Морално ли след развод и общо дете бившите партньори да създадат други семейства? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Морално ли след развод и общо дете бившите партньори да създадат други семейства?
преди: 1 месец, 23 дни, прочетена 1729 пъти
Разведени сме от 3 години и що се отнася до контактите ми с детето не мога да се оплача - виждам го ежедневно и всеки уикенд е с мен. Бившата ми никога не го е правила на въпрос, постигнахме много либерално решение по отношение на грижите за детето. Не съм срещнал още жена за сериозни отношения, и не съм мислил дали въобще искам да срещам. Виждам се от време на време с разни момичета, но е само секс. От друга страна бившата ми има връзка, и това за мен е неприемливо. Изглежда, че не е нещо мимолетно. Не желая този или който и да е бил друг мъж в живота на детето си. С бившата ми жена няколко пъти сме се конфронтирали сериозно по този въпрос. Тя ми казва, че нямам право да се бъркам в живота й. Тази вечер директно й казах, че ако този мъж се доближи до детето ми, ще се срещнем в съда с нея. Катализатор на скандала беше новината, че тя заминава за 3 седмици с него на пътешествие. Детето разбира се, остава при мен, няма начин да го пусна където и да е било с нея щом този човек е там. За мен тя е лоша майка щом зарязва детето си в отпуската си заради някакъв си там. Какво е мнението ви - морално ли е да градиш ново семейство ако имаш дете от предишен брак?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 54

преди: 1 месец, 22 дни
hash: 29e9967b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Майка ми и баща ми се разделиха когато бях на 12 години, винаги са ме запознавали със сериозните си партньори и винаги са ме питали независимо кой ходи на почивки дали имам желание да отида с тях. Няма как да си в сериона връка с някого и да не живеете заедно. Това че в живота на детето ти има нова "бащина фигура" ако мога така да го нарека не значи, че теб ще обича по малко

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 29108388c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Контра въпрос, морално ли е да правиш дете и да се развеждате?

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: ba6c3a7ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   По принцип не е морално. Не е морално изобщо да се стига до развод и такива неща след като имаме дар слово и винаги нещата могат да се оправят с желание и от двете страни. Но това е 21 век- новото нормално

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: ed2e0f0243
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Е морално, е законно, и е здравословно да имате и двамата нови връзки/семейства.
Ти си ужасно обсесивен, с абсурдно чувство за собственост както към детето, така и към майката.
В съд ще станеш смешен с изискванията си тя да няма връзка, а и вероятно ще стигнат до очеизбодният извод, че имаш психични проблеми, ще бъде под въпрос твоето попечителство, а не нейното.
Конслултирай с адвокат и сам ще видиш, че ще ти потвърди същото.
За доброто на детето ви най-вече, потърси специалист--психолог, не си много ок с възприятията си.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 61c2602a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Аз като човек, който е излизал с жени с деца на срещи, бих казал, че написаното горе е една от причините, поради които не искам да се обвързвам с жена с дете. Не знам как му е комфортно на този неин нов мъж. Да не казвам голяма дума, но трябва поне малко да съм отчаян, че да започна да излизам с жени с деца, с цел връзка.

И да, съгласен съм с автора, че е пълна бъркотия. Хем ще гледа тя дете, хем ще има още отношения покрай детето с бившия и, хем ще излиза с нов мъж.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 003cd6c372
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Eeee, ама ти съвсем си се циментирал в собствения си уют. Ти си като кучето върху купа сено- не го яде, но лае. Я, да те питам, защо се разведохте, щом като толкова си се разбирате с бившата?
И, не, нямаш право да й държиш сметка с кого е. Ти жена нямаш, но ако ти се наложи да бъдеш в командировка, например, лош баща ли ще бъдеш, ако не стоиш до детето си? Ще го пренебрегнеш ли защото не си се отказал от тази работа? И, не, не ми казвай, че не е същото. Резултатът е същият, но по различен начин.
И нещо утешително за насилници като теб- в пети клас детето ти няма да се интересува нито от теб, нито от майка си. Ще си иска приятелите, гаджетата, компаниите и забавленията.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 49b89d2c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Ти откъде падаш?

"Морално" ли е след като сте се развели, жена ти да ти казва примерно ти с кого да спиш или не? Принципно това са модерните "връзки", мазало, да си мислел преди да правиш дете в днешно време. Навремето хората седяха заедно поне да си отгледат децата, защото е ясно, че тая ситуация им се отразява негативно най-вече на тях. Ама в днешно време на кой му пука за децата. Не и на майките им, те опитват да се изкарат най-големите жертви. Ама пич, сам си избрал такава жена, на тоя етап, това е положението. Сърбаш си попарата.

Иначе съвет към по умните мъже - ей затова мъж с някакво достойнство не се забърква с жена с деца от предишен брак. Освен всички други неативи, не знаете бившия колко му е акъла и какви сцени ще прави...

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: f72b7c8c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Нямаш никакво право да и се бъркаш в личния и живот! Твоето е ревност и страх, че някой може да те измести от сърцето на детето. Ако си добър баща, никой няма да те измести. Мъж на 40 съм. Когато се разведох с първата ми жена, тя след време заживя с друг. Просто проведох разговор с нея и господина и предупредих, че не желая той да му се прави на баща. И тя и онзи ме разбраха. Повече не сме коментирали. Само чат-пат съм питал детето дали онзи се държи добре с него. Грижи се за детето си, бъди добър и любящ баща, живей си живота и я остави нея да си живее своя! Тя е млада, какво очакваш? Да се посвети само на детето и да няма личен живот ли? Остави я да бъде щастлива и да има мъж, иначе ще обсеби детето и ще му нанесе емоционални травми! Това, че си е намерила мъж, с който е щастлива, не значи, че е лоша майка! След време и ти ще срещнеш жена за сериозни отношения. Ами и ако твоята бивша започне циркове и скандали подобни на твоите? Поговори с нея и новия мъж до нея! Просто постъпи като зрял човек, кажи им, че не искаш той да се прави на баща, да му се кара и наказва и, че прости държиш да има добро отношение към детето! Ако е нормален човек, ще се разберете. И на него не му е лесно и едва ли ще иска проблеми с детето. Щом е с нея, при положение, че тя има дете, значи държи на нея и вероятно е кротък и добър човек. Аз например чужди деца не мога да гледам и си търсех жена без деца и брак. Такава си и намерих. И ти ще срещнеш, ще ти се прииска да се установиш с някоя. Помни, че никой друг не може да обича детето ти, както ти и бившата ти жена! За това и не очаквай новата жена в живота ти да му бъде майка. Просто гледай да се държи добре с него и да го приема! Постави от начало условието, че детето ти е част от теб и, че твоят дом е и негов дом и може да идва винаги! Казвам ти тия неща, защо съм се нагледал как вторите съпруги правят скандали, заради децата на мъжете си от предишни бракове и не приемат децата. Това ще ти е лакмуса за теб. Ако следващата жена, с която възнамеряваш да живееш не приема детето ти, бягай!!

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 37fd7288e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Поредно доказателство да не се хващате с жени с деца. Какъв е проблема, че се среща с други мъже, болно ли ти е още за нея? Но и разбирам тревогите ти за детето, но и двамата сте вече свободни и може да се срещате с когото поискате.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: f6914831d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Щом сте официално разделени, е абсолютно нормално и морално всеки от вас да създаде ново семейсто, ако желае. За детето ще продължиш да се грижиш и виждаш. Какви са тези комплексарски изцепки от твоя страна?

 
  ...

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 703a8c1672
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Представи си, че ти отиваш 3 седмици на пътшествие с твоята нова любима, в тая ситуация бившата ще ти очерни живота. Но понеже е тя, нямаш право да се бъркаш. Така са всичките жени.
А дали е морално или не. Не мога да кажа. Жените обичат да действат с двоен аршин винаги в тяхна полза. Така че сега всичките жени най-вероятно ще ти кажат, че е морално. А ако беше обратното щяха да ти кажат, че не е. Но ако и ти и жената сте в нови взаимоотношения всичко е топа.
А аз се чудя кои са тия, които се хвашат на въдицата на бившата ти. Явно само секс и от там такива като нея замотават главите на новите им мъже.
Един приятел в ситуацията на новия на бившата ти изгоря с голяма сума пари за да покрива нейни стари кредити.
Преди време аз се замотах с една майка, еми бащата на детето звънеше през някакво време и въобще не ми беше приятно да знам, че те си комуникират, доста често и пред мен.
Явно балъците никога няма да свършат.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: f6914831d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Щом сте официално разделени, е абсолютно нормално и морално всеки от вас да създаде ново семейсто, ако желае. За детето ще продължиш да се грижиш и виждаш. Какви са тези комплексарски изцепки от твоя страна?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 9b5f7a8ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   А за детето дето толкова го "обичаш" помисли ли? Като правиш скандали на майката и не пускаш детето на екскурзии/пътешествия, а го караш да си седи затворено вкъщи в първата секунда в която поотрасне и започне да има мнение, ще спре контакти с човека, който прави проблеми на майка му и го спира да пътува.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 4cda3e9e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Последното нещо, за което мислиш, е детето ти. Просто завиждаш на това, че бившата ти продължава живота си без теб и се чувстваш излишен. Нямаш никакво право да се бъркаш в живота ѝ след като не си част от него. Единственото нещо, което те интересува, е да си взимаш детето както сте се разбрали и да го връщаш обратно според уговорките ви, като си насреща при нужда и се държиш като нормален баща. В никакъв случай не се опитвай да ползваш детето за почесване на егото си и да го настройваш против майка му и новия ѝ партньор.

На въпроса ти... НЕ, ТЯ НЕ Е ЛОША МАЙКА, но ти не си особено читав баща. Всеки има правото да е щастлив. Съжалявам, че ти не си и изпитваш завист към бившата си жена - майката на детето си. Обаче трябва да разбереш, че връщане назад няма - тя е продължила напред и е нормално да има нова връзка. Поддържай средата здравословна и зряла. Какво значи, че ще се видите в съда? Поради каква причина? Че си е намерила приятел и има нормален живот? И нали е оставила детето при баща му? На някой непознат ли го е оставила? И ти си много интересен - хем не искаш детето да е с тях двамата, хем и я нареждаш за това, че ти го е оставила. Типичният ревнив и себичен боклук, съжалявам... И да се намираш в тежък период в момента, това не е извинение да вгорчаваш и нейния живот. Не ви знам нещата как са ви, но недей да минаваш към тъмната страна в момента. Гледай си детето, прекарай си време с него и се забавлявайте. Не се знае кога пак така ще имате заедно три седмици.

Осъзнай се. Вече не си част от живота на бившата си жена. Само от този на детето си. Не прецаквай нещата и не прави циркове от едната ревност и ниско самомнение. Имаш си дете, то те обича, разчита на теб и ти си негов баща, без значение кой е мъжът до бившата ти. Имай вяра в себе си, дишай дълбоко и недей да правиш глупости заради които ще съжаляваш занапред. Детето осъзнава и вижда всичко, не го мисли за глупаво. Един ден ще те намрази, ако го отделиш от майка му или правиш скандали. И да ти е тегаво - преодолей го, голям мъж си.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 98007ad73d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Просто ревнуваш :)
Разбира се, че е нормално.
Защо се разделихте? По чия вина?

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: dc765096c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Да, съвсем нормално си е.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: b8206a2d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Въобще не се учудвам, че сте разведени. Не се сърди, но си страшно токсичен. Разбира се, че не си прав да контролираш живота на бившата. Ти обаче искаш да я накажеш- като не те е изтърпяла, няма право да е с друг. И този, другият, ще ти изяде детето ли? Като е разведена да не ходи по почивки ли? Я се постави на нейно място- щеше ли да ти хареса някой да ти се меси и да ти чете морал? И какво я плашиш със съд? Нищо няма да постигнеш в съда. Лошият може да бъдеш ти, ако манипулираш детето да не уважава майка си. Лекувай се, ревността и егото ти влияят зле.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 67d5ed7f49
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Ако ти беше си намерил жена, заживееш с нея и отидеш на екскурзия, щеше ли да задаваш въпрос дали е морално? Щеше ли да и даваш да се доближава до детето ти? Елементарна ревност, завист и злоба е това, не е грижа за детето ти. Ако беше толкова загрижена, нямаше да допуснеш семейството ти да се разпадне само за 3 години.
По въпроса за морала- по-морално е да имаш постоянна връзка с един човек, отколкото да се търкаляш с която ти попадне.
Никъде не е казано, че след развода бившата ти жена трябва да живее като монахиня. Какво е приемливо за теб или не си е само твоя работа.
Животът си е неин, ти вече не си част от него.
Лоша майка била? А ти дали си добър баща? Бъди доволен, че ти дава да си виждаш детето когато искаш, а не по графика, определен от съда и не търси под вола теле.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 297a45d682
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Човек, ако това е сериозно, сякаш я ревнуваш. Защо се разделихте? Сега, ако е долна курверина и изобщо, ако мъкне у тях различни мъже, е едно, ама ако има дълга и сериозна връзка, друго. Този човек никога няма да те замести като баща, така че е тъпо да се съдите с нея, да не говорим, че така може да пострадаш ти повече, и детето, ако не се виждате толкова често. Концентрирай се във вашите отношения, не в тия с бившата ти. Да, не е приятно като цяло тия раздели, различни мъже, жени. Ще кажат 21-ви век, но мен също не ми харесват, обаче такива са нещата. Даже имаш късмет, че нямате други проблеми с тази жена, използвай го!

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: a2765c28b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Не си прав.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: d7000ba238
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

22.   Ти си тотално откачен! Искаш да останеш единственият партньор на жена която дори вече не ти е съпруга? ! Ами да не се беше развеждал тогава. Но така или иначе мислите ти не са нормални. Тя има съвсем естественото право на любов и интимни отношения, да създаде семейство и всичко което един човек може да поиска. Това че ти си неспособен на това си е твой проблем. Естествено че е нормално да градиш ново семейство, това е най-естесвеното нещо. Детето няма нищо общо, тя няма да спре да го обича нито пък новият й партньор ще му навреди по някакъв начин. Все пак става въпрос за здрави хора, не като теб с психични изкривявания. Пази боже от извратеняци като теб, не случайно жената се е спасила от теб. Не я закачай повече и не й трови живота!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 7efc2db008
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   За мен пък не е морална цялата тази свободия, която настана с тези връзки. Живот без брак, днес се хващаме с един/една, бързаме да родим дете, после се разделяме, после хващаме друг/друга, мъкнем детето насам натам, не му създаваме стабилна семейна среща. В доста случаи родителите се съдят и се карат, не могат да се разберат за детето. То пък е принудено да търпи новите тъпкачи на майка си и баща си, без да някой да го пита дали ги харесва или не. Не стига травмата от раздялата на родителите, ами и му мъкнат някакви непознати хора, че дори го карат да живее с тях. Ужас и отврат. За децата най- малко се мисли, защото видите ли родителите имали нужда от нови връзки и любов, защото не могли да запазят една връзка. Направо ги съжалявам тези деца, които живеят в такава среда. Слава богу че съм израстнала в други времена, където хората не се разделяха ей така и съм имала майка и баща, баби и дядовци и не се е налагало да търпя новите любови на разведените си родители. Направо не знам тези деца как растат в такава нестабилна и болна среда.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: c96725494b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Бийте ми 100 единички. Имам точно такова познато семейство, където втория баща с години е изнасилвал дъщерята от 8 до 12 годишна възраст, докато майката е нощна смяна. Имам дъщеря и ако се разведем също не бих бил ок да има мъж в присъствието на дъщеря ми. Не го знам изнасилвач ли е, какъв е.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 9c039904fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Той го слага на тая и оная и не подбира. Тръгнал да пита морално ли е бившата му жена да изгради нова сериозна връзка и може би семейство. Такава потресаваща глупост не бях виждал. Ти не мислиш че детето ти ще е щастливо да посети друга държава. Ти си живееш в някакъв много сбъркан твой свят. Ако изобщо някой адвокат се съгласи да те представлява искът ти няма да бъде приет. Дори майката на детето ти може да го използва в своя полза, да те изкара с психични отклонения, да поиска ограничителна заповед и да замине да живее в друга държава. Тя към теб няма никакви задължения, ти си й никакъв. Ей, такива злетаци има сред мъжете че понякога наистина съчувствам на жените.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 5ab767c6d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Да, разбира се, че е морално!
След като сте разведени - всеки има право(и морално и всякакво) да си създаде ново семейство, да има още деца и т. н. т.

Точно твоето не е морално - да имаш връзки само за секс!
Това си е чист разврат!

И точно до съд недей прибягва, че тогава ще виждаш детето си веднъж на две седмици!

И остави жена си намира! Нека си създаде ноео семесйтво! Какво ти пречи на теб това? - не си прав и разсъждаваш гнусно и егоистично!

 
  ...

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 35bdc5cfef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Ти разсъждаваш много грешно и смачкваш психически детето си. Жена ти е майка, ти си баща и така ще бъде винаги. Какъв съд. Но ти си мъж, тя е жена живота продължава, както тя, така и ти имате нужда от партньор и в това няма нищо грешно, грешно е ако останете и обсебите детето, то ще порасне, ще си поеме пътя, а ти ще си сам, тя също. Защо? Мъжът до жена ти трябва да се държи с уважение, може да се намесиш ако той обижда или наранява детето, но иначе да плашиш със съд защото тя има мъж и да се месиш в живота й, не е редно. Защо го правищ? Съветвам те, да изглеждаш вида на разселени родители и отношение към децата и т. в. Гледах едно видео от една фондация от това, което описваш като поведение детето пораства с работа психика, защото ке използва за вашите "войни", поболяват се и често има и ранна смърт. Не се пали, прочети, изгледай видео и осъзнай, че живота не спира. Грижа, любов към детето свободен режим, не да го видиш на улицата и да не можеш здрасти да му кажеш, защото нарушават някакво време. Отраснала съм в такъв ад и никой не пожелавам да го изживее.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 23cea4da66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Нещо не разбрах. Значи категорично не пускаш детето да отиде с тях, но как така тя зарязала детето за да отиде някъде. Ами ако беше го пуснал, щеше да отиде и то. Или смяташ, че бившата ти жена трябва да се притеснява какво ще стане с детето й, ако стои при теб?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: dfced459a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Това се случва с почти всички разведени.
Забелязал съм, че жените рядко остават сами - в повечето случаи заживяват с някой нов, после друг и т. н. докато мъжете са някак си по-отговорни и не натрисат всичките си връзки на децата, дори и когато децата живеят с тях. Което неизменно води до това, че мъжете имаме кратки връзки, защото жените не са съгласни с този начин на жовот.

Тъй като и аз съм минал по този път - искам да те посъветвам. Брака ти с бившата е приключил. Време е да го приемеш и да се осъзнаеш, че ти трябва да мислиш за себе си, както тя е помислила за нея. Детето ти ще живее с друг мъж. Можеш да опиташ в съда, но не вярвам да успееш да го вземеш при теб. А дори и да успееш - не си жертвай живота и бъдещите връзки, защото един ден детето ти ще порасне и ще си тръгне по пътя.

Същото се отнася и до бившата ти жена.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 9bf4749055
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Типичен си. Не може да й забраниш да има връзка. Теб те е страх, че някой ще те засенчи като баща иначе изобщо нямаше да го правиш на въпрос. Морално и редно е всеки да продължи по пътя си. Също здравословно.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 60fa3a06a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Спукай го от бой този. Сега и като е при теб детето, може да отидеш да и потрошиш жилището.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 615f8fce5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Разделихме се, защото тя така искаше. Детето не беше планирано и от двамата, тя избра да го задържи. Имахме разногласия от самото начало, тя ме обвиняваше, че даже не знам как съм го направил. През бременността започна да ми отказва секс, все ѝ било лошо, все била уморена. Всичките ми познати се хвалеха как либидото на бременните им жени било до небето, само моята ме режеше. После като роди все уморена беше, все искаше да спи, пак ми отказваше секс. Всичко в мен я дразнеше - това, че всеки ден излизах рано, за да си разходя кучето, което остана в жилището на родителите ми, после ѝ пречеше че ходя всеки ден на фитнес преди работа. Каквото и да направя, все беше недоволна. В същото време се прибирам от работа - тя даже не е сготвила. Нямала била време, с детето била на разходки, хранела го, приспивала го. Все едно само тя е майка на този свят. Моята майка две деца е изгледала без помощ, и къща е въртяла. Общо казано - скандалите ни бяха ежедневие. Накрая каза, че иска спокойствие и да избирам как да се разделим. Тихо и кротко, или с панаири в съда.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 081f10ac9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Ако беше добър мъж на място и добър баща, тя нямаше да те изпусне. Явно е имала причина да те разкара и сега нямаш никакво право да ѝ държиш сметка. Да не си последния мъж на света? Тя заслужава да е шастлива, въпреки теб. И да, да си намери мъж. И да, ако ще да спи с когото ѝ хареса, както и ти правиш. И да, да създаде сериозни отношения, щом е намерила читав човек. И да, този нов човек ще е втори баща на детето ти. Явно, докато ти ч-каш различни кифли, тя се опитва да има сериозни отношения, което със сигурност показва, че е по-читава от теб. Остави я да бъде щастлива, щом ти не си могъл да я направиш, и не се бъркай. Да си мислил овреме.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: e1a1d92664
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Много грешиш - бившата ти жена има право на каквото ТЯ си иска. Да сте живи и здрави, до края на живота ти ще трябва да се гледате заради детето ви, старай се да бъдеш в максимално добри отношения с нея. Всякакви такива абсурдни скандали ще нанесат травма на детето. Явно ревнуваш, опитай се да го преодолееш. Не мисля, че има човек от 21 век, който ще ти каже, че не е морално бившата ти жена да създаде ново семейство. Поговори с психолог, ако трябва. В много грешна посока дълбаеш... Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 4b9715cb9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   Ревнив и луд Ганьо тормози бившата и детето дори и след развода. Класика. Мила родна картинка.
Всеки е свободен да си продължи по пътя. Това, че е жена и според тукашните вярвания трябва да е монахиня, не значи че е нормално.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 3ffb580446
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Авторе, н 4 съм, пиша отново защото виждам по коментарите, че общо взето няма как да не си дадеш сметка, че грешното мислене е твоето.
Все пак обаче искам да добавя нещо, което е изключително полезно за всички ви, най-вече за детето.
На първо място ще посоча доброто отношение на майката на детето ти да позволява всеки ден контакт с теб. Защото в такъв случай контактът с теб е и с нея, тоест позволила е и ти да си постоянно в личното и пространство, и това само за да сте добре ти и детето.
Оцени го преди съвсем да си прекалил и да реши да сложи граници до законно посоченото време! И нищо няма да можеш да направиш!
Тя ти е дала повече права отколкото съдът! Не искаш да загубиш това.
И другото е да се опиташ да комуникираш цивилизовано с новият мъж до бившата ти жена! А така и ще го опознаеш. Ако бившата ти е щастлива с и до него, щастливо ще е и детето.
Той е вече човекът до нея! Той е, който ако се наложи спешна помощ за детето ти-пръв ще реагира ако е с майката.
Той вече е част от техният живот и е добре да сте в добри, цивилизовани отношения за доброто на детето.
Какво по-хубаво от това детето ти да бъде обичано, обгрижвано, да се чувства сигурно сред всички вас.
Живот и здраве някой ден може би и ти ще имаш по-специална жена до себе си, тя също ще бъде приета като част от семейството на детето ви.
И ще напомня пак, имаш нужда от психолог, не е срамно, потърси и позволи да ти помогнат да видиш ситуацията реално и здравословно.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: fb1c9d737d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Нормално и морално е, даже е абсолютно задължително да се случи, за да може бившите като теб да злобеят, виждайки какво са изпуснали и как другият е щастлив, обичан и удовлетворен с партньор, който го цени, уважава и обича.
Абсолютно никакво право нямаш да се бъркаш в живота на чужди хора, ако все пак опиташ се надявам да те съдят, че да ти светне лампата къде ти е мястото след развода.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 3ffb580446
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Н 28, защото чрез детето иска да контролира майката. Смятал е, че така ще я принуди да не ходи никъде и да се върти на пета под неговите заповеди...

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 175ed73549
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Пичага, ти си изключително токсичен човек. Направо думи нямам за такива хора като теб. Както казаха по - горе - в съда ще ти се изсмеят на глупавите изисквания.

Аз също съм разведен и като клауза в развода, включихме следното нещо: "Родителите да НЕ допускат присъствието на новите си половинки около детето в продължение на една година". Тоест, 1 година, бившата ми жена и аз нямахме право да запознаваме детето с нашите нови партньори. Край! Бившата много искаше да почне да си играе на ново семейство с новият си, ама знаеше, че мога да отида в съда отново и отново.

И преди някой да ми каже "Много знаеш дали не го е правила", детето ми казва всичко. Така че знам много добре.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 47796afcfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Добре де, на двама души не им се е получило. И какво, завинаги да са сами ли?
Разбирам гнева ти, но едва ли той е лош човек. Има много семейства в подобна ситуация и децата растат нормално. Ако се притесняваш, запознай се с човека, прецени го.
Приятелката ми е разведена с дете. Още не живеем заедно, но сме излизали с хлапето. Иначе си говорили, че ако станат сериозни нещата, ще трябва да се запозная с таткото. И той като теб се тревожи сигурно какъв съм. Да види човекът, че не съм алкохолик, наркоман, насилник.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: d9a9807d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

41.   Много по-морално е да гради семейство от колкото твието поведение. Тя ако се чука с различни мъже без да се обвързва като теб, това морално ли би било, как мислиш?

И не, тя не зарязва двтето си, а ти й извиваш ръцете с него, но не ти е минал номера да й саботираш пътуването и тя е заминала, макар и без детето.

И за какво ще я съдиш, че си има семейство ли? Или ще й взимаш детето, колкото да го травмираш и да й провалиш новата връзка. А ти да си доволен, че си си направил мърсотията.

Долен човек си, това е. Успех на жената.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: ec2b99aaa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

42.   Лошото е, че ако детето е момиче и вече има някаква женственост ония като нищо ще си я пощипва, а вече като стане на към 16 години може да има сексуални мераци към нея. За това ти като биологичен неин баща трябва да се погрижиш детето да е при теб, а жена ти само да в вижда и то без присъствието на новия и мъж.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 29108388c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

43.   Има дете и нашия си ходил на фитнес ръиш ли. Наиш къф бицепс се прави като носиш дете цял ден.
Късно ти е била шута жената

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 24e9a3ceee
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

44.   Тия деца май за нищо го нямате да ги ползвате за маши и да манипулирате и да се бъркате в чужди съдби и животи. То ако сте били читави родители и добро семейство, е нямало да се разпърдите и да се разведете.
Не са ви виновни новите партньори на бившите ви половинки, че сте се оказали неспособни да създадете семейство и да се грижите за него.
Проблемът е във вашия телевизор, няма как в този живот ти да се спънеш, а да падна аз.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 159c69cc91
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Осъждате автора, но преди това защо не се поставите на негово място?? Един абсолютно чужд човек, който живее с вашето дете, а вие нямате представа нито какъв е нито на какво е способен. Как ще се чувствате? От коментарите излиза, че няма да и да се замислите дори за тези подробности. Ролята на родителя, особено на бащата е и защитна и той е в такъв режим в момента. Децата са супер уязвими. Естествено, че бащата ще се притеснява за детето си, заложено ни е да си пазим децата.
От друга страна за жената е добре да си намери половинка, това е нейното желание и нейно право. Бившият няма право да и държи сметка с кого се вижда и въобще да и дава наклон на живота. По отношение на нейния живот бащата на детето нито има думата нито правото да се бърка. Дори според мен трябва да е доволен, че ще отглежда детето в семейна среда. Но детето е обща грижа и отговорност до неговото пълнолетие, така че по въпросите за детето трябва да се разбират като загрижени родители и зрели хора, които са загърбили нараненото Его. Според мен е добре, преди да срещат детето с новите си половинки, добре да са ги опознали. Затова е необходимо време, за да преценят добре човека и нещата да се случват постепенно, като ритъма се определя от детето, то в приоритет. Какво като пропуснало тази почивка? Та то май е малко, дори няма да има спомен от мястото. На бащата му трябва време да се убеди, че този мъж е сериозен човек и сигурно след време няма да има нищо против детето да е около него. Според мен трябва да си дадат време и да положат усилия и двете страни, за да изградят доверие помежду си. Иначе е нормално и морално след развод жената да създаде семейство, но тъй като е вече с дете трябва да съобразява как и кога ще се случи това.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 13e60c9862
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

47.   Много прогнили хора! До толкова, че нормално и ненормално тотално размениха местата си във възприятията на мнозинството. Разбира се, че е крайно вредно за детската психика родителите да се разделят, а още повече да се намъкне някой друг у дома. Детето никога няма да приеме за близък въпросният, но ще гледа интимни сцени цял живот, които принадлежат на биологичният баща и майка, а не на чуждият. Замислете се ако можете, какво ще се запечата в съзнанието му- че е нормално и редно да сменяш партньорите си и че е съвсем редно и нормално да не носиш отговорност пред себе си и околните за това с кой се обвързваш, защото утре просто ще го замениш. Наскоро гледа в тубата за шизофренията и наркотиците. Въпросната майка на наркомана, започна разказа си с това, че са имали прекрасно семейство( в нейната глава), но се били разделили с бащата като синът бил на 2 г. Въпреки че се бил виждал с истинският си баща, тя заживяла веднага с друг и дете му родила!? ! Айде стига. Това че вече е масово да вървите след уя и пичката си, не го прави морално и нормално. Масовото не винаги е нормално и норма!

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: e68bf62a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Пич, тя ти е била шута защото не ставаш приеми го! Но ще ти кажа какво няма да е морално, да създаваш семейство с друга при условие че не си я преживял.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: adb673e464
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Авторе, детето расте и в един момент поема живота си в свой ръце, какво правим с твоя и на майката живота??
По една котка и куче ли ще си вземете?
Станалото станало, неприятно е много, да.
Но жквота продължава.
Гледайте си детето, поддържайте приятелски отношения и детето да е винаги на върха на пирамидата.
И аз съм в твоята ситуация, бившата ми жена вече живее 2г с един мъж но това е живота понякога. Не е песен и рози..
И мен ми е трудно, но ако срещнеш правилния човек и се задълбочите не го мисли.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: dc765096c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Авторе, не искаш бившата съпруга да има връзка. А щеше ли да си съгласен, ако тя прави като теб, да се среща с много различни мъже само за секс?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 1f1a952726
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Ако питаш мен, най моралното ще е със закон да се забрани разведени да се снушават с други, особено ако този друг нов партньор никога не се е женила и имал деца. Не е често за новия партньор, и са се опитвате да си го пъхате там където не трябва при условие че не сте преживели старото си семейство.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: a41ec81f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Не е морално да си го навираш при други при условие че не си преодолял бившата. Като втората съпруга ще ти кажа, какво ще стане. Ще се ожениш за първата срещната, която ти върже за да не останеш сам и която е що, годе добра партия, ще и обещаваш любов, но няма да я обичаш, но може би ще се ожениш за нея, не заради любов, а за да не останеш сам и за да натриеш носът на бившата -това не е морално! Да си играеш със сърцето на жена която няма нищо общо с твойте грешки и със грешките на бившата, че сте направили дете, без да искате! Не е морално и спрямо мъжът на бившата ти, понеже заради любов към нея той ще се грижи за твоето дете. После след като се ожениш за новата, бившата ти само, като свирне ти като кученце ще ходиш да спиш пред вратата на бившата, защото това е морално, нали имате дете, което сте направили без да искате. И, накрая най не морално ще оставяш бременната си настоящата съпруга в къщи да плаче, докато ти ходиш на екскурзия с бившата си, та нали това е морално имате дете. Боже, наистина макар че съм жена и аз позволих да вкарам в живота си една такава не морална к""""ка история. Дали е морално питаш, че някакъв си там си е позволил да се намърда между чаршавите, които ти до скоро си мачкал! Ами, не не е морално, но повече е не морално да правите деца без да мислите, че те са отговорност и накрая да съсипвате живота на други хора които не са виновни за вашите грешки.

 
  ...

1-50 от 54
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker