Той не иска да плаща нищо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той не иска да плаща нищо
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 4351 пъти
Моля дами, които са в сходна ситуация като моята да отговорят какво мислят. Имам си приятел от 5 месеца, който наистина обикнах. Аз не съм и никога няма да бъда меркантилна жена или да търся мъж заради парите. Пари си изкарвам защото работя и винаги съм имала всичко, което съм искала благодарение на мен. Да обаче наскоро неговите прояви ме накараха да се чувствам адски неудобно, дори ме карат да се чувствам като мъжа във връзката. В началото не беше така, но с времето се промени. Какво имам предвид. Отиваме да вечеряме да кажем един път на две седмици, понеже не излизаме много, защото той обича да си стоим вкъщи. Излизаме и сядаме в най-обикновен ресторант. Прекарваме си страхотно, не съм забелязала нищо странно в поведението му освен това, че като дойде сметката той ме чака винаги аз да платя. Дори не си прави труда да предложи, нямам нищо против, харесва ми, че по някакъв начин разчита на мен, но започвам да се чувствам неудобно, защото това може да прерасне в нешо по-голямо. Сега от както сме под карантина той не работи нищо и чака на мен понеже аз работя. Държи се прекрасно с мен и с моите родители. Той е всичко, което искам и не искам да се разделяме заради такава простотия, просто сме още в ранен стадий според мен за да сме чак толкова близки, че да имаме общи пари един вид. Ето и друг пример. Отиваме на кино като съм закупила предварително билети по интернет. Сядаме в киното и чак тогава той се сеща, че иска пуканки и нещо за пиене. Моли ме да отида и да купя съответно с мои пари. Знам, че звуча ужасно дребнава и егоистичното ми държане ще събуди гняв и хейт у някои от вас, но явно съм такава. Постоянно се виня, че се дразня от тези неща, които прави и не знам как да постъпя и как да повдигна разговора

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 52

преди: 4 години, 1 месец
hash: 89af7c0323
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Абсолютно няма да допусна да плащам сметките на мъж, независимо от обстоятелствата. Според мен той те използва, не го допускай! Никой уважаващ себе си и жената до себе си, няма да допусне да му се плащат сметките. Пази си парите момиче и имай уважение към себе си. За какво ти е тоз хрантутник, в бъдеще освен него и децата си трябва да храниш. Бягай докато не е станало късно!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3f179ca45f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Бягай от такъв.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f4c70c4069
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Държи се добре със семейството ти, с теб, за да те омае.Всичко е игра. И ,не, не е простотия, а сериозен проблем. Щом не му става неудобно,че ти само плащаш, значи не те уважава изобщо. Пък и що за мъж ще остави момичето да го храни и издържа? Само си представи бъдещо семейство с този човек-как ще живеете, как ще се изхранвате? Това неговото е начин на мислене и тарикатлък, нищо повече.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5df9c1dae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   СтДругият път плати твоята част и си тръгни по рано и не плащай нищо , не се занимавай с мижитурки .

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4313b42ee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Какъв хейт момиче, та той е с теб защото си му изгодна. Дори и да си има пари, знае че няма нужда да харчи по теб защото ти си му показала че си окей с това ти да плащаш всичко. Ще се стигне и до "нямам пари този месец ще оправиш ли ти сметката" когато заживеете заедно. Съгласна съм , че във всяка връзка има падения и възходи и все някоя от страните няма да има работа ама говоря точно за този случай така.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5368773c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Няма защо да чувстваш вина. Определено не е ок да те оставя ти да плащаш за него.. и не бива да позволавяш нещата да продължават така.
Според мен, на този етап не е нужно да инициираш специално разговор. Аз лично бих опитала да му изясня нещата в конкретна ситуация.
Например: в ресторанта сте, идва сметката. Изчисляваш си твоята половина, казваш му: моето е еди колко си и му връчваш сметката да си изчисли неговата част. Ако си взела билети онлайн, като се видите директно му казваш, ето ти билета, 10 лв е (например).
Въобще не го оставяй да виси на теб, защото на него явно хич не му е неудобно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: a791a4afb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Може да е в кофти финансово положение в момента без да знаеш. Не ми отговаряй автоматично, че не е защото ние мъжете се срамуваме от това и понякога го крием от жените, за които ни пука.
А може и да е странно възпитан и да не знае дори, че поведението му е странно и необичайно. Намекни още 1-2 пъти и после говори с него, ама меко, че сигурно е лесно ранима тема.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1e5b0a2d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Човека няма пари,и аз съм бил в това положение,много е неприятно.Дай му време като почне работа той ще плаща.И преди да предприемеш нещо,първо поговорете за проблема,с диалог стават чудеса.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: fccf01f0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Изобщо не си дребнава и меркантилна. И на мен би ми направило лошо впечатление това в началото на връзката и изобщо няма да ми е ОК постоянно аз да плащам. Не бих излизала с такъв мъж.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 489f566431
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Ти добре ли си да си с такъв чехльо,Ами ако имате деца и чака на теб!
Бягай от такива ,заслепена си от любов ,но помни-тя е до време ,след това е уважението,а ако е такъв и то ще изчезне .

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0a4594165b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не си дребнава, просто си попаднала на мъж-държанка. Не знам как изобщо си успяла да обикнеш някой, който очеизбождащо те използва. Това не е въпрос на възпитание, навик или друго, а е симптом на нещо много по-дълбоко - чисто и просто човека не държи на теб. Поведението му е повече от крещящо, от теб зависи дали ще приемеш подобни неща. По-добре прекрати отношенията преди да са се задълбочили и да е станало късно. Защото простотия е да търпиш използвач, не това да имаш изисквания.
Не се питай защо е с теб, дали не те обича всъщност и т.н. Това са излишни въпроси, на които няма да научиш точния отговор, но със сигурност няма нищо общо с обич, уважение и разбиране, неща които трябва да бъдат неизменна част от всяка здравословна връзка.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 593b76df1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Или го издържаш и не мрънкаш щом не можеш без него или го оставяш и си намираш мъж, който плаща ресторанти, кина и пр. Друг вариант няма.
Когато бяхме гаджета с мъжа ми обикновено е плащал той, друг път сме си събирали и стотинките за бутилка евтино вино и малко сирене, които да си разделим, понякога съм му подавала парите под масата, за да плати. Но никой не е правил сметки колко е дал, бяхме доволно, че сме заедно. И сега у нас няма мое и твое. Аз съм както се казва с "редки пръсти" и с парите се оправя той като по-разумен, без да ме лишава от нищо, което искам.
На въпроса ти - като поиска да платиш нещо му кажи, че в момента нямаш пари. Или че ще платиш само половината. Въобще не е нито срамно, нито неудобно да говорите за пари, нали искате да имате връзка? Животът включва и битовизми, не е само любов и възвишени неща. И се научете да говорите са всичко един с друг, не зад гърба си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 30b085eead
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Не е дребнаво. Той те използва. Давай с неговите камъни по неговата глава и спри да си плащаш за компанията му. Голям нахалник. Чак се ядосах, честно. Не бъди наивна, използва те.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d08cac56a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Това не е нормално поведение за един мъж. Не бих се занимавала с такъв.
Добре е да има равноправие по отношение на финансиите. Единият черпи днес, другият утре. Това е жест и така е справедливо.
И да те кара да ходиш да купуваш пуканките? Смях...
Биих го зарязала особено щом казваш, че не работи. Наистина не знаеш в какво може да прерастне.
Бягайте от побойници, мързеливци и алхолици/наркомани!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a31f1d1847
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Изобщо не звучиш дребнава.

Това е отношение. И е главно. То е ключово.

Не мога да си представя да имаш жена и да не я караш да се чувства като такава. Дори с едни пуканки ако трбява.
Вече ако жената настоява да плати това - онова или да е фифти-фифти, защото са ѝ такива убежденията, тогава може и тя да плаща.

Това са red flags още в началото, само това ще кажа. При едни задълбочени отношения може да прерасне в нещо проблемно.

Говори с него, направо с "Защо аз трябва да плащам всичко?" и да видим какво ще отговори. Можеш да си направиш заключния след това.



Братан.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 18bc131b4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ужасен ужасон е такъв стиснат мъж.
Аз бих го питала директно защо не плаща.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f041d1a178
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Аз съм на 20 и ти вероятно си по-голяма от мен, но мога да кажа, че бях в същата ситуация, когато ходех с бившия ми приятел. В голяма част от времето аз плащах всичко (или по-скоро моите родители, защото те ме издържаха). Той работеше за разлика от мен, но когато вземеше заплата, си профукваше парите за глупости за 3 дни. И през останалото време, ако не бях аз, нямаше да може 1 дюнер да си купи. Тогава и аз мислех, че е много глупаво, че се чувствам зле, мислех, че и аз съм гадна да мисля за пари и тн. Обаче осъзнавах, че нашите си изкарват с труд парите, които ми дават, аз гледах да не харча прекалено много, а за сметка на това гаджето ми въобще не се притесняваше да ме мъкне по заведенията и аз да плащам всичко. В тази ситуация се чувствах много зле, точно както казваш ти - сякаш аз съм мъжът във връзката. Чувствах се все едно не съм достатъчно добра, затова съм в такова положение. Гледах на приятелки как гаджетата им плащат всичко, не казвам, че е редно и това, но да плаща само момичето за мен е крайно унизително. Би трябвало и за мъжа да е унизително, но на някои им е много удобно даже. Най-глупавото е, че тогава на никого не казвах. Случвало се е да излизаме в компания и преди това да му давам пари, за да изглежда все едно той плаща сметката, че му било неудобно, ама че реално аз плащам, не му беше неудобно. Бягай далече, не е това човекът за теб! Може да си мислиш, че си гадна, но не си - ти просто си жена, която уважава себе си. Въпросът дори не е в похарчените от теб пари, въпросът е в това колко смачкват самочувствието подобни отношения, как променяш начина, по който гледаш на самата себе си, когато си с такъв човек. Казвам ти го от опит. Един истински достоен мъж не би позволил приятелката му да му плаща всичко. Всеки може да изпадне в затруднено положение, но ако е постоянно това ти да плащаш, ще усетиш, че на този човек просто не му пука и само те използва. Тези неща се усещат винаги, колкото и да не искаш, трябва да послушаш интуицията си. На сегашния ми приятел също се е случвало аз да му плащам, когато не е имал пари, но при него отношението е съвсем друго - после винаги е искал да ми ги върне, като аз естествено отказвах, да не говорим, че си личеше колко му е неудобно, при условие, че по принцип той ми плаща почти всичко. Дори да имаш чувства, когато вътре в себе си усещаш, че този човек не е за теб, че те поставя в унизителна за теб самата позиция, най-добре е бързо да прекратиш тези взаимоотношения. Слушай си интуицията си и успех!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 89b9131284
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Все пак, ако става въпрос за две-три плащания месечно, и предвид факта, че той не работи и няма доходи, не ми се струва кой знае какво. Виж какво ще стане след като се върне на работа, и ако продължава така може да му направиш намек. Ако си прави някакви тънки сметки, че първите месеци е плащал той, а сега трябва ти да плащаш, а пък ти си платила 4-5 сметки и вече се дразниш...Какво да кажа, ако държиш на човека до теб такива неща няма да ти правят голямо впечатление. В крайна сметка хората ходят на кафе или ресторант, за да се видят и да бъдат заедно, да си прекарат добре. Ако след това всеки съжалява колко пари е дал е безсмислено просто. С една дума ако си с човек, които наистина харесваш и си прекарваш добре с него, няма кой знае колко да ги мислиш тези неща, че чак да публикуваш тема тук.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8c05f3adae
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Зарязвай го тоя.
С моя приятел сме заедно от 9 години , живеем заедно от 6 , а още му е неловко, ако аз тръгна да плащам.
Хубаво е да е 50/50.
Този твоят те използва.
Махай тая пиявица докато е рано.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9a29e1c5f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Стига с глупостите от сорта на "той е всичко, което искам, но..". Очевидно не е. И да не е нормално мъж да се държи като женичка и използвач. Бих приела за нормално да си делите сметките или само ако сте женени да ползвате пари от общия ви бюджет, в който всеки да внася, колкото изкарва. Ама да плащаш сметките на гадженце, че дори и съпруг, а той да си къта паричките.. ами съжалявам, ама това не е мъж. Сигурна ли си, че не е гей? Грешката ти е, че продължаваш да се чудиш дли не си егоист, при положение, че егоиста е той, даже някак р успял и вина да ти вмени, докато му плащаш сметките.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d8fde996fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Изобщо не си дребнава и егоистична, не се обвинявай. И на мен би ми станало неприятно, не заради парите, а защото това показва отношение. И да, унизително е. На твое място директно бих повдигнала въпроса. Ако се развика и реагира крайно, да се маха и прав му път. Не позволявай да бъдеш използвана.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1da7d37264
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не е редно да те праща да взимаш пуканки. Той защо не отиде, да няма гипс на крака? А за парите, явно ги няма. Готви се, че ще е така и за в бъдеще.
Това с доброто държание може да се дължи на плащането от твоя страна.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f0684f3b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Зарежи го !


на Братан жената !

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f20da904b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Момиче ти добре ли си, къв тоз пич ти завъртял главата толкова. Имах една позната дето приятеля и живееше в тях ядеше пиеше квото тя донесе и изработи, никакви сметки не е плащал. Бачкаше и си пъхаше парите в джоба, а тя наивната храни мечката. Извинявай ама не знам меркантилна или не . МЪЖ е главата в семейството. Трябва да си изхранва семейството, да се гриже за вашето удобство. Аз не бих позволила някъв да ми яде парите, обичал те е. Любовта не храни, уважението му е майката, ако те уважава и цени достатъчно не би позволил да се чувстваш неловко. Я го питай дали не се чувства малко гузно вазпитаника ти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0ed65a0ff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Това е тотален използвач. Отвратих се, като четях. Ако действително няма пари, поне ще каже извинявай, нямам в момента, може ли ти да платиш и друг път аз ще черпя. Като няма пари, няма да излиза по заведенията и на кино, ще те отведе в парка или на място, където не се харчат пари. Този обаче най-нагло си чака на теб, защото те е видял, че си наивна и добричка. Бягай далеч. Няма по-гнусно нещо от мъж използвач.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2b94a8f87b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Номер 23, този псевдоним да не е някакъв жалък опит да си оригинален? На Братан жената... по-тъпо нещо...
Както и да е, по темата - аз имах такъв приятел. Като ходехме на кафе, пиех сокче капи портокал за 1,20 лв. веднъж седмично. Един ден каза аз да не съм банка?!?!?! След около половин година се разделихме. Егоизма му се разрастна на много други нива и стана нетърпимо. Минаха 10 години, той още е сам, вече е почти стар ерген... пази се!!!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f4c70c4069
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Цялото му добро държание е ,защото ти позволяваш това и ти поемаш финансите. Ако го правеше на проблем, да видиш как щеше да се държи другояче и щеше да те обвинява ,че правиш от мухата слон. Но понеже си мълчиш и даваш пари, е мил, кротък и добричък. Като се държи добре с всичките , ти си казваш ,че си уцелила добро момче, че те уважава, цени, и игнорираш лошото-това,че ти плащаш само. Чиста манипулация и приспиване на вниманието. Това е тактика от негова страна, нищо повече.
Един нормален мъж ще му стане неудобно, ще иска да делите, ще предлага варианти. Ще усещаш, че мисли за тия неща, че си прави сметка.
Обича това,че ти поемаш разходите и не го правиш на проблем. Ако те уважава наистина, няма да се държи така. Тук проблемът не е липсата на работа заради сегашното положение, това е начина на мислене на този индивид. Това не е любов,използване е. Или си говорите, или изходът е ясен. Сега може да не ти тежи, но при едни по-дълготрайни отношения с теб и твоето семейство, това че ти плащаш само няма да остане дълго тайна.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: f4c70c4069
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Не знам защо толкова жени се страхуват да общуват с човека до тях за нещо,което ги притеснява в поведението му или връзката. Сядаш и говориш. Това е връзката-общуване. Всеки може да те целува и т.н.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7ba33c0fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Не стига че си купила билетите, а и да те прати за пуканки да му ги купиш и донесеш, докато той си седи като кралица с придворни.. Много нахално и се обзалагам, че не е причината, че се е сетил в последният момент, а е очаквал, че ще вземеш.. А му е било неудобно да поиска пред хората и това да купиш и се е направил, че се усеща в последният момент вече в киното като го чуваш само ти.. Ако сега заради карантината му е трудно случва се, редно да се подкрепяте, като сте заедно, но ако това отношение продължи да чака всичко на тебе и да не му е неудобно.. Хората преди мене са прави няма и аз да се повтарям, но съм на същото мнение : )

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c1db8ebfc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   На 20 години съм; бях в абсолютно същото положение с бившия си приятел. Изключително използвачески настроен, финансово изстискващ и директно нагъл.

Такива си имат явно стратегия; първо опипват почвата — при мен започна с уж невинните желания да му заплащам шоколади, дюнери, докато не прерастна в плащания в разни кафенета, ресторанти и подхвърляния какво би искал да му се подари за рождения ден например уж случайно.

Връзката ни продължи едва 2 месеца (и това ми беше много), докато не се освестя. Успях да се огледам около себе си и да забележа двойките около мен. Докато приятелките ми получаваха поредната роза, кутия бонбони или мъжко и адекватно поведение, аз получавах поредното изискване от негова страна за уж мъничко подаръче и т. н. Същевременно индивидът се похвалваше колко спестени пари имал в банковата си сметка пред роднини и приятели.

От него не получих нищо, позволяваше си да ме тормози, да ме обижда. Чашата един ден преля след поредните му груби изказвания спрямо мен.

Пазете се от такива! Абсолютни мижитурки.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a785047390
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Хванали най-големите боклуци, а после лепят етикети на мъжете.
Били такива били онакива. И вие сте си едни курви.. Меркантилни курви.
Или парите ви интересуват, или дали се ебе добре. Иначе като цяло на мъжа се гледа, като на животно и като на ресурс, нищо повече.
А таа номер 1 нямала пък да плаща никога на мъж. Брей, значи само той да плаща, а ти да на готово, а не дай си Боже нещо да се наложи да платиш няма как викаш.. иначе аз не съм такава и аз не съм меркантилна нали..

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 30b085eead
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Добре, де, хора - да предположим, че няма пари. Ще си живее според чергата, ако има достойнство. Разходка в парка, безплатни занимания с гаджето. На киното няма да поиска пуканки. Това го наричам чувство за достойнство. Няма да забравя преди години една приятелка, нон стоп се жалваше, ще няма пари, но по кафенетата винаги първа с нас. Гледахме да я черпим. Оплакванията й за пари бяха безкрайни. Купувахме й даже храна за у тях няколко пъти, защото й вярвахме, приятел в нужда се познава. И какво стана накрая? Оказа се, че тя беше събрала немалка сума и замина малко тихомълком за Германия, като рязко забрави довчерашните си приятели, зарадва се на едно изпращане на летището и си опече много добре питката, така да се каже. Тя веднъж не отказа да ходи на кафе, не спря да се оплаква, накрая се оказа, че има повече от тези, които я черпеха. Много ми напомня с твоя приятел. Не ме разбирай погрешно, и аз съм нямала и то наистина драстично в някои моменти на живота ми. Но веднъж не изпросих, отказвах излизания, когато нямах, без да уточнявам причина.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f09b23fb14
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Абе тва мъж ли е изобщо? Жена му постоянно да му плаща сметките и киното и т.н. Ужасно грозно, разбирам да е безработен, без стотинка, разбира се, че е нормално да помогнеш, ама постоянно!? Тва е супер несериозно! Проведи един сериозен разговор и ако не чуеш каквото искаш, просто го разкарай, такива мъже не са материал за сериозни отношения. Утре ще ти купи едно цвете и ше си поиска парите, щото и тва ми се е случвало хахаах

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 378879e848
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

35.   Мале мале горкия човек, зли усойници пуснаха отрова тука и стана ад за момчето. хахаха
Утре света може да свърши, но тука се правят сметки.
Значи все пак целия ви живот се върти около пари и сметкаджииство.
Значи човек няма право да има финансови затруднения, а трябва да се съсипе за да докаже че може да купи неща, които след време никой няма да помни.
Каква гаранция имаш, че ако го зарежеш ще намериш по добър за теб.
Изхарчи си парите така ще сте наравно и няма да има основание да ти иска и ще разбереш дали те използва или не.
Иначе уважавам жени, които открито казват че търят мъж с пари.
Това е правилно, достойно и честно. Така готините, свестните и интелигентни мъже ще виждат отдалеч калните локви и ще ги подминават без да се изцапат в тинята.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 593b76df1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

36.   35, стига с тези момчета! Станали мъже на 25-30 години и били момчета! Като има финансови затруднения,човек яде в къщи, не по ресторанти за чужда сметка. Да не говорим що за "мъж" праща дамата си да му купува пуканки. Тук вече наистина е момченце, което иска мама да му купи нещо. И защо авторката трябва да си изхарчи парите, за да е наравно с него, а не например той да печели пари като нея?
Вероятността да си намери по-добър от него, ако го напусне е 50%, ако стои с него - точно 0.
И меркантилен е не този, който плаща сметките от джоба си, а този, който иска друг да плаща заради него.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0a4594165b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Чудя се наистина ли една част от коментиращите са толкова потресаващо слепи че намесват коментари като сметкаджийство и т.н. за авторката. Стига глупости, ако нечие поведение е меркантилно е това на приятеля ѝ. Не става въпрос за финансови затруднения, а за цялостно използвачество, като доброто му поведение е нищо повече от елементарно подлизурство. Всеки сляп или съчувстващ на подобен тип е достоен за съжаление.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 629a4fcdd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Или те пробва, въпреки че точно по такъв начин е малко странно, или е просто супер стиснат. Второто за мен е направо болестно състояние. Казваш, че в началото не било така. Кога се промениха нещата. Да не би просто да е останал без пари в момента.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 108d8a823c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   35, ами ако беше обратното - да им бяха разменени половете, щеше да кажеш, че жената е използвачка. Ами точно това е приятелят й - използвач. Никой не харесва такива хора, нито за приятели, нито за познати, камо ли за партньор

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5b74134a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   35 не я подстрекавай да остава с паразита. Мила авторке или говори с него или го остави...Какъв мъж е това ?Ти си чудесна заслужаваш нещо много по-добро според мен :* А,мъжете, които не искат да се държат като кавалери са простаци.Това е според мен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: b6f7970eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   Малко личен опит:

Есента на 2017 почнах университет. Там се запознах с едно момче, което в началото не забелязвах, но той почна да ми пише във Фейсбук, тогава вече го забелязах и хлътнах здраво. Това октомври месец. На 20 ноември имаше рожден ден, видях в профила му, и директно го питах какъв подарък иска да му купя, понеже още не знаех какво обича, какво му трябва и т. н.
В началото казваше, че нищо не иска, но аз настоях и той сподели, че му трябват 80 лв за две зимни гуми. Още на другия ден ден му пратих парите. По-нататък той започна сам да си иска пари за това-онова. Не директно де, казваше нещо от сорта на "Оставят ми 30 лв до заплатата ми, която е след 2 седмици, какво ще правя? "... "Взеха ми книжката за превишена скорост, глобата е 300 лв, а нямам толкова. " Накрая най-гнусната му лъжа беше, че е в болницата и са го оперирали и му трябват 200 лв. И за всички тези неща му пращах въпросните суми. Не бях богата, никога не съм била, но живея супер икономично. В продължение на 4 месеца, през всеки един, му давах горе долу около една трета от заплатата си. Твърдеше, че ще ми върне парите, но нито стотинка не получих. Общо се набутах с 900 лв за тази гнусна, лъжлива, мъжка курва. Март месец 2018, след поредната молба за пари и първи отказ от моя страна, се разсърди и повече не ме е търсил. Нито веднъж не попита как съм, за всички дадени пари никога не каза "благодаря". Сякаш чувстваше, че съм му длъжна.

Винаги съм се съмнявала в него, но ми беше много жал да го зарежа. Мислех си "Ами, ако не ме лъже? ", "Не изглежда като такъв. " "Как да оставя човек в нужда? "... Колко наивна съм била, уви.

Относно твоят, лъха на мъжка курва, също толкова силно, колкото от "моят". Дори и да няма пари, що за наглост е да иска да го водиш по ресторанти, кина и да му плащаш всичко, да му купуваш пуканки, колички, шоколадчета и пр. Мега нагъл е. Ако беше някой свестен, щеше да си седи у тях, вместо да те цеди. Бягай! Веднага! Не бъда глупава като мен преди! Бях изключително добър човек и още съм, но бдителна. Вземи пример от моята история и ще си благодариш след време.

Ж, 22

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 25c9e5f733
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   35 съм - видяхте ли какво направихте, опръскахте и моя коментар с мърсотия не ви е срам хаха.
Авторке напусни незабавно паразита и си увеличи шанса с 50% за по-добър!
Защо направо не си потърсиш чужденец - те са най–големите мъжкари, нищо че ръцете им са в задника и повечето не знаят от къде се хваща отверката.
Важното е че ще е финансово обезпечен и ще хрупаш безплатни пуканки и храна до живот. 25%
Избягвай нещастните БГ Плазмодии (момченца) разглезени, бедни, мързеливи, безпарични и тн. 25%
Така вече си на 100% и си почти готова с по-добрия избор.
Е сега доволни ли сте?

ПП. Само те моля да не се хващаш с негър като всяка втора нашенска измет, защото ще станеш на -100%
Айде успех.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 67e3245842
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Жена съм на 23г. И до преди 2г бях с колега от университета. Той е 16г по-голям от мен. Като се запознахме, каза че не работи, понеже са го съкратили от фирмата и затова пък се записал да учи. Семейството му разполага с много повече пари от моето - имат 2 къщи, апартамент, а аз живея под наем. С времето с този хрантутник заживяхме заедно в моето жилище под наем, аз работих по 14ч 2/2, докато аз работих, той си стоеше на топло вкъщи и гледаше филмчета, аз пазарувам, аз готвя, аз му купувам дрехи и обувки, че той все няма, и същевременно един ред не седна да прочете и на изпитите аз изкарвах повече от него, а нямах това свободно време!!!! Трябваше ми 2г, за да осъзная с какъв плужек живея и го изгоних и 39-годишното момченце отиде при мама и сестра си да си живурка. Иначе ми рева на рамото "мило, аз много те обичам", иначе не се хвана да работи изобщо като нормален човек. Аз лишавах себе си от дрехи, обувки, храна, козметика и т.н., за да има момченцето вкъщи на 39г!!!! Този човек се държа добре с мен, но реално, за да ме използва. Можех да си спестя парите и да направя нещо за себе си, а не да храня такъв търтей. Момиче, той се държи с теб така , защото му угаждаш на простотиите. Делете си сметката или просто говори откровено, че не можеш да поемаш финансово всичко ти, нито сте женени, нито нищо. Ако започне да се прави на сърдит и обиден го зарежи! Трябва ти някой да те подкрепя, а не да чака да го храниш. В момента си му удобна, че му плащаш забавленията и ако това спре, ще видим дали ще е толкова мил. Успех.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: be98aee800
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Проблемът не е никак маловажен и моля авторката да прочете моя опит, защото аз пренебрегнах червените флагове, за които говори Братан, и това ме докара до положение, което не пожелавам на никого. Да подчертая: аз все още съм луда по мъжа си. Но и все още той е почти изцяло на моя издръжка.
Да, всичко започна още със срещите ни по кафенета. Не зная как ставаше, но все аз плащах. Той имаше финансови затруднения тогава и аз винаги намирах предлог да го избавя от неловката ситуация да похарчи последните си стотинки за кафета и сладоледи. Но той и не правеше опити. Щом идваше сметката, се заглеждаше през прозореца, все едно това не го засяга.
Заживяхме заедно. Съобщи ми, че изплаща кредит и на този етап не може да участва с пари в домакинството. Поех допълнителна работа, за да издържам и двама ни. Нещо повече: за да реша проблема радикално, използвах някои връзки и намерих на приятеля си високоплатена работа и то точно по специалността му. Междувременно, изплатихме кредита.
Така след 7 години, в които аз бях всьо и вся, представлявахме следната гледка. Аз отново се скъсвах от бачкане, докато той, който печели поне два пъти повече от мене, пак гледаше през прозореца, когато идваха сметките за ток, вода и парно. Ремонтите ги организирах и финансирах аз (в моето жилище живеем и да, може би това е нормално - да се погрижа за собствения си имот). Кола му купих - прилична, не ултра скъпа, но все пак - кола. Плащах почивките и екскурзиите. Посрещах с богати софри приятелите и близките му. Продължавах да се грижа за облеклото му. Аз пазарувах храна, консумативи за дома, козметика и всичко. Аз купувах подаръци за рождените дни на роднините му. А и подаръци за него самия. Той взе да става придирчив: не ползвал друг парфюм, освен "Шаал Нур" на Етро (280 лв. и то ако изобщо го намериш), часовникът му трябвало да е еди какъв си, а без слънчеви очила за 200 лв. просто не можел да шофира... И тези претенции ги отправяше мъж, който, когато се срещнахме, имаше един чифт ежедневни и един чифт "официални" дънки, а за сватбата на брат си взе на заем обувки от съседите, защото нямаше.
После моят любим ми предложи брак. Аз приех. Тогава получих първия подарък от него - сребърно пръстенче с някакво стъкълце. Мина още една година. Викам си: вече сме официално двойка, време е да се осъзнае и ако не да поеме грижа за семейството, то поне да участва по някакъв начин. Е да, ама не!
Към днешна дата ситуацията е следната. Предстои ни сватба, по която всичко е готово, но ритуалът не може да се състои сега, в карантината. Всичко по тържеството - тоалетите за двама ни, подаръка за кумовете, ресторанта, дребни разходи като покани, рокли за шаферките, хонорар на фотограф, кетъринг за след подписването и т.н. платих аз. Платих даже 23-те лева, колкото са държавните такси по медицински свидетелства, наем на зала за гражданския брак и прочее. И сега сме в изчаквателна позиция да ни разрешат празненството.
Ще ме попитате откъде имам толкова пари? Ами с такъв мъж, просто се научих да ги изкарвам, това е! Така ли смятам да я карам? - също ще попитате. И ще отговоря: продължавам да вярвам, че вече, когато бъде мой съпруг, този мъж ще осъзнае, че има и ангажименти; че има едни лоши хора, които всеки месец ти изпращат хартийки с цифри за това, което си използвал и някой трябва да иде и да внесе сумата по тези хартийки.
Това е положението при мен. Надявам се, авторке, че ти е ясно какво ти предстои, така че можеш да направиш преценка дали си готова да го посрещнеш. И само на теб ще кажа: понасям и се справям с всичко това, само защото много, безкрайно много обичам бъдещия си съпруг.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b8fe650341
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Как ги намирате такива “мъже” бе хора... моят мъж и за секунда няма да си помисли да излезем някъде и аз да платя, да нося торби, да ходя да купя нещо като твоите пуканки или да ми минава тънко с евтини подаръци. Такива дребни тарикатлъци и селски номера не признавам! Имай себеуважение и го зарежи на секундата! Първите месеци на връзката са най-хубави, защото мъжа се старае освен да те спечели и да те задържи. Моят не идва на гости вкъщи без цвете или шоколад, винаги се държи галантно и възпитано с мен и семейството ми, защото знае, че ще му бия шута на секундата ако ме вземе за сигурна. Вече 2 г. сме заедно и за всеки празник ми показва нужното внимание, води ме на почивки, купува ми всичко, което си харесам ако има възможност да ми отдели пари. Такива мъже ви трябват!!! Това е тип мъж за семейство и дом. Мъж строител. Ти имаш един обикновен ползвател, който бързо ще се преориентира към следващата си жертва когато започнеш да му отказваш. Съвет към всички дами с подобни проблеми - ако виждате и усещате, че един човек не ви уважава 100% е така. Не търсете второ мнение, а бягайте с 200. Имаме един живот и времето не стига. Особено за такива използвачи. Ако няма пари да не те води на ресторант.... срамота. Той утре за ток, вода и памперси няма да има. Ще ти каже да си возиш децата с автобуса, защото няма пари за кола и т.н, и т.н. Гледай винаги себе си и твоят комфорт. Търси си мъж, който да дава мило и драго за теб и да си вади залъка от устата, защото така както се грижи за теб ще се грижи и за децата ти!

Ж23

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0a4594165b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   №44, а като не се осъзнае след сватбата, ще чакаш да ви се роди дете ли ? След това, ще чакаш второто ли ? Достойнство нямаш ли ?
Той щом досега не се е осъзнал и още 100 шанса да му даваш няма да се промени. Че самата ти му подхранваш поведението. Тропни с крак и кажи че щом иска нещо да се случи трябва да го плати той и ще видиш колко точно държи на теб отвъд това че си му касичка.
Тази сватба ще е най-голямата глупост в живота ти, но вие жените типично сте така. Понеже сте вложили години и усилия в тази връзка и продължавате да губите още, надявайки се че ще бъдете оценени. Тоя филм не съществува, още повече защото на твоя не му пука за теб изобщо.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f4c70c4069
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   44, как ги обичате такива мъже?! Дори и само половината от прочетеното би изпратило всеки нормален човек на 3000 км от въпросния. Това са мъже тип държанка, а вие сте мъжете и майките.
Имайте малко достойнство! Не са ви създали , изучили родителите ви ,за да хрантутите някой си, само защото го обичате! Ако той обича вас, няма да ви поставя в такова положение! Разберете го.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: edec1792f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Пийте кафе от машините, по кафенетата е тройно по-скъпо-за тези пари, ще взема няколко кафета, но сега заради карантината и машините за кафе са изключени! Говоря по принцип-50-60 ст. на човек, еспресото мисля, че беше 50 ст., шоколада-60! Сядате на някоя пейка и готово! Или един от вас прави кафе, слага го в термоса, ще носи и чашки и готово-решение винаги може да се намери, стига човек да има идеи! Аз съм на 37, свободен мъж, но когато имам гадже, ще й предложа идеите си, може и да си ходите на гости и така-оставете кафенетата и ресторантите-тройно по-скъпо е там-аз също си правя сметката, защото пари лесно се харчат, но трудно се изкарват!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8930a53c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   В крайна сметка никой не ви задължава да търпите мъжете си.
Никой не ви насилва, ама от написаното става ясно,че не можете без мъже.
Оптималния вариант рядко е възможен. Все пак в"модерни и космополитни" времена живеем, нали това желаеха всчки.!
44 сама си си виновна, или по-скоро те е страх, че няма да намериш друг който да те обича може би.
И тук няма да решите проблемите си и коментарите ви са капка в морето. Бъдещето е несигурно нали. Не видението плаши някои да.
Моя съвет е научете се да живеете сами без мъже, но не става съвсем така нали.
Самотата не е по възможностите на всеки!
Трябва да има и кой да ви запълни чатала, като ви засърби.
Тука четох една отвратителна история наскоро с гръмкото име:
"Моят Нигериец"
Млада българка, описваща себе си като много превликателна и сексапилна, издържаща и купуваща храна цели 3 год. на Негър и "умиращите от глад негови първобитни приятели".
В замяна получавала редовно обсебващо чукане по нейните думи: пристрастена към черния му пенис и безкрайния животински секс.
Историята свършва след като чернилката я зарязва, като някакъв жалък боклук с цел намиране а нов бял боклук, от който да спечели гражданство и ново спонсорство.
Така че драги може да заключим ,че вие далеч не сте най-прецаканите, даже сте направо на далавера.
Обаче живота ще става все по-труден и сложен. Много от мъжете си спукват задника по чужбина, принудени от глад, немотия и безработица тук. По-голямата част от тях вероятно никога няма да създадат семейства, защото няма достатъчно жени около тях и те ще одъртеят и погрознеят преждевременно, слугувайки на чужди господари и след време ще са смачкани, скапани и непривликателни за жените. Голяма част пък от заможните мъже, някой мои познати в България не искат и да чуят за семейство. Сега предстои голяма мизерия и безработица активна зараза, която няма да приключи с години вероятно. Всеки ще е принуден да се спасява поотделно в още по-неравностойна борба за оцеляване.
Представете си сега след 5г. как ще е, ако имате изобщо,такива мисли и визия за бъдещето.
Написах това просто да хвърля допълнителен лъч светлина в морето от посредственост.
То е ясно, мъжете ви не са стока, аз никога не бих се поставил в това жалко положение. Това поведение ще става все по-масово, продиктувано от висока безработица и най-вече големите дисбаланси в заплащането между различните професионални сфери.
Мисля че тези хубави времена с главата на семейството отдавна отминаха. Тяхното системно унищожение беше безхаберно проспано.
Заменени с нови идеали и розови обещания за модерно бъдеще на свободи и демокрация, които забележете не отричат възможността жената да е глава на семейството( разбира се по-скоро съвместно съжителство) и да се счита за напълно нормално жената да издържа изцяло съпруга си! Преди години ,ако това е било недопустимо и противоестествено, днес такива морални прегради не съществуват.
Сега се гневите срещу доктрина, която беше монтирана със одобрението, съгласието и непукизма на всички вас.
Причината за сегашното ви положение и апатия на мъжлетата ви се корени доста по дълбоко от изложеното от вас. Не е само до индивидуални недостатъци, както вие предполагате тук.
Негативите и злото в едно общество, ако е останало такова изобщо рефлектират навсякъде а последствията, както сами се ще се убедите са вече на лице.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 50c34d83ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Ти не си виновна за нищо, има нещо сбъркано в приятеля ти. Иди и говори с него, нека ВСЕКИ САМ си плаща сметката. Това не е нормално, мъж да чака на жена си да плати, просто изглежда грозно.. и говори лошо за мъжа. Опитай се, кротко да поговориш с него, и ако не вземе от дума разделяй се, защото след време може да ти се наложи всяка тежест да носиш ти, вместо него със стиснати хора трудно се живее..

Хелга

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a00ed49daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   С мъжа, с който имам връзка. Да. Качествен секс. Има пари, но винаги си плащам аз. От 6 месеца имаме връзка. Всичко си плащам. Дори и морето. Аз започнах да го използвам за секс само

 
  ...

1-50 от 52
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker