Виновна ли съм, че не искам мъж, чиято мечта е да стане тираджия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Виновна ли съм, че не искам мъж, чиято мечта е да стане тираджия?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 7139 пъти
Жена на 21 години съм, уча архитектура и смея да твърдя, че много ми се отдава и това е моето призвание. Не съм го избрала заради парите, а поради факта, че искам да създавам нещо свое, винаги съм обичала геометрията, чертането и създаване на планове. И имам страхотни лидерски качества. Не съм убедена, че всичко ще е перфектно и че нямам да имам трудности по пътя, но имам амбицията и ще се боря. Ако не се реализирам успешно в България, то ще пробвам в чужбина, винаги имам резервен план и не свеждам глава. Важно е накрая не самата реализация, а амбицията да не спирам.
И точно това при моя приятел го няма. Дадох първо себе си за пример, за да видите за какво става дума. Моят приятел е умно, добро и красиво момче, но му липсва капчица амбиция дори. Има знания в различните сфери, бих казала, че е природно по-надарен от мен, но не и практически. По-лесно му е да стане шофьор на ТИР и затова е решил да не учи. Не е въпросът в тъпото висше, а в липсата на всякаква перспектива. Гледа какво ще е добре за оцеляването, ама ще живее ли пълноценно? Затова аз му заявих, че това си е негов избор, но стане ли тираджия - край на връзката ни. Не искам аз да съм амбициозна, а мъжът до мен да е някакъв примиряващ се. Винаги съм казвала, че ще постигна мечтата си или ще умра, опитвайки се. А той - "това е най-лесното и практично решение за мен". Разминаваме се. Тук няма дума любовта. Вече почти 3 години сме заедно, но аз лично не бих виждала себе си с мъж шофьор. Много приятели ми скочиха, но аз си имам идеал, на който няма да изневеря. И не съм някаква златотърсачка. Моето семейство е по-заможно и без това. Просто искам амбиция, оптимизъм и градивност. Скулптор да е, но да прави нещо свое и да не се отказва. С такава професия какво интелектуално развитие може да има? За мен общуването е много важно в двойката.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 73

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6204dd2504
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

1.   Прaвa си!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 288ba56057
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

2.   Виж, ти за мен не си амбициозна, а меко казано хвърчиш в облаците. Това, че учиш архитекрура изобщо не значи, че ще можеш да се реализираш, камо ли да имаш шефско място за твоите „лидерски качества“. В чужбина също само тебе чакат. И там архитектите са гладни и повечето млади архитекти работят за мизерни пари за етаблираните къщи.
Освен това да си архитект е като при правистите - всяка държава си има свои правила, свой ЗУТ и в различните държави архитектите имат дори различни задължения. В Германия примерно архитектът не е само архитект, но е и конструктор, поема също и инвститорски и технически контрол - тоест виси по цял ден по строежите. Ти там нищо не можеш да работиш примерно освен като асистентка на някой архитект. ЗУТ е също различен - те не са земетръсна зона примерно.
Има специални споразумения за признаване на правата на нашите архитекти в целия ЕС, но това е за да може човек да работи за големи проекти, където има голям екип.

Интересното е, че често жени като теб накрая биват издържани точно от практика (в случая ТИРаджия). Приятелят ти трайно ще изкарва двойно-тройно повече пари от теб и то ако изобщо си намериш работа. Ще е тежко само това, че ще отсъства дълго, но пък след дълъг курс идва дълга почивка. Не е като при моряците примерно. Ако това те притеснява, ще успееш да свикнеш, но да се пробваш да унищожиш мечтите на друг човек заради твоите амбиции, няма да ти се получи.
Приятелят ти не ти е син да му висиш на главата. Ще прави каквото си иска. Не всички могат да са като теб. Дори да е умен, това не значи, че е за академична кариера и целта му е да събира дипломи. Той иска сега да изкарва пари, да живее добре, не после да си гледа дипломата в рамка.
Има много умни хора у нас, които нямат висше и не стават за висше, а са повече практици.
Или го приемай какъвто е, или всеки по пътя.
Ти ако се мислиш, че си повече от мъжа ти и без това нямате бъдеще заедно

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: be9ac14cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Ами, моето мнение е, че ако не си промениш мисленето сама ще си останеш. Водещото в една връзка трябва да са други неща - интимност, доверие, сексуална съвместимост. Всичко това е любов.

Хубаво е да има интелектуално общуване, но това можеш да си го доставиш и чрез приятели и познати. Аз съм програмист и обичам да мисля, но гледам гаджетата ми да не са програмистки (не, че има много), именно защото искам да прекарвам време извън тази парадигма и да добивам нови гледни точки от друга перспектива за живота.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 820aa34bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нека хвърча в облаците. Моето самочувствие не е без покритие, защото се трудя и уча всеки ден. И няма да ми казвате кой ще ме издържа, най-малкото, защото първо, че никога няма да се откажа, второ - имам си родители, както казах от работливо, амбициозно и заможно семейство. Ако стигна до "просешка тояга", те ще ми подадат ръка, не искам мъж да ме гледа. И те не биха гледали добре на това да съм с мъж шофьор. Така съм възпитавана просто. И знам как стоят нещата в чужбина, не знам какво ви кара да мислите, че ще сведа глава преди да съм стигнала върха? Бих се борила да покрия всякакви критерии, но така или иначе, още ми е рано, имам 2 години оставащи обучение. Но сред мен се навъртат много млади и амбициозни мъже, които имат големи планове и аз няма да ги отрязвам заради мъж, който гледа най-елементарно на живота, съжалявам. Козирог съм и такъв ми е характерът.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3282e43ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Аз не разбрах защо е бил този ултиматум. В смисъл такъв, изборът е негов, нали? Както ти си избрала за себе си, по същия начин и той е решил какво иска от живота си. Не виждам нищо лошо. Всеки търси своето място под слънцето и това, че ти не виждаш нещата като него, не е нито твоя, нито негова вина. Но поставяйки го в позиция да преценява кое му е по-важно и едва ли не карайки го да следва твоя избор, показваш, че не го уважаваш. Ама изобщо. Не го уважаваш и не вярваш в него като личност, следователно (съжалявам, че го казвам) не сте един за друг.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6204dd2504
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Н 2 е с хлaдно, кaлкулaтивно мисленем нещо кaто едновремешните "Елки" много цифри, мaлко или никaкви емоции.
Изобщо не рaзбрa дори зa кaкво говориш, aвторке!
Ти искaш мъж, при товa нa ниво, н 2 искa пaри, може и без мъж!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b9db04b14a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пише се "много ми се удава", не "отдава". Не се отдавате на никого.
С най-добри чувства! :)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 288ba56057
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

8.   н 6, номер 2 сама си изкарва парите и не чака на мама и тати, а от 18 годишна се труди, така че си спести критиките за себе си.
Авторката витае в облаците, защото е отгледана в саксия (памук). Лесно е да си нахъсан като си мислиш, че мама и тати ще те бутат цял живот, но често такива хора не са осъзнали, че мама и тати не могат да ти решат всичките проблеми. Могат да ти купят обазование, но не и кариера. Могат да ти дадат пари докато могат, а след това падаш от високото. Амбицията може да е лична. Човек, който разчита на мама и тати не е амбициозен, а просто мамино детенце. Има разлика.
Авторке, имаш просто много наивно отношение към хората. Приеми, че твоят човек иска да бъде ТИРаджия и за такъв му стигат способностите и възможностите. Такива са му плановете.
Ако искаш повече - намери си някой „амбициозен мъж“, но знай, че тези мъже пък бягат от 9 дерета в 10то от жени като теб.

Първо, те няма да ти търпят капризите и 1 ден. Второ, като те разберат, че си на тати дъщеричката съвсем ще се изпарят, а като ти чуят въздухарските идеи пък съвсем ще изчезнат.
Мъжете с амбиции си търсят жени, които са нормални, земни и не им създават допълнителни проблеми. Общо взето жена да им пази гърба, не да им вряка по цял ден какво искала и как тати това, мама онова.
Амбициозните мъже просто си пазят нервната система за по-важни неща в живота - амбициите им. Дори за секс не виждам как ще привлечеш такъв мъж, защото ще вземеш да му казваш какво да прави в леглото.
Брей, лидерски качества имала. Шеф на хвърчилките в облаците.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 820aa34bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Не знам защо повтаряте, че само мрънкам и не съм амбициозна, като аз СЪМ! Работя всеки ден по това, ако може и доказателства ще покажа. Не в това е въпросът. И да, мъжете, които имат амбиции и големи цели, като Бил Гейтс например (той има също толкова успяла и интелигентна съпруга), харесват смелите жени, не домакини и кротки лелки. Не мисля за пари в момента, а за цели. И просто не искам мъж тираджия. Не разбирам защо ми се нахвърлихте, както и моите приятели. За мен интелектуалното общуване е най-важното, без него не мога да изпитам нито интимност, нито по-топли чувства, а човекът ми опротивява. Казах, че в случай, че затъна - имам хора зад себе си, а не че разчитам на тях. Работя и си плащам сметките сама, ако искате да знаете. Но нашите са ме учили да се целя високо и да не свеждам глава, винаги да търся най-доброто и да се състезавам. Приятелят ми ме обича много, но се стигна до момент, в който коренно се различаваме и затова искам да сложа край. Ако продължим, за какво ще си говорим по-натам?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6204dd2504
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хaхaх н 8 сaмо потвърди, че действително нищо не си рaзбрaлa от постa нa момичето. Ти смятaш, че мъжът имaл нуждa дa им пaзи гърбa? ! A aвторкaтa искa рaвнопрaвен! Но е много повече от товa, тя е aртистичнa личност, ти си кaлкулaтор. Ти си с психикa нa женaтa роб нa мъжките нужди... но темaтa не е зa теб.
Aвторке, доверявaй се нa инстинктa си и не се съглaсяй нa по-мaлко от колкото искaш. Aко от сегa зaпочнеш с компромисите и то зa човек с който дори не сте семейство...
Некa си е тирaджия щом товa искa, неговa си мечтa, не твоя. Несъвместимост и товa е! Млaдa си, знaеш кaкво искaш и ше се бориш зa товa!
Успех!

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1046b07e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Според мен родителите ти мътят главата. Приятелят ти ще вади една торба пари, а ти ще се чудиш къде да работиш, ама бъди си лидер и амбициоНа.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3ad20fe641
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Не виждам проблем, първо, ако се обичате, уважавате и си имате доверие, което е доказано във времето. И второ, ако той се труди, не виждам нищо лошо в това да работи като шофьор, монтьор и т. н., стига да се труди здраво, да си изкарва доходи, които му стигат да не се лишава от нищо, и да не лежи на парите на майка си, на баща си или на твоите (защото знам и за такива случаи). Ако вече е неамбициозен, мързелив и т. н., това вече е друг въпрос. Освен това след време може и той да си промени възгледите и да се ориентира в друга посока. Отварям скоба, за да ти кажа, че мъжът на една моя близка е с висше образование, инженер, но не искам да си помислям колко пъти й е изневерявал, лъгал я е, даже и с жената на брат й се беше пробвал да кръшне... Освен това е супер неинициативен човек. Не пипва нищо в тях, къщата им вече е за ремонт, но той и пръстът не си мръдва. Дете имат и пак тя основно поема грижите, той ако не го подбутне, дума не обелва. Не я съдя или обвинявам. Тя живее с този човек, него си е избрала и не й се меся. Но лично аз за себе си нямаше да съм доволна при такова положение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 58afdce94e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   До 2 - До 10 години камионите няма да имат шофьори ...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a1b43305a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Милото момиче. :) Амбициите са товар, мечтите са криле. Амбициите ти тровят съзнанието и ежедневието, мечтите дават смисъл на дните. А мечтите за да не се превърнат в амбиции трябва да са простички и лесно изпълними. Не е нужно да си успял, за да си щастлив. За амбициозен човек като теб би било хубаво да си имаш един щастлив от простичките неща човек до себе си. Подходящи сте един за друг с приятеля ти, жалко че не го осъзнаваш. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ccd5282fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Струва ми се, че ти чисто и просто не обичаш момчето достатъчно.
Разбирам прекрасно притесненията ти, че той един вид ще опростее с такъв вид работа.. Когато обаче наистина обичаш някого подобни притеснения минават на втори план.
Затова най-добре се раздели с него и търси любовта на друго място.
Ж29

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 21c9a8f1a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Авторке, много добре се ориентираш в ситуацията. Дори и да продължите заедно сега, след няколко години пропаста между вас ще бъде толкова голяма, че никаква любов няма да остане. Хората се събират на база на общи ценности, възгледи, интереси и така нататък. Вие още от сега имате големи различия, които само ще се задълбочават с времето. Едни "пеперуди в стомаха" далеч не са достатъчни за изграждането на дълбока връзка на емоционални, ментално и сексуално ниво.
Бих те посъветвала по такива въпроси по-скора да търсиш съвет от по-възрастни хора с житейски опит. Сама виждаш, че повечето коментари по-горе явно са от хора в тинейджърска възраст, които все още вярват, че "всичко което лети се яде".

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 76b858c060
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   С приятеля ми сме заедно от доста време. За това време е бил шофьор, мияч и прочие. Никога не ми е пукало. Ако мете улиците, ще стоя до него с две чаши кафе, вероятно и ще мета с него. Срамна работа няма. Тираджийте изкарват много пари, повярвай ми, той няма да остане гладен, даже и джобса от време на време е залят с обяви за такива позиции. Ти като архитект, обаче, казвам го защото уча в същата сфера с друга професия, ти може и да не се реализираш много бързо. Разбирам амбицията ти, самата аз съм амбициозна, уча нещо достатъчно трудно и по един или друг начин ще успея. Приятелят ми реши също да учи, задочно е, професията му ще е съвсем различна от моята, не съм сигурна как ще се реализира, не е най-практичното решение, но на него му харесва и аз стоя зад него. Така ще е до края, независимо дали края е раздяла или смърт.
Моят приятел също е имал намерение да стане тираджия, майка му даже се е абмицирала. В началото на връзката ни му казах, че не ми пука дали е шофьор, чистач, монтьор... аз искам човек, който да може да стои при мен, когато имаме деца. Той бързо разбра какво му казах. Не се срамувам от него и няма да се срамувам занапред, независимо от професията, образованието и прочие, стига да не 3 месеца зад граница, после малко при мен и след това пак зад граница за няколко месеца. По този начин ще пропусне всичко. Ще пропусне дните, в които ще плача, заради тежък ден, ще пропусне първите крачки на детето, ще пропусне щастието, когато си намеря работа по специалността или първите думи на малкото. Мисли се преди да бъдеш с някого, когато вече си го избрал това е твоя човек и дори да е най-грешния, най-мързеливия, това е твоят човек и за него ще местиш планини. Не може да твърдиш, че го обичаш, а да го зарежеш защото работата му и интересите му не са по твой критерии. Зарежи го защото не те обича, защото те пренебрегва, защото ти изневерява, защото чака на теб за всичко, защото се карате или изобщо, за нещо смислено. Хората са различни, той не е като теб, но това не го прави по-малко човек и ако наистина държеше на него, щеше да си по-съгласна с мен, отколкото със себе си, защото аз съм способна да гладувам с моя човек, знам, че ако забременея, ще работи и на 3 места, за да може децата да имат памперси и знам, че един за друг ще изтърпим всичко, за да изпълним целите на другия. Важното е да се обичате, да си помагате, да се подкрепяте и заедно да работите за бъдещето си.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c4d6e130b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Ти си решаваш, твой избор, но не е гаранция, че с амбициозния мъж ще си ок. Амбициозният и богатият може да залитне по жени, наркотици или алкохол. Тъпо е да зарежеш някой, защото иска да се труди като тираджия. Ти си знаеш, но като поостарееш ще разбереш, че най-важно е здравето и спокойствието, за задоволяване на желанията ни и милиони няма да ти стигнат, винаги има нещо повече.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e31968c7eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Като във всяка втора тема, пак нападат автора. Не е въпроса дали авторката лети в облаците, а е въпрос на желание за развитие. Дали в действителност ще успее да се развие е друг въпрос, но тук не говорим за тази част.

По темата. Тук няма виновни, няма добро и зло. Не може да се каже кое от двата типа разбирания е по-доброто. Истината обикновено е по средата. Така че няма по-добро, няма виновни. Има съвместимост. Ако такъв мъж не те устройва, не виждам смисъл да си с него.

И не е въпроса дори дали ще стане тираджия. Той и да не стане, разбиранията му по-различни няма да станат. Може и да стане скулптор примерно, само и само да ти угоди, но това пак нищо не променя. Той просто си е такъв и не сте един за друг и няма виновни в случая, просто сте несъвместими.

Друг е въпроса дали наистина ще си щастлива с амбициозен мъж, но това ще го разбереш, когато го изпиташ на гърба си. Казвам го като амбициозен мъж. И жена ми в началото си мислеше, че е много хубаво, но имай предвид, че такива мъже сме обсебени от успехи и не можем дори за миг да се отпуснем и насладим на живота. Често сме ампутирани от към емоции.

Не съм убеден, че такъв мж ще те прави вечно щастлива. В началото ще му се възхищаваш, но в един момент ще ти писне. Истината както винаги е някъде по средата. Това е моето мнение.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3979d1ecc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Грешката ти авторке е че се опитваш да го промениш, вместо да приемеш че имате непреодолими различия. Няма нищо лошо в това, той просто не е мъжа за теб. Няма смисъл да чакаш да започне с курсовете за да се разделите, след като вече ти е ясно какъв е. Казали са го хората - насила хубост не става.
Пък и не знаеш дали няма и други пудбуди за желанието да е тираджия. Особено ако има впечатление от други шофьори за забежки с жени и тем подобни, може да му се струва добра перспектива.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3c6240c286
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Права си, авторке и е добре и че си му го казала в прав текст - партньорите трябва да са равностойни, за да има връзката бъдеще!
Не слушай глупостите на разни комплексари, които нападайки теб и мисленето ти, търсят оправдание за собствените си провали и неосъществени мечти.
Естествено, че и двамата партньори трябва да се развиват и да следват мечтите си и да са вдъхновение един за друг.
Каквото и да си говорим, тираджийството не е топ професията за семеен мъж. Родителите ти също имат право: та нали ще е нон стоп на път, при по-дълги курсове има вероятност да изневерява, да ти мъкне зарази вкъщи (а даже и да не го прави постоянно ще те гризат съмнения), а ти ще си сама у дома точно, когато имаш нужда от опора и подкрепа все едно не си омъжена. Отделно ще се движите в съвсем различни среди и ще общувате с абсолютно различни хора. А и какви общи теми за разговор и интереси ще имате след няколко години - теб ще те вълнуват едни неща, ще се развиваш в определена посока, а той пък в съвсем друга - такава връзка бързо ще се изчерпи, още повече щом още отсега имаш съмнения...
А и според мен това просто не е твоя човек - ако беше, щеше просто да го приемеш какъвто е и да не ти пука за подобни неща. Най-добре и за двамата ще е, всеки да продължи с търсенето на своята половинка поотделно :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7d282e7dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Ще ти предложа, авторке, да обърнеш въпроса по следния начин. Какво ще кажеш ти, ако твоят приятел започне да настоява да зарежеш архитектурата и да станеш счетоводителка? Или шивачка, или учителка, или журналистка... Ей така, понеже му изглеждат по-хубави професии. Ще му кажеш да върви по дяволите, нали така? Е, той също си има своето виждане за живота. Ако моят приятел реши да кара ТИР, единственото ми възражение ще е, че ще отсъства със седмици от къщи и ще ми липсва. То е все едно да си моряшка жена. Иначе... ами те получават над 5000 лева месечно; зная го, защото мъжът на моя близка работи това. На теб обаче проблемът не ти е това, че ще си разделена често от любимия, нито, че ще печели малко, а че "шофьор" не е "престижно". Ами насочи се към някой професор от БАН (и такъв приятел имам) и ще видиш как се живее с 400 лв. на месец. Но пък ще си госпожа професоршата. Със скъсани обувки, но професорша. Стегни се малко. Мои познати с частен бизнес, като теглят чертата в края на месеца - след данъци, осигуровки, заплати на работниците, наеми, режийни и прочее - са с по 3000 лева в джоба преко сили, докато техни колеги по занаят вземат същата заплата като наемни работници. Като гледам побелелите от стрес коси на първите и розовите бузки на вторите, и аз не знам кое е по-добре...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 90b6df53f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Авторке, шапка ти свалям на мисленето! И не се примирявай с такъв човек до себе си, ама никога! Защото и след някой друг ден този няма да те подкрепя в бъдещите ти начинания, и това не би било връзка.
Разкошно е чувството с партньора си да се развивате, подкрепяте, израствате заедно. Но, повечето хора са толкова тъпи и не разбират за какво става дума. Развитие, образоване, култура, израстване.
Авторке, правиш впечатление на много интелигентен и буден човек, каквито са рядкост и Внимавай! да не си опропастиш живота, връзката, брака, детството на децата с някакъв мързелив задник, който не знае за какво мига изобщо. Просто мисли навреме!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 820aa34bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Това няма общо с обич бе, хора. Аз ви казвам, че моментално един мъж като няма амбиция, оптимизъм и хъс, на мен ми става безразличен сексуално и емоционално. Никога не съм казала, че животът ми ще е идеален и че ще съм щастлива, но това не значи да се примирявам. Например аз ако бях тръгнала да карам ТИР, то щеше да е, за да си подпомагам истинската мечта и да се изкачвам по стълбицата към нея. Докато той иска това да го прави цял живот. И какво ще си говорим с него? Да, множество тираджиите изпростяват. Негов си е изборът, но пък и аз си имам мой. Не съм търсителка на семеен уют и хармония, аз съм амбиция в човешко тяло. Искам да се боря, състезавам, винаги да се качвам по-нагоре и нагоре без да се отказвам заради поражения. Не ми дреме колко пари ще прави той, тук не е въпросът в парите, а в умственото израстване. И така или иначе ще отсъства от вкъщи. Едно е да чакаш шофьор да се прибере, друго е да чакаш инженер, който гради нещо, който всеки ден израства с работата си интелектуално и като личност. За мен престижът има значение не за пред хората, а за пред самата мен. Наричайте ме надута и каква ли не, това съм аз! Мисълта ми как точно да поднеса темата, за да няма излишни драми, както и се чудя защо всички, включително приятели, ме обвиняват и нападат?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d9afea3ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   "Гледа какво ще е добре за оцеляването, ама ще живее ли пълноценно? " Тази фраза е толкова показателна, за глупав начин на разсъждение, че обзсмисля всички коментари... Това може да го каже само човек, на когото наистина не му се е налагало да оцелява, а е "на мама умното", с висшите си амбиции да живее "пълноценно" - каквото и да значи това... Дано момчето се осъзнае навреме и си намери приятелка, която наистина разбира какво прави той. Казва ти го мъж, който управлява няколко фирми, водещи в своя отрасъл, но започнал като охрана на паркинг....

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 80196fec1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Аз не искам да давам съвети точно на авторката, първо защото, както става ясно, тя вече всичко е решила и всъщност не търси съвет, а просто ни уведомява :) И второ, защото е ясно каква е - типичната свръх еманципирана кокона, която си е самодостатъчна и, най-вероятно, нито тя ще може да намери мъж, който да кореспондира с големите и претенции, нито пък някой би я търпял, освен ако не е мазохист.
Включвам се в темата само за да изкажа възхищението си от момичето от коментар номер 19. Това, че има жени като теб ме кара да повярвам отново, че все още е останала частица добро, частица нормалност в наши дни, наистина. Мислех, че само аз разсъждавах по този начин, защото по тези въпроси не намирам допирни точки с никой от "приятелите" ми, да не говорим пък за момичетата. Но, ето че имало и хора като мен, колкото и малко да са. Остава да намеря такова момиче и за мен, което граничи с фантастиката, но... Приятелят ти е щастливец, дано да те заслужава :)
Бъди много щастлива, заслужаваш го!

~Красноармеец~
27г.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 42f50798ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Няма да подмина и ще коментирам. В моята седем годишна връзка винаги аз съм била амбициозната. Моето семейство никога не е имало много, и това ме е амбицирало още повече и съм на ръководна длъжност, с доста прилична заплата. Моя мъж никак не беше амбициозен, защото беше от хората, които си мислят, че всичко се случва с връзки, че няма фирми, които да плащат извънред труд и така нататък. Единственото за което сме се карали някога е било, че е работеше на място, където не му даваха заплатите на време, вървяха с 4 месеца назад. В крайна сметка ме чу и напусна, и си откри друга работа. Работеше в гумаджийница, после почна в една фабрика. Но срамна работа няма, стига да ти плащат, защото ако се разболееш ти трябват пари, колкото и да си кривим душата. В крайна сметка с времето без никакво натякване от моя страна, той се зарази с амбиция и сега е началник в тази фабрика.
Твоя приятел е помислил, доста разумно, може би защото неговото семейство не разполага с много. И ти си никоя, че да го спираш. Ако ти държиш на него, ще гледаш да се поставиш на негово място, какво иска той, без значение дали е странно, мръсно, налудничево и тн. И ще го подкрепиш. И с подкрепата, че му се доверяваш, той сам ще иска да ти се доказва повече, защото ще вижда, че се радваш за него. Повярвай ми, парите са по важни от призванието... когато се разболееш, няма значение архитект ли си, тираджия ли си, искат се пари за лекарства... а ако имате дете? Знаеш ли колко отиват по децата??? А ти докато се бориш да си архитект, нали някой трябва да поддържа семейния бюджет???? Ти казваш че няма да разчиташ на мъж. Но ако искаш семейство няма как да делите парите на мои и твои. Те са общи.
Убедена съм, че си амбициозна, но си егоистична и повърхностна. Вероятно не го обичаш. И за да те улесня.. представи си ситуацията - ако остареете заедно, ще му сменяш ли памперса ако има нужда???? Ако отговора е да, значи няма какво да му пречиш на решенията. Ако отговора е не, по добре го остави да си живее.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f679a8e14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

33.   до Н 20.
"Амбициозният и богатият може да залитне по жени, наркотици или алкохол".
Наистина хубавото е, че никой и никога не е виждал шофьор на тир да изневерява или да пие! Да не говорим за наркотици.
Като давате такива съвети, наистина ли вярвате в написаното, или гледате просто да се отчетете!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a9aabf007a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Авторке, ще ти цитирам думите за да си видиш противоречията.
"За мен интелектуалното общуване е най-важното, без него не мога да изпитам нито интимност, нито по-топли чувства, а човекът ми опротивява".
Казваш, че вече сте три години заедно. Е, кажи сега за тези 3 г. никога ли не си изпитала интимност или по-топли чувства към момчето? Ами тогава защо си била 3 г. с него? Какво те е държало при него след като той няма амбиции. Ти по професията ли определяш интелигентността на човека? Знаеш ли философа Спиноза какво е работил, как си е изкарвал прехраната. Хаиде сега, провери в Гугъл, както винаги правиш, за да ми отговориш "интелигентно" на въпроса. Ами най-мъдрия философ някога живял, Сократ, е бил каменоделец-зидар. Съмнявам се дали ти с тези двамата философи има какво да си кажете. Ама за теб думата шофьор-тираджия е много обидна. Аз съм сигурен, че приятелят ти не е по-малко интелигентен от теб. Но ти си мислиш, че като станеш архитект (ако въобще станеш), твоята интелектуалност ще бъде недостижима. Сигурно си въобразяваш, че ще дизайнваш най-красивия архитектурен шедьовър. Продължавай да си въобразяваш. Както Н. 2 е казала ти хвърчиш в облаците и се самозаблуждаваш като отново се самоизтъкваш, както в други твои измислени теми в този сайт. Късай с него. Не ти, а той няма нужда от теб, жена която не изпитва никаква интимност, нито по-топли чувства към него.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fa4da7f020
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

35.   Знаеш ли какво? Приятелят ти явно има някакви умения-в случая професионален шофьор е, ама ти имаш 1 хартия с цифрички на нея, диплома му викат уж, и нищо не можеш да правиш... Много изучени станахте, големи професори. Вече си имате едно "ниво" и не разговаряте с хората под него-тоест нормалните хора.. Нищо не става от вас, ходете в Америка, няма да ни трябвате тука, даже там ще сте със същите малоумници. Една пръчка не може да дялка, окото ще си извади.. Некадърни хора бол!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2c9aa6ba2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Като жена и като архитект учил и реализирал се в чужбина, мога да кажа, че коментарът на Номер 2 е може би единственият адекватен и е тъжно, че авторката няма никога да вникне в него заради голямото си его. Може би като порастне малко и се дипломира и осъзнае, че или не може да си намери работа по специалността, или ще трябва да работи за 600лв като асистент-чертожник за някое бюро в България, чертаейки шаблонни сгради с посредствена визия. За чужбина по-скоро да забрави. Нищо лично иначе. Хубаво е човек да има амбиции. Не я познавам, че да я съдя. Но точно защото тук не се познаваме, може би сме по-обективни. Всичко това казвам, като човек, минал по същия път. Само дето не съм си мерила любовта с амбициите на човека до мен. Едно е мъжът да е мързелив и да иска ти да го издържаш-ето това е липса на амбиция и не бих го приела. Съвсем друго е мъжът да е прагматичен и с обикновена професия, но все пак работещ и трудещ се. Този вид труд също има значение. А за лидерските качества-много важно е човек да може да търпи критика и да умее да се поставя в ситуациите на другите хора.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 41b44e961c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Авторке не си виновна. Недей обаче да споменаваш липсата на амбиция като причина а просто казвай че сте несъвместими характери. А и очевидно не го обичаш, както сама казваш. Това е достатъчна причина да се разделите, която приятелите ти не могат да оборят с глупави доводи.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0f2dd66664
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Не, не си виновна за това, но на мен ми е чудно какво общо има професията с любовта?
Може би за него е по- добре да стане тираджия, може би така той е почувствал, че ще живее добре и му харесва, може би това е неговата перспектива. И защо да е липса на амбиция? Има амбицията да изкарва пари и да оцелява, но не по пътя на образованието, а по по- "практичния" начин. Аз доколкото знам, не е лесно да си шофьор на тир и може би отчасти е по- трудно, отколкото да следваш някъде. Явно момчето ти не го влече да учи и свирепо да преследва амбиции като теб, явно е практичен и оцеляващ тип и в крайна сметка хората са различни и с различни виждания за живота.

Друго, обаче, ми прави впечатление, а именно думите ти "... аз лично не бих виждала себе си с мъж шофьор. ". Сякаш ти е под нивото да си във връзка с такъв мъж, защото да си шофьор на тир е само за "простосмъртни", а ти не попадаш в тази категория. Така поне изглежда отстрани или поне в моите очи.

Майка ми е медицинска сестра и работи в една от най- престижните клиники, баща ми е таксиметров шофьор, бил е тролейбусен шофьор и автомонтьор, занимаваше се с ресторантьорство 10 години и майка ми беше до него, но разликата в професиите и образованието не попречи да имат 20 години брак и още няколко години отгоре връзка. Затова на мен твоята ситуация ми е непонятна, но решението го взимаш ти и ако не се чувстваш добре до мъж- шофьор по една или по друга причина, то по- добре се разделете, защото връзката ви ще е тежест и за двама ви.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 820aa34bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

39.   Не мога да се разправям, но вече съм взела решението. Явно балканците трудно могат да си представят, че простото оцеляване и парите, сами по себе си, не правят щастие, а интелектуалното общуване и смислените разговори стоят в основата на дългите и щастливи връзки. Никога не съм споменавала, че всичко ще върви по мед и масло. Но пък трябва да се събираме с хора от средите си, с някакви общи интереси поне или подобен начин на мислене. Доктор с баничарка не съм видяла още, както и архитект с тираджия, съжалявам. И личният престиж е важен за мен, нека съм снобка след това. Не гледам на хората с такива професии като на по-долни, но не мога да си се представя с такъв цял живот. И няма да повтарям, няма общо с любовта. За мен любовта не е първа инстанция, тя е следствие от други фактори, като първият за мен е интелектуалното и емоционалното развитие на двамата партньори. И защо се сещам за това след 3 години ли? Защото аз останах втрещена от неговия за мен глупав избор. Но си е негов. Да имаш "хляб в главата", както се казва, за повече и да се предаваш, за да правиш някакви си пари и да живееш по по-лесния начин, който накрая излиза по-труден. Здраве да е. Ама сега и той да не се изненадва...

Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bd322a7cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Номер 34, ако авторката беше чела Спиноза, никога нямаше, предлолагам, да има този светоглед. Защото в "Етика"-та на горепосочения философ една от основните теореми, които Спиноза защитава, гласи следното: "Колкото по-добре познаваш причините за едно явление, толкова афектът от него е по-слаб". Демек в случая: ако разбереш мотивацията на даден човек за неговия избор, то ти няма да оспорваш този избор, ако той работи в твоя полза. Де и моят мъж да реши да кара ТИР, а не да се изживява като интелектуалец за 700 лева.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 14ee2aa66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

41.   Те дипломите на жените са само за престиж, като дойдат децата на тях ще им е все едно дали си учена или не, щеш-нещеш ще сменяш посрани памперси хаха пък дори и мъжът ти да е богат да не мислиш че ще те търпи само да му красиш стаята без да правиш нищо? Така става ако си супер секси и натокана, ама тези мацки рядко следват нещо сериозно, твърде са заети с шопинг ако ме разбираш. И като поодъртеят, т. е. като станат над 30 ги сменят с по-нов модел.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c968ba8753
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   "и съм на ръководна длъжност, с доста прилична заплата. "
Ужас, жена-шеф е голяма интригантка, малко са ми колежките, та и шефът да е жена, дето плете интриги и ти говори зад гърба.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8a1d643558
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   31 това твоето и на авторката си има име. Мания за величие. Разбира се такива като вас винаги се целят в ръководни позиции и тровите живота на подчинените си, защото сте с нарцисистично разстройство на личността.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7ab400159d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Няма значение каква работа работи. Важни са две неща - да я работи с желание и да я прави както трябва. Ако си обичаш работата и даваш всичко от себе си в нея, се чувстваш удовлетворен от себе си. А последното, според шведски психолози, е една от основните предпоставки човек да се чувства щастлив.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 815795b100
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

45.   "Искам да се боря, състезавам, винаги да се качвам по-нагоре и нагоре без да се отказвам заради поражения. "
Как са ти хормоните, защото това говори за в повече тестостерон от колкото ти трябва или нисък естроген?

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7e66988c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Много от коментиращите бъркат избора на професия с несъвместимост в характерите. Това което има между авторката и нейния приятел е второто. Ако ще да беше шеф на фирма, просто той не е човека за нея. Точка. Едва ли не я съветвате да продължава връзка в която няма да бъде щастлива, само и само да пристане на "милото момче". Не е ли по-добре за мъжа също да си намери жена със съвместим характер с която да е щастлив.
Единственото грешно в случая е че авторката проектира несъвместимостта към професията на своя приятел и се изказва малко остро по въпроса. Но това е част от нейния характер, и е безсмислено да я съдим за това.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 820aa34bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

48.   Къде съм казвала, че ще ставам майка и ще сменям памперси??? Това не ми е целта в живота, сори. Ако бях мъж, веднага щяхте да ми кажете - "Евала! ". Но като съм жена, нямам право да искам да съм лидер и трябва да съм подчинена ли? Това ще стане точно никога. И защо да забравям за чужбина, като имам както умствените, така и интелектуалните възможности? Отчайвам се от българите като чета коментарите наистина и е доста възможно да "драсна". Стига сме се делили по половете, има хора, родени за величие и такива, които си остават на ниво просто оцеляване. Очаквах да срещна интелигентни и компетентни хора тук, но уви. В Германия един успял мъж, да ви кажа, държи жената до него да е на неговото ниво или поне да се опитва. И жените са същите! Така че това, че успелите мъже търсят слаби жени и домакини е пълна измишльотина. Такива жени са харесвани от КОМПЛЕКСИРАНИТЕ мъже. И състезателността е качвество не според пола, а според лидерското в даден човек. Няма риск, няма победа.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f29642e07e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

49.   Aвторке, стигa си се опрaвдaвaлa и обяснявaлa! Комплексирaни душички нямa дa те рaзберaт, a aко те рaзберaт ще скочaт още по-злобно от горе ти, що пък ти дa искaш, че пък дa вземеш и дa успееш, кaто други искaт, aмa не им стискa дa си гонят цели, мечти и т. н. Пък сaмотните мъже нa среднa и няд възрaст, че нaкои дaже и девствени съвсем ще се зaпенят "еей, че кaк ще ни се отвори някъде възможност кaто виж я тaзи, кaриерa искaлa, че пък и претенци зa мъж имa, ще я плюя и подритвaм виртуaлно, a дaно се комплексирa и свие яв някой ъгъл"!
Високо горе глaвaтa и си гони ТЕОИТЕ си мечти! Кaкто виждaш някои дори не смеят дa мечтaят, прекaленa aмбиция им се струвa нa тях!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3be766c5f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Продължавай с амбициите, работата е на първо място, хич не ти трябва връзка, мъж, семейство, деца, ти си професията си, ти си си самодостатъчна- гарантирано за Козирога!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cfff741bf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Не виждам кое е лошото на това, че иска да кара ТИР. Ако иска ще кара и летяща чиния. Как пък реши, че тираджиите изпростявали? Познавам много такива и са все свестни, добри и работливи хора, които хем са осигурени откъм стандарт на живот в крайна сметка, хем имат и време за близките си. Веднага, щом ти казаха някои неща започна да разправяш как си от заможно семейство и т.н. - е те ли ти наложиха ултиматума да станеш архитект и да контролираш чуждите амбиции, професии и прочие? Обикновено не коментирам тук, но това твоето е адски глупав начин на мислене, израз и въобще...... всичко, леле.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4f3cc4e410
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

52.   Тук единственото умно момиче е авторката. Жалко, че един млад човек с правилен светоглед и стабилни основи не бива подкрепян. Може би за това държавата ни не се оправя... Всичко, което момичето иска да каже е, че човек, чиято среда ще са колегите му на пътя, едва ли ще продължи своето духовно, емоционално и интелектуално израстване, което реално е редно да продължава цял живот. Изборът на тази му професия го отрязва от качествена социална среда, а това не е без значение и аз съм напълно съгласен с това. Човекът с философа Спиноза - пишеш с грешки, а момичето- не. Провери в Гугъл какво е подлог в изречението и кога се поставя пълен член. Не давай оценка на човек, който видимо те превъзхожда силно интелектуално- авторката.
Желая ти щастие, авторке и да съхраниш своята ценностна система.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3282e43ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

53.   "Интелектуалното общуване и смислените разговори стоят в основата на дългите и щастливи връзки" казва авторката.
Баща ми има средно образование, никога не се е изживявал като интелектуалец (макар че чете много книги), скромен и добър човек, който на пръв поглед не блести с нищо. Няма да казвам какво работи, достатъчно е да знаете, че не е квалифицирана работа. Той е човекът, с когото изобщо някога съм съумявала да водя смислени, дълбоко философски и дори научни разговори. Защо разказах всичко това обаче - с цел да покажа на авторката и себеподобните й, че професията не те определя като личност, нито пък показва ниско/високо ниво на интелектуално общуване. Работа има много и всякаква, успели хора в работата си също, малко са тези обаче, с които можеш наистина да изградиш връзка, каквато и да било!
Проблемът на авторката е, че стои в определена рамка, поне аз така го виждам. Мисли си, че ако изгради живота си по определен начин и с определени хора, ще бъде по-удовлетворена. Малко ми напомня тази нейна идея на "перфектните" американски семейства от филмите, които обаче, погледнати отвътре и в дълбочина, съвсем не са перфектни.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 188379fa3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

54.   Знаеш ли, върнах се тук да прочета коментарите и се сетих за една история, която може да даде малко материал за размисъл.
Преди време имах приятел, който съвсем сериозно искаше да бъде тираджия, като резерва, искаше да бъде монтьор. Не звучи амбициозно, нали? Бога ми, това момче обожаваше да пътува, да бъде зад волана за него беше вид благословия. Никой не го разбираше, аз никога не съм го упреквала, защото си ми беше приятелче, това му се искаше, не бързаше за семейство, идеята му беше да смени професията, когато започне сериозна връзка. Човека искаше да кара по цял ден и да пътува постоянно. Това е един от най-умните хора, които познавам. То не са оценки в училище, то не е четене на статии, учене извън учебен материал, интерес към всякакви науки. С този човек съм говорила за черни дупки, говорила съм за вселени, говорила съм за литература, за коли и знаете ли, когато той обяснява за устройството на автомобила, наистина ти е интересно да слушаш (а на мен обикновено това не ми е любима тема). Нямам представа дали в момента е тираджия, но ако е така и ако бяхме влюбени и аз бях лекар, никак нямаше да ми пука, че е тираджия, прекрасен е. Професията не би го определила, само би накарала много хора да го подценят, което е жалко, защото съм израснала с него и знам, че е много читав във всяко отношение.
От н19.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a9aabf007a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

55.   Авторке, излекувай си грандоманията и спри да пишеш измислени истории. Омръзна ми да ти чета глупавите творения. И другите са ти казали, че си в голяма заблуда, но ти продължаваш да си мислиш, че като станеш архитект твоята интелигентност ще се издигне до небесата. Аз мисля, че ти си една елементарна млада жена с празни претенции.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4bfdf36d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

56.   Момиче, сама ще си умреш с това ти мислене, за което няма да използвам епитети - не искам да те обиждам.
Така... моят баща е тираджия. За парите е ясно, няма да го коментирам. Друго не иска работи. С майка ми имат дълъг брак. Тя го е приела това нещо, защото го обича. Много и липсва, но както е написал номер 2 - след много отсъствие, много почивка. Благодарна съм на баща за всичко, което е направил за мен и всичките жертви. Слава богу, че майка ми не е била и НЕ Е с твоето мислене иначе мен никога нямаше да ме има на този свят.

Та с това ти мислене наистина има огромен шанс да останеш сама.
Архитектите са бедни. Не си мисли, че това е нещо супер доходоносно. И друго - на 21 г. как реши, че притежаваш лидерски качества? В чужбина няма да ти е по-лесно. Много си заблудена, много. Не го приемай като обида.
Според мен не ти е проблемът в амбицията, а в това, че се срамуваш от желанието на твоя приятел, на който шапка му свалям!!
Опичай си акъла да не останеш сама.

Elcadia

 
  ...

1-50 от 73
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker