Българи. Един куп гъркомани, сърбомани и др. са били българи. Северномакедонците и те са българи.

Най-курвенския и продажен народ е българският! :(

Та може и да остана тука, но ще си живея живота наполовина като българин, наполовина като "американец". Сега съм на 31, но не мисля да създавам семейство до 40-50 годишна възраст.

Ще си живея живота и няма да се притеснявам - вярвам, че мъж на 40-50, стегнат и нацепен, с няколко апартамента, над милион в сметката, с кариера, статус и обща култура, все още ще е "вървежен" сред дамите.

Но за жалост, феминизмът убеди българките, че и те могат да си позволят да не създават семейство до 40-50 годишна възраст и за жалост в това отношение Кифлоприземител е прав.

Няколко въпроса към доктора от Инвитро клиниката, който обяснява, че "замразявайки айцеклетките си, жените могат да раждат и на 60":

1. Те хубаво ще родят, но от кого? Или аз не съм забелязал, че масово има кандидати за 60 годишни бабички?

2. Дори и да родят с някаква дарена сперма (айде не на 60, а на 40) ще са сами майки с деца. Какво семейство е това? Кой ще научи момчетата в тея семейства да бъдат МЪЖЕ?

3. До там ли опряхме - просто да създаваме "чавета" като циганите, а не "семейства" и "хора"?

Това е основният ни проблем, поне според мен - че вече не сме "българи", а "американци". :(

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: 16d483a519
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

50.   Авторе, отивай в парламента. Тука и да пишеш и да не пишеш, ще си го преместим от левия в десния крачол и ще пийнем по една студена вода.

 
  ...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 5407263725
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

51.   Кп, така и не получих отговор ти като какво компетентно лице се изказваш по медицински теми и с какво образование си? Ама отговор и не чакам и все така ще си замълчиш по този въпрос и ще увърташ като п**енце :) Аа, верно че среднист беше с 2 прочетени статии от бг-мама.
А към автора - по-добре ще е жената да е самотна майка, отколкото с гюле на шията като кп-чо. С такъв мъж, по-добре без мъж. Тези, които са били с него, навреме са се осъзнали, затова и на възраст, клоняща към дядо, си дреме сам. При него определено женската преценка е била правилна. А и е време някои българя от мъжки пол да разберат, че не на всяка жена и е цел да бъде майка.
От 23, 38

 
  ... горе^
преди: 1 година, 22 дни
hash: 0a49358b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

52.   Номерче 51, забавно ми е да чета заяжданията ти, затова предпочитам да не разбивам на пух и прах личните ти самозаблуди и предубеждения относно моята особа. :) По-добре да не се срещаме на живо, защото тогава за броени минути бляновете ти ще бъдат разгромени от теб самата и ще изгубиш смисъла на това да злобееш в тукашните теми. Аз не искам да ти отнемам това жизненоважно за теб удоволствие. :)


В бегемамата няколко от най-мразещите ме там жени ме канеха да се виждаме и всички, с които се съгласих са се видим, бяха разочаровани, че нямам нищо общо с образа, който си бяха изградили за мен в цифровото пространство. Отиде им "у реката" хъса да се заяждат с мен след това и като по чудо станаха едни милички и учтивички с мен там, че и някои ми се извиняваха за предишните си нападки. Две ми платиха сметката на ресторант, а трета след срещата ни ме покани с нейната кола да идем на море. Едва ли са го сторили, защото съм ужасният мъж, за когото са ме считали предварително. :)

Преди седмица една хубава и заможна жена, която пък преди 6 години беше наела такси от София и дойде посред нощ в Пловдив да ме взима с него към столичното си жилище, се свърза отново с мен с надеждата да се съберем отново. Е, няма как да стане, защото още тогава не исках да съм с нея поради властното ѝ държание, но пък сигурно и тя "ме мисли за гадняр", щом се сеща отново за мен и ме иска. Жена с красив ген и доход 10 пъти по-голям от моя. Аз не се мисля за нещо изключително - просто съм обикновен, дори незабележим сред тълпата. Но 100% открит и постоянен в действията си. Може би именно тази обикновеност ме прави открояващ се, не зная. Една злобарка тук преди време ме беше определила като 4/10 и мен това ме устройва, защото съм наясно със себе си. Целувчици от мен! :)

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: cab1b1056b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

53.   Пак отклоняваш темата, Кифльо.
Номер 51 за съвсем друго те пита - не колко си от 10, а колко са ти познанията по медицина. Спри да се правиш на ударен. Няма кого да заблудиш.

 
  ...

1-50 от 52
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker