Жена ми забременя и иска да махнем кучето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Жена ми забременя и иска да махнем кучето
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 7074 пъти
Повечето жени обичат животните ама аз как уцелих на изключение. С жена ми сме заедно от пет години, живеем заедно от четири. Аз съм на 36, тя на 31. Когато се запознахме, бях лудо влюбен, тичах след нея. И още много я обичам и правя, каквото мога, за да е щастлива. Не ѝ липсва нищо кой знае какво - помагаме си в домакинството, изглеждаме добре, печеля не лоши пари, в секса няма оплаквания, изневери не е имало или поне не съм я хващал. Проблеми и караници сме имали в рамките на нормалното и без особени грубости, камо ли насилие.
Кучето е с мен от преди нея, на осем и го имам от бебе. Хора, които не са гледали домашен любимец няма да ме разберат, той е най-добрият ми приятел, обичам го и за мен е част от семейството. Когато го взех бях в период на тежка депресия и малкият на практика ме спаси от това да се пропия. Има си и научно обяснение за подобен ефект.
Жена ми така и не успя да се привърже към него, но не е имала и особен проблем. Когато я помоля, го е извеждала, хранела и гледала, докато съм в командировка. Но като цяло аз се грижа за него и това ми доставя удоволствие. Странно ѝ беше, че чак толкова се старая да му готвя, да му реша козината, да играя с него, но това го правя за кеф, зарежда ме.
Жената преди няколко седмици, вече в пети месец, ми сервира, че е време да търсим нов дом за кучето. На недоумяващия ми поглед тя отвърна с "ама какво, с нас ли ще остане? Мислех, че се подразбира, че като имаме дете... ". И взе да ми обяснява, че можело да бъде опасно, детето да развие алергии, че нямало да има време. Отказах категорично. Няколко пъти водихме спор, опитах да ѝ обясня, че кучето е добре обучено и няма никаква опасност. Че за детето е добре да расте с домашен любимец. Обясних ѝ, че му остават вероятно между 4 и 8 години живот още, а после няма да вземаме друго. Заведох я при едни приятели, които имат куче и после им се родиха две деца. Но тя не мирясва. Преди десетина дена открих, че е пуснала обяви из някакви групи, че подарявала куче. Скарахме се жестоко, тя се разрева, истеряса, заплаши, че ще изхвърли кучето. За пръв път побеснях, разкрещях ѝ се и я заплаших, че по-скоро тя ще изхвърчи, но кучето остава. А като се роди детето, по-добре да ми го даде и да се маха, да не го трови. Не можа да повярва, при положение, че винаги съм я носил на ръце. И аз не можах.
Преди три дни ми заяви, че ако не му намеря дом, ще иде при майка си. Пак се скарахме, накрая ѝ казах прав ѝ път и ако се стигне до раздяла ще мислим вариант за споделено родителство.
Все пак се замислих за варианта да дам кучето на близки хора и да мога да го виждам. Питах майка ми, сестра ми и някои близки приятели, но на никого не му трябва животно. Колкото и да обичам жена си и да искам да съм с нея и детето, няма да допусна най-добрият ми приятел да отиде при непознати, които я го гледат добре, я не. И да свърши в приют или на улицата. Не искам и детето ми да се ражда с такова проклятие, заради него да бъде изоставено животно. За мен стопанин да зареже кучето си е едно от най-лошите предателства. И колкото и да е грозно, или жената ще се кротне, или ще я оставя да си тръгне. Аз съм расъл с разведени родители, кофти е, но не се умира.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 126

преди: 1 година, 4 месеца
hash: e1d048fa4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (37 гласа)

1.   Ти с кучето ли ще живееш, или с жена или дете? Кучето ли ще ти създава уют, с него ли ще си говориш? С него ли ще спиш, целуваш? То ли ще се грижи за теб, ако ти стане нещо?
Кучелюбите май наистина са леко мръднали. Адски е тъпо да избираш животно пред семейството си. Жената ще си намери нормален мъж, не такъв, който ще си даде душата за животно, след като ще има семейство.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1ac6761651
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

2.   Извинявай, че ще бъда директна, ама историята ти за пореден път ми потвърждава българите какви сме прости - в останалия свят си вземат куче, когато жената забременее, само у нас го натирят. (:
Поговори с жена си сериозно, че кучето няма и не бива да се маха. Контакта между животно и бебе има САМО положителни страни и нито една отрицателна. Ако в бъдеще вече бебето развие алергия, (което е изключително малко вероятно), разбирам да се махне. Но иначе няма причина.
Нито пък изисква кой знае какви грижи и внимание, щом вече е на осем години. Големи усилия ще коства на жена ти да го извежда 2 пъти на ден с бебето в квартала, еххх... :)))

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b99d1fe6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

3.   Жена съм, родител съм, и те подкрепям на 100%.
Не знам защо използва бременността си за да се отърве от животинката, но това не говори никак добре за нея. Вероятно е имало и преди по- завоалирани манипулации и емоционално изнудване, но не са били толкова драстични и не си си дал сметка.
Има много изписано за ползите от домашни любимци около деца. На големият ми син бавачка му беше една немска овчарка- няма по- добро, внимателно, отговорно същество от него. Винаги са били около животинки, както и аз от дете
Жена ти още не е родила дори, но вече подготвя диагноза "алергия"...
Да ходи при майка си да си помисли някой ден, ще и се отрази отразяващо. Попитай я какво за нея значи любов, нека ти обясни. Дали не е да получава... ако знае какво е любов, ще знае и как се чувстваш относно кучето, най- добрият ти приятел, дори в някаква степен ти е като дете.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 28bd115626
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Разбирам те напълно, то си е като човек и доста по лоялно. Опитай да я разубедиш, това куче е важно за теб. Аз не мога да си представя ако моето го няма. То ще е с теб каквото и да става, пък и не можеш да го оставиш просто така, това са 8 години, ти си всичко за него. Знам че все пак това е жена ти, но се надявам да те разбере.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: fd63a66b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   И аз мисля като теб. Кучето е член на твоето семейство, аз не бих го изхвърлила. За едно дете е добре да расте с домашен любимец. Казвам ти го от опит. Гледам котка.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f50c0e0f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Ти оставаш с кучето, жена ти с детето.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5aa0397a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   17 години имах куче, накрая почина не толкова от старост, колкото от болест, от която не можа да се излекува. Разбирам те перфектно.
Сори бате, ама жена ти е точно тоя тип жени, които не понасям.
Тя го е направила нарочно, сигурен съм. Мислела, че се подразбира... айде бе, толкова не се сети да те пита преди това и сега мислела, че се подразбира.
Човек бъди мъж и кажи, че остава и точка. Какви са тия глупости, че щяло да е опасно, тая в кой век живее.
Кучетата усещат веднага, когато жената е бременна и веднага ще се присобоят към децата.
Чак аз се нервирам за твойто куче. Жена ти е чиста простачка, ще ме извиняваш.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: fcba4dba6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Това са глупости. Няма никаква причина детето да има проблеми от какъвто и да е вид, живеейки покрай здраво куче.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c7f9f0ca63
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Кучето не може да живее без вас, вие сте целия му свят, толкова години не познава друг живот. То си е като дете, освен това е изключително лоялно. Полезно за детето да съжителства с дом. любимец. Моля те, не го махай!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c7f9f0ca63
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Повечето хора не се отнасят сериозно към грижата за животни, трудно ще е да се намери добър стопанин. Аз например съм с 2 котки и не мога да си представя да ги дам на някой, постоянно ще ми е там акъла. Освен това то е на такава възраст, че не знам би ли се приспособило към нов дом. Поведението на жена ти ми се струва ужасно подло и манипулативно, не може да поставяш ултиматуми, да заплашваш, ако обичаш човек, да го караш да страда, да пускаш обяви зад гърба и т. н, аз направо съм в потрес! Може би не разбира какво изпитваш към кучето, защото тя самата е неспособна на такива чувства. Емпатия нулева!! Имам чувството, че само в България го има това схващане, щом има бебе, животните на улицата! И ми се струва, че само тъпанари са с това мислене. Не са прочели 1 ред информация по темата, ама като мантра повтарят, че детето щяло да прави алергии... Ама те хората правят обратното, взимат си куче да расте с бебето! Не се разделяй с кучето, и двамата много ще страдате! Сега се сещам, как 2 бабички ми обясняваха да си хвърля котките, защото щяли да ме заразят с някаква мистериозна "котешка болест", заради която никога нямало да имам деца, или ако забременея ще помятам. Ама иначе нямат понятие и никога не са чували нещо за токсоплазмоза (тяхната мистериозна смъртоносна котешка болест) и не знаят как се взема превенция....

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3d6089ad99
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

11.   Напълно разбирам жена ти. Кучето е най-мръсния домашен любимец и е адски ангажиращ - всеки ден трябва да се извежда навън, ходи по мръсотиите, ближе мръсотии, после ти ближе лицето, влиза ти в дома с мизерните си лапи, качва се по мебелите, ръси косми, текат му лигите навсякъде. Изобщо не е подходящо за малко бебе! Не знам каква порода е твоето, но такива дето си слагат новородените до питбулите, са абсолютни кретени. Защо живеете в заблуда, че кучето (наследник на вълка) изпитва същата човешка привързаност към вас, както вие към него? До неотдавна кучетата са се гледали само в дворовете на къщите - да лаят, да сплашват неприятели и диви животни, дошли за кокошкарника. Кога вкарахте тези носители на тения в тесните апартаменти и решихте, че е страхотна идея? Дано след като се запознаеш с малкия нероден все още човек ти дойде акъла в главата и осъзнаеш, че никакъв пес не може да замени кръвта ти.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c2cbd61afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

12.   Като гледам ти си жената в ситуацията. Разкарай помияра просто и спри да консумираш соя. Сам си взел решение да имаш дете от въпросната жена, поемаш си последствията.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f6f9161979
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

13.   Историята потвърждава, че да си върл кучелюбец е диагноза!
Знаеш ли, такива като теб заслужават никога да нямат деца. Съжалявам, че ти го казвам точно така, но това което си направил е чудовищно!!! Да изгониш бременната си съпруга заради куче! Ти не заслужаваш тази жена да рискува живота и здравето си заради теб и да ти ражда дете! Да изгониш собствения си вид заради друг! Съжалявам, но на теб сериозно ти хлопа дъската!
Жена ти е напълно права относно алергиите и вероятноте болести.
Проблемът с кучетата, отглеждани в апартамент е, че
те трябва да се разхождат навън и оттам могат да си лепнат произволни зарази. Не е същото като кучето ти да тича в собствен двор.
Като собственик на куче би трябвало да си информиран, че България е на второ място в света по заболели от тения хора.
Ужасно е да видиш навита на кълбо тения в стомаха на 10-годишно дете на ехограф, но и това видях.
Мислиш ли, че детето ти, ще се бъде на твоя страна, когато разбере, че си изгонил майка му заради куче, а него си оставил да расте с един родител, без здраво семейство.
Иии хубаво ли ти беше да си дете на разведени родители, та искаш да причиниш това на собственото си дете?
Потресена съм и нямам думи.
Детството ми е минало сред много животни. Имах и кучета, и котки, и птички, и рибки. Налагало се е да ве разделя с някои от тях, други ми бяха откраднати.
И преди няколко години мъжът ми хвана расовия домашен любимец и го подари на друг човек, ей така ненадейно точно на 1-ви юни, защото реши, че детето прави алергии от него. Гадно беше и плакахме с детето. Бях го платила с мои лични пари и не въм се развела заради това.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2fcc231e49
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

14.   Махай я тая мастия. Нашата котка 3 пъти бръкна с лапа в окото на детето и я натирих. Изобщо не ти трябва, като ти се роди бебето, ще разбереш. И какъв баща си отсега да говориш за споделено родителство та детето ти дори не се е родило още.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9f975b414d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

15.   Тук въпросът е принципен. Ще ти се наложи ли тя или ще удържиш. Повярвай ми, ако тя ти се наложи и го махнеш, после всичко ще е на нейното. Изобщо не го гледам от там, че кучето си ти е като семейство. Аз нямам куче и не искам да имам, обаче поел ли си ангажимент, трябва да се грижиш за него до края. Ако не иска да се разбервте като хора, може да ходи при майка си. Жалко за детето. Виждаш как жените си го ползват и третират като лична собственост, а ти само да си плащач. Но по-до ре да се бориш за споделено родителство, отколкото някой след това цял живот да ти се налага. Изхвърли кучката, не кучето.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 62a4dff374
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Н 1, разсъждава като типичните хора, които изнудват и поставят условия. Защо едното трябва да изключва другото?
Пък и какъв уют може да създаде човек, който с лека ръка може да захвърли живо същество? За да създаваш уют, целуваш с любов т. н посочените неща, на първо място са чистите емоции- любов, разбиране. Само ако тези неща липсват, може да е така краен някой, с подобни условия. Че автора ако пречупи в себе си това, ако махне животинката- ще страдат и двамата, и той и кучето. След толкова години най- вероятно кучето ще изпадне в депресия, ще залинее, ще се поболее, нямаш идея явно колко са лоялни, с чисти души тези животинки. Тепърва ще остарява, ще има нужда от повече любов и грижи... ама хайде, други да се занимават, вече не е от значение кучето щот' си има жена, така ли? ! Ами автора? Ако го направи дали ще продължи да обича жена си както до сега? ! Дали няма да е по- лесно и за двамата после ей така да изхвърлят от живота си близки същества и/или да ги заменят с други? !
Никой няма да обича и се грижи за кучето така, както той. То си е част от семейството. За нас в къщи без значение котка или куче, те са били винаги още един член на фамилията ни. Те вярват на човека, нямат си друг освен семейството, което ги е осиновило.
Който не разбира това, не може да ме убеди, че е способен на любов дори към човека с животинката.
Какъв уют после, какви целувки през нощта? !
Ако мъжът ми не беше като мен и се опиташе да ме принуди да махнем от в къщи нашето "добиченце" ще дойде после да ме целува, ама да забрави! Ще е загубил чистотата в чувствата ми и най- вече доверието ми. Не, че е възможно който и да е да ме принуди да изкарам от дома животинското, де! Да излиза човека, той ще се справи, животното не!
Авторе, ти знаеш най- добре колко чисти, невинни, изцяло зависими от нас са те емоционално, не само физически. Физически могат да го гледат и други, но само ти можеш да бъдеш "неговият човек".
Жена ти да се кротва и преосмисли позицията си, не може да иска да предадеш кучето, да не страдаш от любов към него, но после любовта, която имаш в себе си да е същата и никога да не предадеш други живи... включително и нея. Ще иска ли после да и даваш същите емоции като досега? Е, как ще стане? !
Хормоните на бременна не я оправдават- от сега ти го казвам!
От хормоналната центрофуга, която се случва в тялото и може да се изнервя, дори истерясва понякога, но не да иска да се отървеш от живо същество, което си отгледал, с което се обичате и знаеш, че вярва сляпо в теб. Как по дяволите може да си мисли, че ако ти си способен на това, няма да си способен на същото към нея? ! Веднъж пречупени, смазани подобни чисти чувства... връщат ли се към човека, който те е принудил да предадеш най- добрият си приятел?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c43263b677
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Добре те е увъртяла, остави е да иде при майка си. Познавам хора с кучета и котки и бебенца дето вече са големи деца и никой няма проблем, това са глупости които ти набива. На съседката детето има всички почти възможни алергии а у тях дори и прах няма, божа работа е това с какво ще трябва да се бори детето ви, но проблема е в хормоните и.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e1d048fa4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

18.   За детето било добре да расте с куче. Тоест кучето ще го храни, преоблича ли? Ще го завива ли? Ще го учи да говори ли, пише ли?
Рев на бебе и лай на куче-идилия. Ти добре ще се спасиш като отидеш на работа, жената ще трябва да се грижи за бебе и твоето куче да наобикаля. Идилия. Не е нужно да пишеш, че целият живот на това куче е било между 4 стени, в панелки, нямало е полови контакти и поколение. Любовта на кучелюбите- затвор и лишаване от поколение.
Не си дорасъл за деца и жена. Живей си с кучето, жената ще се оправи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5d9f744783
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Просто не е обичала кучето и е търсела повод да се отърве от него. Някои хора просто не обичат животни и не искат да живеят с тях.
По-горе има доста категорични коментари, но аз бих те посъветвала да помислиш добре за компромисен вариант. Все пак се предполага, че си градил семейство с тази жена, чакате и дете и това ще е за дълги години напред. Колкото и да обичаш това куче, няма да прекараш живота си с него. Щом нямате други сериозни разминавания с жена ти, е добре да помислите за компромис.
Така че изчакай нещата да се уталожат и поговори сериозно с жена си. Можете да дадете кучето временно в хотел когато се роди бебето, щом никой близък не го иска и да го вземеш когато тя види, че бебето е добре и няма опасност за него. В крайна сметка тя също е родител и има своите страхове за детето. С добра комуникация нещата ще се получат, не с ултиматуми

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e1d048fa4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

20.   16 от 1
Преписваш на животно човешки качества. Залиняване, депресии. Това да не е басня или приказка?
Как си представяш майка с новородено да мъкне куче на разходки?
Кучелюбството е вид болестно състояние.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 62a4dff374
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   1/20, преди да настояваш да покажеш незнанието си, проучи!
Кучета, а и котки изпадат също в депресии и често умират заради това!
Не, не им приписват човешки качества, малко хора умеят да обичат като кучетата примерно. Един от тези явно е автора, а глупавата му съпруга ще пречупи това в него... поне към себе си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a8f342cf24
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

22.   Авторе, жена ти е лош човек! Кучето ти е част от семейството и то още преди нея. Не предавай другаря си! Хайде да видим къде ще иде тя, ако не махнеш кучето…. Блъфира те, изнудва те!
Аз съм доброволец в приют за кучета. Не знаеш колко е страшно там. Смъртта е по жалостива от живота в приют.
Кучето ти е вече на възраст, в която е време да почива кротко на дивана и да си живее кротко старините. Моля те, не го изоставяй.
Аз имам куче и се грижа за бездомните. Жал ми е, че не са ми у дома, а какво остава за моето си куче. Ако мъжът ми ми сложи ултиматум - той или кучето, отварям му вратата и да си дири щастието другаде. Имали сме разправии, после го заведох да доброволства в приюта. Повече не е придумал да махаме кучето.
Надявам се да намериш баланса. А аз като жена ти казвам - всички жени блъфираме мъжете и ги манипулираме с плач и изнудване, че ще си тръгнем. Който поддаде. Не поддавай ти.
Успех на кучето ти. Моля те от сърце не го изоставяй.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c4ccd9a26d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   20- Човекът също е животно. Аристотел още го е казал- зоо политикон.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5d9f744783
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

24.   22, наистина ли би се разделила с мъжа си заради куче? Сериозно, не блъфираш? А ако жената от историята наистина не иска куче? Ако грижите за бебе и куче са й в повече? Ще съветваш автора да я зареже с бъдещото им дете? Значи кучето е по-важно от детето?
Това са крайности, не трябва да се стига до там. Детето да расте с разделени родители заради куче. Представям си как би се почувствало някой ден като научи, че е по-малко важно за баща си от кучето

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e1d048fa4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

25.   21, ми тази глупава съпруга е в пълното си право да си потърси нормален мъж, а на детето си да казва винаги, че биологичният му баща е предпочел старо куче пред това да е с тях.
Водят ги на психолог животните ли? Антидепресанти ли пият? Нали осъзнаваш, че това е животно, а не човек? Че то не може да говори, да се грижи за теб?

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5ff4a92a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Ужким жените се водят нежния пол, а реално в такива ситуации проличава колко безочливи психопати са реално. Лично аз не съм фен на кучетата и никога не бих си взел, но в тази ситуация по-скоро подкрепям автора, отколкото жена му. На първо място, живо същество е, с вече изградени навици и привързаност. Щом го имаш от кутре, свързани сте до живот, не може да го захвърлиш на други хора. Като го изоставиш, ще му създадеш огромен стрес, кучетата нямат абстрактно мислене, няма да знае нито къде си, нито какво да прави, нищо чудно да се поболее и умре. Също така това куче е било до теб, когато никой друг не е бил - такива черни периоди се помнят цял живот, дори да успееш да излезеш от тях. То е било единственият смисъл да живееш, светлината в мрака, който те е заобикалял. Не може изведнъж да го изхвърлиш, сякаш е нищо, това си е живо кощунство.

Жената със сигурност не е наясно с тези неща и с присъщия си краен егоизъм не е склонна да се постави на твое място или на мястото на кучето, извива ти ръцете да стане на нейното. Според мен не отстъпвай и крачка, ако въпросът е дали ти или тя, нека види, че има неща, с които не правиш компромис. Може да те мрази, но ще те уважава.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4c1c0ccea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Знаеш ли, която ти е била основната грешка? Че си правил и правил всичко за нея. Жената, има респект от мъжът, когато той умее да каза, , Не, , да прояви характер. Подчинила те е и си влязъл под чехъла. И в случея пак се държиш като путьо. Кучето те е спасило от депресия, а ти за благодарност ще го дадеш на друго хора. Жалка гледка си…….










Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: dd1760436a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Съгласна съм с номер 22. Кучето ти е на възраст, в която всяко приспособяване в друга среда ще му е тежко. Колкото до жена ти, тя въобще така или иначе не те уважава и зачита, за да прави постове, че подарява ТВОЕТО куче. А щом от сега те заплашва и поставя ултиматуми, като се появи детето ще те заплашва и с него, за да става както тя каже.

В семейството ми винаги е имало кучета, от дете съм покрай тези животинки. Ами те ме научиха на грижа и отговорност, което пък ме подготвя за моите деца един ден.

Прати я малко при майка й като толкова иска, да дойде на себе си и да се кротне.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4f448c486f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

29.   От автора: Поговорих вчера с един приятел, десет години по-голям от мен. Силен, уверен и успешен мъж, като млад беше много вървежен, сега щастливо женен с четири деца. Той самият никога не е имал животно, но ми каза същото като номер 15.
"Ако си плюеш на принципите, за да угодиш на жена, спукана ти е работата. Може да остане сега, но ще изгуби уважение към теб. Ще ти се налага, ще те манипулира, ще ти крещи. Скоро ще спре да изпитва привличане, няма да ти пуска, ще тръгне по чуждо. И или ще се разделите, или ще станеш касичка и прислуга. Ако ще се разделяте, по-добре сега. А детето по-добре с разделени родители, отколкото да гледа баща чехльо и предател. "
Говорихме си и за това как аз самият ще се намразя, ако предам ценностите си и оставя животното. Ни нещо много важно ми подсказа - жена ми като ме е избирала, е знаела, че имам животно и какво ми е отношението. Такива условия се поставят ПРЕДИ да се събереш с някого и да имате деца. Думите му бяха "като ѝ пречи кучето, да си е търсила мъж без куче. А не после да поставя условия".
А днес виждам на лаптопа отворен чат с един нейн съученик "добър приятел", който беше луд по нея и я преследваше. Оплакваше се от мен, разправя, че сме пред раздяла. И като нищо нарочно го е оставила отворен. Чак я съжалих.
Все повече се решавам да не отстъпвам. Щяла да си намери "нормален" мъж. ОК, а защо не си е намерила до сега, а се събра с мен? Между другото, не ми лиспва женско внимание. Но откакто съм с нея, нямам очи за друга. Няма да си плюя в сурата и да изневерявам. Но и да ми липсваше, пак не искам да правя нещо, което смятам за толквоа гнусно, да изоставя моя приятел. Утре може да поиска да разкарам и приятелите си хора, роднините си.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a585770a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

30.   24, 22 съм. Да! Ще зарежа мъжа си, заради кучето. Въпросът е принципен. Авторът е бил с това куче вече и тази се е съгласила да живее с него. Сега отведнъж
вече не иска. Едно куче на 8 години яде максимум 2 пъти на ден и излиза толкова, ако има кой да го изведе. Като снесе змията да си гледа детето, а човекът ще намери начин да се справи с кучето без да я тормози, вярвам. Пак ще кажа - видно от думите му той се е справял с отглеждането на кучето и преди нея, така че не я виждам като фактор, за да не може да се справи без нейно участие.
Двама души, които са избрали да бъдат заедно се обичат и се приемат каквито са се избрали, а не се изнудват и тероризират за каквото им скимне. Това са егоисти. Точка.
Искам да кажа също, че ако съм мъж и разбера, че кучето е в обява за осиновяване, както автора е разбрал, ще има шамари! Доста нагло и безочливо.
24, кучето не е вещ! Защо не го разбирате? Не може така просто да се отървете, когато ви скимне. Това е грях!
Ако тази жена обича автора ще намери начин да се помири.
Ако не, да я заведе в приют, ама не тоя в София, а по малките градове. Да иде да види с очите си как кучетата се убиват едно друго, разкъсват нови, стари, малки кучета. Как ядат нисък клас храна, как умират в студовете. Как умират от тъга свити в ъгъла, без да ядат и пият. Идете вижте! Куче на възрастта на кучето на автора практически няма шанс да бъде осиновено. Чака го тъжна и нещастна смърт. Нима трябва едно дете да дойде с грях? Къде е човечността? Къде е съвестта ви?
И ако мъжът ми ме постави в ситуация да живея в такъв грях, сори, аз няма да мога. Така че по пътя и чао. Имаме две деца. Трябва да учим децата си на милосърдие, на човечност. Око за око прави целия свят сляп. Не бъдете слепи.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ac9bfa0926
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

31.   Н 25, тя когато е започнала връзка с него, той вече е имал кучето. Защо не се е дръзнал още тогава? Защо не е казала "ааа, не, щом имаш куче- не мога да съм с теб"? ! Знаела е, че той има ангажимент към друго живо същество. И престанете с глупостите как кучето нямало да стане да го завие през нощта и подобни шизофренията кака звания, които само потвърджават, че искате да получавате без да давате- краен егоизъм!
А кучето е дало и ще дава много повече от това!
Не мога да повярвам какви същества ходят по земята...

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 79c25c28c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Сложна ситуация, с куче и бебе ситуацията е по -възможна с котките е малко по -сложно понеже са по -ревниви и ако са с проклет характер има вероятност да нападнат детето понякога. Сестрата на мой приятел запази кучето си порода Джак Ръсел, каза че понякога е имало лека доза ревност. Съседката също остави старата си немска овчарка и след раждането на синовете, животното така ревностно ги пазеше докато бяха малки, че никой не можеше да припари до тях. После след като се разболя и почина първо им взеха котка и две по -малки кучета. В момента на 20 и на 17 младежите са здрави и прави. Поговори с нея ако е възможно и намерете някакъв компромисен вариант за кучето. Ако беше котка не бих те съветвала да рискуваш, моя приятелка се наложи да даде котарака, който отгледа от бебе на баба си след раждането на дъщеря си, защото беше с доста буен нрав и на няколко пъти я беше драл и хапал по врата нямаше гаранция, че няма да нападне и детенцето в даден момент. Идеята им беше по -натам да си го приберат ама той вече толкова е свикнал с бабата, че по нейно думи не искат да го местят наново. Виж ако вече детето отключи впоследствие алергия към кучета тогава вече не бива да правиш компромиси със здравето му.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2b2dc90196
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

33.   Жената ти има нужда от помощ. Напротив точно децата гледани с куче имат по-малко алергии и от рано се научават да се грижат за нуждите на някой друг. В никакъв случай не се отказвай от кучето! Аз съм жена и имам куче, ако имам щастието да забременея, кученцето ще е най-вярната ми детегледачка! Сестра ми също има бебе и куче, ако знаеш колко са сладки като си играят заедно. Кучето усеща, че е бебе и винаги е много внимателна в играта, отстъпва му, а като и омръзне, просто се скрива в някой ъгъл. Сладури! Да не говорим как пази количката в парка. Явно жена ти няма идея колко е хубаво детето ти от раждането си да си има приятел, който да го пази и да си играе с него.
В никакъв случай не се съгласявай да изгониш кучето. Ако трябва и толкова много се притеснява, в началото не пускай кучето в стаята на бебето, но след година ще видиш какво щастливо гонене и игра ще пада! Малкият пълзи, тя му носи играчките, той се опитва да я гушне, но още не е много сръчен, та без да иска леко я оскубва, тя обаче е щастлива и не му се сърди... после той трябва да се храни, а тя като вярна прахосмукачка изяжда всичкото бебешко пюре от пода и после отиват да спят, той в креватчето си, тя в нейното легло до креватчето му. Нямаш представа колко са сладки!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: dd4bdbf4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

34.   До 25, само не разбрах какво й е пречело до сега да си намери “нормален” мъж? Доколкото разбирам, кучето е било с него още докато са се запознали. Знаела е, че той обича животни, живяла е с кучето четири години и сега се сеща, че не го иска. Разбирам да го е домъкнал вчера, без нейно съгласие, че да се сърди. Ама тя си е избирала и изведнъж вече не й изнася. Да търси сега нормален, като е над 30 с дете, да я видим.
Все едно аз да се оженя за сто килограмова и след пет години да се сърдя, че не е фитнес модел.
Разберете, не можем да променим някого без негово съгласие. Като избираме, или приемаме всичко у него, или търсим друг.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ac9bfa0926
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   А върхът на наглостта (което казва повече от достатъчно за нея) е как без негово знание и съгласие, е пуснала животинката за подаряване...
Сори, ама такъв човек на никого не му трябва.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a86c1d9f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

36.   Дръж си на принципите и в никакъв случай не оставяй кученцето. А жена ти вероятно винаги е била такава и е чакала подходящ момент да си покаже злобата. Имам куче и знам, че само ти си знаеш каква връзка имаш с кучето и че цял живот няма да мирясаш, ако го оставиш. Не поддавай.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f2e479c536
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

37.   31, кучелюбството е вид болест. Поне да беше друга жена, а то заради куче. Детето заслужава да знае, че баща му е обичал и ценял куче, а не него и майка му.
33, супер, играчка с кучешки лиги. И даваш това на детето си? !
34, ти правиш ли разлика между връзка и гледане на бебе? Бащата хубаво ще се измъкне, жената остава с бебе, че и с куче. Кучетата са за дворове, не за панелки, където за хората няма място даже.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e1d048fa4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

38.   30, ти избираш куче пред човек? ! Горкият мъж, щом толкова го обичаш и цениш. Пълно безумие. Къв грях те гони? Хората масово не се грижат за други хора, вие ревете за животни. Това е вече грях- направил дете, но избира четириного пред своята плът и кръв.
Друга пък реве за куче, а не че детето и има здравословен проблем заради това куче. За нея кучето е на първо място, не детето. Кучелюбите наистина нещо им има. Зарязват деца, жени, мъже, за да угодят на куче.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c4ccd9a26d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

39.   Винаги сме имали котки, живеем в къща с голям двор, но влизат и вкъщи. Когато се родиха децата, имахме и папагали, но не махнахме животните. Синовете растяха с тях, нямат алергии.
След това пред нас дойде едно голямо куче, беше много слабо и жалко, легна пред вратата, дадохме му храна и го прибрахме, оказа се, че е породисто куче- шарпланинец/македонска овчарка. Не ние нея, тя нас избра. Мила и добра, невероятна, отстъпваше на котките дори, вече не е жива. Сега имаме само котките. Не бихме ги изхвърлили, затова разбирам какво ти е, авторе.
Заведи я в приюта, както някой писа, нека види кучетата. Може да се смили.
Мога да кажа едно- за мен, който не обича животните, не обича и хората.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5d9f744783
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

40.   Авторе, след последните разяснения, мога да кажа, че с жена ти сте си лика-прилика. Единият държи на кучето като удавник, все е най-важното нещо в живота му, а другият при най-малкото неразбирателство поставя ултиматуми и пише на бивши. Всъщност изобщо не държите един на друг, не умеете да комуникате нормално, не сте способни на диалог, компромис и взаимно разбиране. За детето никой не мисли, всеки се е вкопчил като удавник в тезата си, тропа с крак и храни егото си.
Горкото ви дете, щом дори не е родено, а никой не го брои за важно. Родителите му се борят кой е по-по-най, вместо кое е добре за него :-(

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a8f342cf24
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

41.   38, избирам правдата.
1. Жената е избрала мъж с куче.
2. Никога не е повдигала въпроса, че кучето й пречи. Подразбирало се. Мъжът не е ясновидец.
3. Жената се налага и изнудва от сега.
4. Принуждава мъжа да избира и да наруши принципите си.
5. Кучето е живо същество с чувства и душа.
6. Кучето не пречи на никого.
7. Луда предпочита детето й да расте без баща, защото не иска да продължи да живее с куче.
8. Изоставянето на домашни любимци е незаконно деяние.
9. Изоставянето на верен другар е грях.
10. Ако утре жената на автора поиска той да изостави болната си майка, защото й пречи, той трябва ли да го направи?
Въпросът е принципен. Предпочитам куче пред хора. Кучето още не ме е предало. Докато за хората не може да се твърди.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 25c03ff12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

42.   Не прочетох всички коментари, но хора не огледали куче от бебе, няма никога да те разберат. Това не е избор между животно и човек, това е избор между ценности. Едно куче или коте става част от семейството, привързваш се към едно същество, за което си ти целия свят и то е зависимо от теб. Тя е знаела за него още преди да имате каквито и да били по задълбочени отношение, не е справедливо да ви разделя. Това е грозна манипулация, макар да носи твоето дете и ти да си отговорен за нея. Тя се е съгласила с това, още в началото. Не мога да си представя, че някой ще ми поставя условия да избирам да си изхвърля кучето си, което гледам от бебе и е било до мен в тежки моменти, да ме поставя да избирам, при положение, че знае че това ще разбие сърцето ми. В сложно положение си, пожелавам ти да издържиш на натиска и да запазиш кучето, защото то няма да свикне с други хора и ще тъгува за теб докато е живо. Семейството е за да се държите един друг, да си помагате в трудности, а не да си ги причинявате и манипулирате, и там не ти завиждам, ако заради кучето е готова да те напусне с бебе на път, то при наистина сериозни проблеми какво ще правите… Ти ако се разболееш, не дай си Боже, и станеш нейна грижа и теб ли ще изхвърли!!?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 878bfc97c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

43.   След прочитането но написаното и на всички коментари до сега мога да обобщя следното. Жената на автора никога не е харесвала кучето и се е опитала да го заобича след като се е грижила за него. Не е успяла и явно е израснала без куче, а родителите и допълнително най-вероятно са я наплашили колко опасно би било куче и малко бебе( не без основание, ще разкажа по-долу). Аз също не харесвам кучета, не бих имала, особено пък с бебе- лиги, мръсотия, лай. Така гледаме на кучетата хората, които не ги харесваме, предполагам, че и жена ти така гледа на тях. За сметка на това харесвам котки, винаги съм имала котки и най-различни други животни. Докато бях бременна имах 2 котки, като едната от тях беше бременна докато и аз бях. В миг не съм си и помисляла да ги изхвърлям заради бебето. В едни момент имах 5 котки и бебе, след като се родиха котките на едната ми котка. И аз като автора имах същите чувства към котките ми, както той към кучето. Ами бебето стана дете и започна да си играе с тях, да им дърпа опашката и те на няколко пъти го одраха по лицето, единия път до окото. Освен това, въпреки, че са котки и горе долу си се грижат сами за себе си, не трябва да ги извеждаш, в един момент ми дойде много да им слагам храна всеки ден, да пазя детето от тях и тях от детето, да им чистя тоалетната, да не говорим за разходите по ветеринар, храна и други. Не ги махнахме и детето нямаше алергии, но си е изключително много и дете и животни. Автора гледа на нещата от своята си гледна точка и най-вече да не позволи на жена му да се наложи, защото бил послушал приятел. Тя не се опитва да ти се наложи в случая, а по- скоро да си осигури вниманието ти. Ти както го описа как се грижиш за това куче, тя едва ли не ревнува от него, камоли като имате бебе. Бебето изисква цялото внимание на родителите и тя подсъзнателно не иска някой да го отнема, в случая кучето. Второто което е, има реален риск кучето да нападне детето. То е въпреки всичко куче и животно и има инстинкт за самосъхранение, което означава елиминиране на потенциална опасност. Много често малките деца се явяват дразнители и не знаеш как ще реагира животното. Още повече ако е голяма порода куче. Прочети за случая в Brumunddal в Норвегия. Освен това кучетата внасят мръсотии и болести. Така гледа на нещата жена ти, затова е цялата тази истерия и е права за себе си. Ти сам ще се убедиш когато се роди детето. Съветвам те да запазиш хладнокръвие в случая, да отклоняваш темата, да казваш, че ще намериш решение, тя сега е хормонална, настроенията й зависят от хормоните. Не си заслужава да стигате до скандали и заплахи, които ще повлияят на развитието на бебето в корема. Междувременно му търси дом на кучето сред приятели и роднини, лошо е, че не искат да ви подкрепят. Като се роди бебето и види, че не е толкова страшно може и да се успокои. Но От опит- всички приятели и познати с кучета и малки деца пласираха кучетата на роднини и приятели защото не издържаха на натоварването, сам ще го видиш. Бъди разумния и помисли трезво в ситуацията. Отлагай и мисли умно в случая, а не на база емоции, не я гони и не прави крайни изказвания и действия. Жена ти е в процес на nesting-мисли и подготвя всичко за средата на бъдещото бебе, и аз бях така. Стерилизация всичко, основни почистване и пренареждане, това са естествени процеси, не приемай всичко лично. Не исках да пускам котките при бебето първите дни, за да не направят всичко в косми, после всичко си беше по старому.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4efabf3334
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Аз съм времена от някои коментари, но поне разбрах психологията на тези, които с лека ръка сменят хора, консумират емоции и после пак сменят хора за нови... С лека захвърлят/зарязват дори старците си.
Нямат уважение, разбиране, за любов и дума да не става към други живи същества.
Аз съм 18 г с мъжът ми и ако той ми сервира нещо подобно и настоява, ще се разделим със сигурност. Сигурна съм, че е същото и за него. Ако не умеехме да обичаме правилно... дали щяхме да сме заедно 18 г? !

Авторе, видя достатъчно от коментарите, ясна ти е и жена ти вече...
Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e1d048fa4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

45.   41, кучкарите не може да вденете, че има хора, които избират хора пред кучета. За вас кучетата имат души, депресии, чувства и всякакви човешки качества. Тоест искате да прекарате цял живот с лиги от куче и косми, но не и с нормално, човешко общуване.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c8165c1f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

46.   43 е друга луда жена, която без основание твърди, че кучето може да нападне детето … Защото котките, от друга страна, известни със злобата, проклетията, асоциалността и смрадта, която се носи от котешките им тоалетни, са образец на семейното гнездо. Я изхвърли кучето и си вземи котка. Даже 5. А жена ти, манипулаторката, гнезди в тоз момент, и недей я съди строго. Тя мисли за стерилността в дома ви. Защото стерилните деца са най-здрави. Те нямат алергии, нямат болести и не сипват пясък в устата си навън.
Логично е. Трябва да се покланяш още и скоро ще ти даде тестисите в найлонова торбичка, така и така не ти трябват.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f77168d293
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

47.   Авторе, ти не разсъждаваш самостоятелнл и слушаш кой-какво ти казал. Приятел, който се опитва да те разведе, не е приятел!!!
Вероятно жена ти е красива и въпросният ти "приятел" и е хвърлил око.
С четири деца човечецът едва ли изобщо прави секс. Има жалък и нещастен живот и гледа да очерни твоя, още преди да ти се роди първото дете
Кое е по-важно да имаш за теб, куче или дете? Въпросът е реторичен.
Видно е. Ти си възпитаван зле, в разбито семейство, не си склонен да правиш никакви компромиси, а животът с деца изисква много компромиси.
Създаваш невъобразим стрес на бременната си съпруга и честно, ако бях на нейно място, бих направила аборт, отколкото да родя дете на мъж, който ме гони от дома си заради куче, докато нося неговото дете.
Аз съм родител, имам дете, имам и домашен любимец, но ако се наложи бих се разделила с него заради детето или бебе, което очаквам, въпреки че много го обичам.
Хората, които те съветват тук може да са всякакви, разведени, самотници, бездетни...
Зловещо е, че всички с лека ръка се опитват да ти съсипят семейството.
Един ден жестоко ще съжаляваш, затова че си ги послушал.
А попита ли майка си? Тя би ли искала и внучето й да е дете на разведени родители? И то заради куче???

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d26a1456d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

48.   И ако примерно някой от семейството развие алергия към домашно животно, какво следва да се направи- да се разделите с близкия или да се разделите с домашния любимец?
Отговори си на този въпрос и ако предпочиташ домашния любимец-ок, останете си заедно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d26a1456d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   До номер 13: Коментар в десятката. Браво!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a157aa080c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

50.   Айде 47, друга изперкала жена, която има животно вкъщи и го обича, но би го изритала навън при необходимост.
Какво съветваш автора? Да позволява да бъде изнудван и манипулиран? Тя първата бременна ли е на света? Тя сама си създава стрес като тероризира мъжа си да изхвърли куче, което той е имал и когато са се запознали!
И защо да пита майка си? Тя коя е в картинката? Една баба.
А авторът е центъра на историята тук. Той е жертва на жена си и невъзможния избор, който тя му поставя. Ако авторът е обичан и ценен като равен( поне) и като мъж и глава на семейството жена му ще се съгласи и ще намерят заедно компромис без да страда той и горкото беззащитно животинче.
Развод? Аборт? Хайде тичай абортирай щом ти е толкова акъла. Кастрирахте мъжете и ги превърнахте в нищожества.
Дано автора се обади скоро да каже дали се е вразумила жената, защото видно за 47 чужди мъже я искат бременна и той трябва презглава да тича да й угажда, че да не му ритнат менчето….

 
  ...

1-50 от 126
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker