Турците-добри или лоши - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Турците-добри или лоши
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 31981 пъти
Здравейте. Защо някои хора не харесват турския етнос и дори го мразят? Някой замислял ли се е върху нещата, който предизвикват тази ненавист. Аз съм българка, но въпреки това харесвам турците. Чувала съм какви ли не неща за тях, но най-вече им се възхищавам на пословичният им морал и чест, на стремежа им да отстояват ценностите си, да водят честен живот.

Ценя тези качества и ги разбирам. Живея в такъв край, където няма нито един турчин, но въпреки това в училище връстниците ми са зле настроени към тях, на улицата хората също реагират с неохота. Аз пък харесвам турските сериали-поучителни, смислени, слушам турски песни, харесвам и турския език дори нямам нищо против и да имам приятел турчин. Човек винаги трябва да взима хубавото от всеки, без да страда от разни предразсъдъци. Нямам пряко наблюдение върху турския етнос, но съм чула и някой други неща. Знам, че повечето от турците не позволяват на децата си да се женят за българи. Като се замисля донякъде имат право-някои българи са загубили всякакви добродетели, а на голяма част от българките им се носи славата на порочни и невъзпитани момичета. Голяма пречка се оказва и религията, но смятам, че любовта и хармонията между хората е любов и хармония и между религиите, и между нациите. Пък и някой замислял ли се е каква е разликата между християнството и исляма. Пророк в религията означава лице, което говори от името на Бога и предвестява бъдещи събития. Мохамед е бил пророк на Аллах.

Малко хора знаят, че Исус Христос в Корана се поставя на много високо място в редицата от пророци, а пък в Библията пише, че Исус е казвал неща, които му е говорел Отца (първосъздателя на света, неговия баща) и е бил изпратен от него да спаси хората(миряните). Отца не се изобразява почти никъде, всемогъщ е, създател на всичко също като Аллах. Ами тогава те не са ли един и същ образ? Разликата обаче е може би в това, че в Библията Отца казва,че душите на миряните могат да се спасят не като вярват в него, а единствено чрез вярата им в неговия син Спасителя Исус Христос. Въпреки това, когато ние християните се молим винаги казваме “В името на ОТЦА, Сина и Светия дух(тройцата). Така, че има много неща, които не се знаят, а са причина за раздори между хората. Ако не съм права със нещо по отношение на турците, моля, поправете ме, защото пак казвам нямам пряко наблюдение върху тях и може и да греша.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 197

преди: 13 години, 2 месеца
hash: a72a4771ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Разсъждаваш като дете на 6, какво значи турците добри ли са или са лоши? ами българите какви са? и защо си мислиш, че нещата са или едни или други? света не е черно/бял, ако не си забелязала... а защо толкова хора са зле настроени към тъх, ще прочетеш в учебниците по история, или просто чуй кръвта си...
Лола

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e230867573
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

3.   Няма турци няма българи, цугани, китайци и прочие... има два вида хора - такива който чинат и такива който не чинат, всичко останало си е жива порнография!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 86b1532047
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знам как е, изпитал съм тази омраза на гърба си.. Но тази омраза идва не е само от различията в религията, но и в това, че Османската империя завладява България (а и не само нея, почти цяла Азия и голяма част от Европа).

>>> Тишански <<<

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 7c60dea024
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   В по голямата си част омразата към турците се крепи на историческа основа. Аз съм албанец от шкодренско, и сред нас албанците не се говори много хубаво за тях... Но иначе моите лични впечатления са неутрални.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 19d4d8e434
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   А, колкото до това, че всички са хора - добре. Но дори да ви прозвучи расистко я се позамислете за някои етноси, които се срещат у нас. Евреи - може да са до някъде хитри и алчни, но иначе практични, умни, интелигантнти успели в повечето случаи. Арменците - подобно нещо. Турците - трудолюбиви, малко патриархален морал, но определено го имат и пр. Докато циганите - те просто не подлежат на интеграция. Мръсни, чергари, сред тях единици имат по-високо образование или са успели в нещо / предимно песни и танци/. Ами я сравнете нас българите примарно с немците или с японците. Няма какво да се говори. Изобщо вярно е, че има добри и лоши хоранавсякъде, но има по-читави етноси и нации от други. Колкото до кнкретния въпрос - авторката е права. Само, че при турците, повечето от които естествено мюсюлмани има по-други разбирания за интимните връзки, брака, начина на живот и пр. и ще е доста трудно да просъществува подобна връзка. Въпрос на възпитание и образование - колкото по-интелигентни, образовани и съвременни са хората, толкова повече на заден план остават етническите и ралигиозните различия. Едно е да имаш връзка с турчин в някой голям град като София , Варна, Пловдив, а съвсем друго е в района на Кърджали примерно, а за селата да не говорим.

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 21e4d8d564
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   скъпа ми авторке - дали си права или не за турците - нямам коментар. НО! изобщо не си права да правиш такива умозаключения... "Малко хора знаят, че Исус Христос в Корана се поставя на много високо място" кой ти каза че са малко хора? знаеш ли колко хора са последователи на хриянството и исляма та да се изказваш така? имало много неща които не се знаят, а са причина за раздор... това осъзнаваш ли колко нелепо звучи? ако нещо не е познато - как ще се караме заради него? спора българи-турци, не е заради нещо което не се знае, а за неща които се знаят (и/или преекспонират). аз например съм атеист, и нямам никакви претенции и критики срещу която и да е религия, но съм имал познати мюсулмани които са се опитвали да ми набиват вижданията си в главата. имал съм и приятели турци които изобщо не са повдигали темата религия и национализъм. теб като гледам те очаква кариера в семинарията... успех!

М.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: fbc7b63dd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Според мен не би трябвало да си изграждаш мнение само по това, което виждаш в турските сериали, защото там не винаги нещата са представени каквито в действителност са. Личи си, че явно не познаваш турци и не си се сблъсквала с тях в живота.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: f94b0ee693
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Специално съм номер 8, който така благозвучно се обърна към мен-авторката. Това, за което ме обвиняваш лично съм го прочела от един философски текст. Там пише, че малко хора знаят това. Излез на улицата и питай хората-няма да ти кажат. Пък и човек, който няма вяра в нищо според мене не би трябвало да има думата по религиозни въпроси.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1cb0d6a88b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   Това със сериалите - голям смях! Колкото "Стъклен дом" и "Столичани в повече" отразяват българската действителност, толкова и турските сериали отразяват турската...
Колкото до религиите - и християнството и исляма са на посредствено духовно ниво (освен някои техни мистични направления като суфизма например, където адептите са наистина практици, а не просто плямпала и папагали по джамии и по църкви) - и двете са догматични релии, основани са на забрани (наречени Божии заповеди) и на страх (от Ада). Разбира се християнството (Новия завет) е на малко по-високо ниво, но и то е довело света до материално, вместо до духовно развитие. От религиите и философските учения най-близко до истината са будизма и (х)индуизма. Истинската духовност има много малко общо с религиите, тя е разбиране за устройството на Мирозданието, на духовните закони, които го управляват, на разбирането на ролята, "устройството" и функционирането на Съзнанието, както и на практики за (духовно) развитие, (само-)усъвършенстване и просветление.
Както всеки човек си има индивидуална карма, така има още родова, национална, етническа, расова и т.н. карма. Което означава, че ако се причисляваш (чисто ментално) към един род, националност, етност или раса, ти в по-малка или в по-голяма степен започваш да изпитваш и тяхната карма (тя пропива и изменя живота ти). Затова в много отношения се чувстваме различни с турците, защото и тяхната национална, и тяхната етническа, и тяхната религиозна карма са различни от нашите. Дори на най-директно ниво на отношенията - личност-личност, където гореизброените кармични влияния имат най-малка сила, въпросните различия очертават животите ни по съвсем различен начин, колкото и да си приличаме иначе. Но негативната карма се преодолява с добра воля и любов, така че на практика всичко е възможно, въпросът е колцина са достатъчно силни духовно, или ако са - долколко им се занимава изобщо, за да го постигнат.
Ти си разсъждаваш, пропускайки редица важни неща, и работата ти изглеждат по един начин, но директния сблъсък с действителността ще ти покаже съвсем друго нещо. То е като да си изучила всичко по устройството и работата на автомобил, както и Закона и правилника за движение по пътищата, но съвсем друго е като седнеш зад волана за първи път... просто разбираш, че теорията сама по себе си не струва и пет пари.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1cb0d6a88b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Уникално! Като тръгнах да изпращам горното писание, кодът за въвеждане от картинката беще 681...

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 21e4d8d564
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   авторке - аз съм завършил турски колеж, та на мен не ми разправяй кой какво знае. философията е интерпретативна наука без никаква точно и всеки може да си пише каквото си иска, не се крии зад такива тестчета. също така, знанието на хората не се мери от философи... прави се анализ и статистика. ако хората масово са изгубили доверие към църквата и не се интересуват от нея това ще бъде представено в едно проучване, а не някой философ да излезне да ми говори защо ние не знам кой е Аллах... който се е интересувал - знае, който не се интересува - си гледа неговите интереси. ти знаеш ли какво е "LIFO" в инвентарния контрол? изобщо не ти и трябва...

а за последното ти изречение.... май темата ти беше за Турци, а сега ме гониш защото съм атеист? на теб много ти горят ушите след нечии проповеди ми се струва... ако търсиш отговор на ЗАЩО не се харесваме - ето заради това е - няма елементарно уважение. аз като съм различен и не вярвам в нищо да се мятам в канафката. ето ти конкретен пример: в общежитието в което живеех (с мюсулманите) много от тях се молеха публично, следваха се всички празници и пости и обичаи и никога на никого нищо не съм казал. ЕДИН път ме видяха с малко кръстче под фанелката, скочиха 5 човека да ме бият защо съм бил парадирал с религията си. друг пример: изучавах 'култура на религиите' с даскал мюсулманин; за която и религия или култ да ни говори, все извърташе нещата към исляма. демек, няма значение какъв си - исляма е по-добра алтернатива...

отиди в някое турско село (в турция) да видиш как живеят хората и какви нрави имат, а после сравнявай със сериалите и филмчетата които гледаш.
........

М.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 21e4d8d564
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   браво 11, много добре казано :)))

М.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: fc3c40cb86
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

15.   Леле до къде стигна тоя народ... . Ние българите сме загубили добродетелите си? Ама ти наред ли си? Ходи в Омуртаг да видиш, колко са добри там турците. Как подвикват на българското население там" ей гяури" и как лекарят там не приема българи, защото са" гяури" и това се случва в собствената ни държава, в държавата на българите! Да, но ти няма как да знаеш за тези българи, няма и как да го видиш, ако не отидеш там. Но да, ти си прекалено заслепена, от турските песни, турския език и от всичко турско за да видиш, какво правят те за твоя народ. Повече няма какво да ти кажа... . За мен ти си срам за обществото ;)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c82d4315ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   На 100% съм съгласен с 15. В турски сериал никога няма да кажат, че 1/2 от жените в Турция биват бити.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d90a9a61df
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

17.   Карат ме някои хора да се намесвам отново и отново. Вижте, аз изрично казах, че нямам наблюдение върху турския етнос, чула съм нещо оттук, оттам, но като цяло не го познавам добре. Така, че някои статистики, които посочвате ще ме накарат да се замисля. По принцип съм хуманист по природа и не защитавам тези, които безпричинно нямат елементарно уважение към другите-в това число и българи и турци. Някои може и да се държат лошо, но не всички. Това е валидно и за българите. Знаете ли, че ако нямаше расизъм между народите, нямаше злоба, нямаше ненавист, светът щеше да бъде рай. Да ама не е. Всеки е срещу всеки. Глупаво е да мразиш някого, който не ти е направил нищо само заради религията, расата, историята и прочие...

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: fc3c40cb86
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Искам да те попитам, ако изнасилят майка ти пред теб, ти ще обичаш ли народа на насилника? Ще обичаш ли като цяло целия му етнос, ще таиш ли добри и приятелски чуства към него? А децата ти, те как ще се отнесът към него и към всички от народа му?

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 5b6f2d3f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Искаш да ти отговоря. Добре. Никой нищо не ти е направил сега. Майката, с която даваш пример е живяла през 19 век, а сега сме 21. Съмнявам се, че ти или някой от твоите роднини я познава или и има снимката, или пък знае тя как е живяла. Нито пък насилникът е жив. Живо е може би потомството му, което знае също толкова, колкото и ти знаеш. И те са виновни за игото, колкото и ти. Така, че не бива да се помнят неща, които може би са се случили в други времена, при други обстоятелства. Ако това, за което питаш, се случи днес-да ще намразя насилника и всеки, който го подкрепя. Като цяло народът не е виновен за нищо, а още по-малко младото поколение.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 82bc9ffb10
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

20.   Аз съм турчин. Прочетох голяма част от коментарите ви и мога смело да кажа, че правите голяма грешка като, изтъквате, че мразите турците зарад миналото. Да в миналото е било така, но сега сме 21 век- където човека не се нарича турчин, циганин и т. н., а Свободен човек. През 14 век, Османската империя завладява днешна България, не защото мрази българите, изпитва някаква ненавист към вас или не уважава религията ви, причината в това са само икономически, политически и военни цели, тъй като тези земи заемат важно стратегическо място в икономическо, търговско, военно стратегическо отношение. Да за Батак сте прави, това е жестоко престъпление, но то е резултат от управлението на тогавашния султан, който в последствие е отстранен. За турците още оттогава няма значение какъв си германец, французин и т. н. За тях е важен човека, неговия морал и качества. Неслучайно и най-успешните султани и везири са имали" чужд" произход. Не очаквам да променя мнението ви за нас, но искам да знаете, че аз не мразя българите, напротив смятам ве за ВЕЛИК НАРОД, да ли сте на света велики поети, писатели, революционери, спортисти... ... .

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 39668718f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Аз съм автор на темата. Досега видях две полюсни мнения по зададената тема-българи, които са крайно зле настроени към турския етнос, изтъквайки причината, че всичко е заради миналото и турци, които не таят злоба към тях, но разсъждават трезво и отстояват честта си. Ако някой все пак смята, че имаме общи теми за разговор, нека ми пише на пощата angel.sky@abv.bg.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 35c7742a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

22.   Българка съм на 100%. Турски сериали не гледам, но аз по принцип не харесвам сапунки. Слушам песните на Сердар Ортак и Таркан, владея белиденс по-добре и от турска танцьорка, но само като си помисля за физически контакт с турчин и косата ми се изправя. С каквото и да ми храните мисълта, кръвта в сърцето ми чувства ненавист и отвращение.

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 25ac8b3c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Турците са хора за пример. Не разбирам какво не им харесвате?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1e10b24bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

24.   Нашият народ много е страдал през това робство,това са 500 години! 90% от българското население е било докарано до първобитното през този период.Причината Балканите да са най-изостаналата част от Европа е именно турското робство над тези народи.България сега,щеше да прилича на Холандия,а не на Сомалия. :)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 25ac8b3c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

25.   Глупости, не Балканите са най-изостаналата част от Европа, а само България е най-изостаналата. Причината не е турското робство, а начина, по който българите са се управлявали след него. Сам Ботев е казал: "Ние не сме народ, а мърша, това ще кажа и ще свърша". Ако се беше запазило турското робство сега може би щяха българите да са на нивото на Турция и на Холандия.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c347624c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   Вървете питайте гърците и албанците защо когато чуят турска реч им се изправят косите? :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1cb0d6a88b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

27.   Прблемът не е в турците, а в БЕЗРОДНИЦИТЕ - това са ниско образовани, ниско интелигентни и на много ниско духовно ниво хора с български манталитет и" турско" самосъзнание (слагам го в кавички, понеже то явно се дължи основно на факта, че говорят турски, а не на това че споделят световъзприятието на обикновените турци в Турция). Типичен пример за такива са ДПС и най-вече ръководството им. Това са ПАРАЗИТИ, които при все, че България им е родина, я смятат за чужда и една от основните цели на живота им е да й ВРЕДЯТ, същевременно облагодетелствайки себе си. Бидейки на толкова ниско и първосигнално духовно ниво, но облечени с власт и докопали се до много сериозен финансов ресурс, на тях не им дреме особено нито за България, нито за Турция, нито за проблемите на циганите, да не говорим за" правата и свободите" им (без задължения, естествено). На тях цялата им интелигентност и изобретателност са насочени само към шмекерлъци и далавери с цел лично облагодетелстване, и евентуално в облагодетелстване на" своите" и прецакването на" чуждите" (т. е на българите и на България като държава). Техни основни последователи и електорат са други такива, но още по-малоумни паразити, за които гореописаните са пример за подражание, и те смятат че един ден могат да достигнат тяхното ниво и техния хал (понеже нали имат жив пример... ) и да паразитират ли, паразитират...
Никой от тези безродници не си е събрал багажи и да емигрира в светинята Турция обаче! Защо ли? Оправданието е че" тука им е родината, къщата, приятелите, ... " (и понеже тука им е родината, а те са" турци" , то тука трябва да стане Турция, може би!? ), но истината е съвсем различна... Истината е, че в Турция, както и във сяка нормална държава те нямат никакъв шанс за просперитет... По тази причина те са особено горди когато успеят да набутат на някого някоя нова джамия в очите и някоя нова члагия в ушите, или като построят паметник на" незнайния турски воин" , на когото са резнали топките, когато е дошъл да безчинства по нашите земи. Същите гении обаче се подвизават по света с паспосрти с" натрапените" им български имена, и понеже са много почтени хора и" безнесмени" , Интерпол ги издирва из цяла Европа...
Така ще бъде винаги, докато БЕЗРОДНИЦИТЕ се толерират, че били онеправдани, че били" малцинство" (малцинство от какво - от рядко рядко нагли и първосигнални индивиди ли? ). И докато възпитават децата си, електората си и т. н. в същия дух. Всеки в тази държава трябва да бъде поставен на мястото му. Но понеже държавата е слаба, на неин гръб и за нейна сметка виреят всякакви паразити...

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: b9b7b090ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Напълно съм съгласна с Лола и номер 15....и както каза номер 26 - върви и питай защо на гърците и албанците им се изправят косите като чуят турска реч,нямам какво друго да добавя...
Сиво

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 0166072a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   И ние да сме имали тяхната власт 100% штяхме да направим сьштото.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e978cc09a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Ами аз ще вложа само личното си мнение и няколко случая от живота ми. Историята няма да коментирам повече.
Но една вечер преди години един ТУРЧИН едва не ме изнасили.
Друг един ТУРЧИН-допуснах връзка с него, се оказа толкова вулгарен в леглото, колкото и българин не е бил/при все че бълг. мъже са си елементарни... /, че вече нямаше втори път..
Преди още повече години един АРАБИН ме опипваше по гърдите.
Преди доста време, като работех на сергия от сутрин до вечер, ЦИГАНИ ме крадоха.
Има много българи, които са такива-крадливи, похотливи.
Но защо не ми се случи да ме нападне БЪЛГАРИН? !
Така че... съжалявам, от тия раси, нации и т. н. ми се повдига, и не заради историята. Имам позната туркиня с две дечица, много сладка и добра-но е ЖЕНА.
От МЪЖЕ ТУРЦИ бягам далеч. Нагонът им е в пъти по-силен от европейския, затова има толкова бити и изнасилени жени.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9745247128
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Знаете ли с какво се славим ние българите? С покорство и крайна липса на бунтарство. Българинът като цяло е прост човек, само по сплетните, по простотиите и безхаберието. Затова и България сега е в това положение. Няма народ да я поведе, няма кои да се опълчи на властимащите, българинът е покорен и съгласен на всичко. Защо да има разлика между мъже и жени турци? Сякаш между българските мъже и жени има разлика. Е, да има-българките са провокатори за изневерите, мъжете са оглупели и са готови да се хванат за всяка. Като се замисля, всичко българско е изопачено и потъпкано. Няма ги смелите някога български мъже, няма ги гордите българки, няма го свободолюбивия българин. Има само немотия и поквара. Може да са всякакви турците, но поне имат морал и държат на него.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 23fc852c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

34.   Всеки привидно мрази турците, но вътрешно им се възхищава. Признайте си бе хора.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c0b8464ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Номер 34, на какво да им се възхищаваме, че не ми е ясно?
Колкото до това добри ли са турците или лоши, за мене лично е второто, ако ги разглеждаме като цяло, разбира се. Иначе във всяка нация си има свестни хора. Но историята не можем да я пренапишем така или иначе...

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: befe60e4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Има голяма разлика между турци който живеят в турция и тези който живеят в българия.
Тези живеят в турция са долу горе с нормални разбирания.
Ала тези който живеят в България просто не знаете за какво става върос. В семейството майките тъпънят на малките си деца, че всички който не са турци са гяури и не може да има мюсюлманин който да не е турчин. На момченцата от 10 год възраст им се обяснява ч... ш колкото си искаш гяурки но в къщи честна туркиня трябва да доведеш. И така се възпитават децата ходжата им обяснява почти същото. Живея близо до турска махала ходила съм на гости у туркини знам малко турски и съм чувала с ушите си как в семейство /майка туркиня баща българин/ докато го няма бащата се обяснява на децата. Бащата в къщи докато го нама се наричаше на български "Човекът " всички други българи сме гяури. Бях свидетел на картинка 8год момче бяга в къщи да предупреди майка си "Мамо човекът си идва"

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: e560d2fbec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Тази история на номер 38 е забавна дори смешна. Представям си едно такова семейство дето децата от толкова малки им се обясняват такива комични лафове-за гяури, туркини, бащи гяури. Направо смях. А представете си-детето да вика на баща си "човека" или ходжата да обяснява на малките момченца какво трябва да правят, сякаш те си нямат родители. Сериозно много е смешно.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1a2ab8a3a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Номер 39 не е в час ! Аз съм достатъчно запозната с такива семейства и мога да ти кажа, че коментарът на номер 38 е всичко друго, но НЕ и комичен (по скоро трагедия - самата истина) !

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 23b6aaa74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   лоши.... живея с тях и покрай тях, точно както го описва 38 е... няма какво да добавя - все ще е почти същото

Само още един пример - имам приятелка-туркиня, изнасилвана от баща от дете - на никого нищо не казва... като порастна и ИЗБЯГА НАПРАВО, за да учи висше, заживя с турчин, но без брак - семейството й се отказа от нея, защото била „курва„, ако разберат, че се е доверила на приятелки за зверствата на баща й, брай й собственоръчно ще я убие с камъни, защото е нарушила лицето на семейството - тази курва....

ей това е - бащата, разбира се е уважаван и „добър„ мюсюлманин - голяма работа, че е изнасилвал собственото си дете, важното е да не се знае от съседите

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 7c34a9c16e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   Боже какви глупости се избълваха по адрес на турците. Защо не видите българите до къде са стигнали и тогава да обвинявате другите.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: e1750a16d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

43.   всеки има право на мнение. до авторката: не трчбва да мразиш някого защото всички го правят. имаш право на собствено мнение. във всеки етнос има боклуци. тук някои питаше ако някои изнасили маика ти дали ще харесваш етноса му. ами аз да запитам ако маиката на някого(българка) е изнасилена от българин ще мрази ли всички българи. време е хората в тач държава да спрат с безсмислената омраза

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: fcd6db3537
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Много си прав номер 43. Всичко това е истина, но малко са тези, които я разбират.

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: b5816ba0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

45.   Турската душевност е много богата. И то все на неприятни емоции. Като започнем от това, че турските граждани от мъжки пол обичат много индивидите от мъжки пол (питайте някой от "турците", които пряко са участвали във Възродителния процес какво са ги правили "турските" митничари по границата. И защо месеци наред не можеха да седнат мирно). Мине се през изнасилването на животни (напиши в чичи Гошо Turkey Dog Raped и виж какво ще ти излезе. Прибавяме и козата, или вече не помня какво беше, която се роди с човекоподобна глава). Минем през поругаването на НАШИ гробища, оскверняване на храмовете ни (и не се опитвайте да ми изтъквате, че са били ромляни. То половината "турци" са ромляни). Това в Турция българин да го е правил? Прибавяме и верската нетърпимост. Наскоро гръмна скандал със заклан "турчин" - християнин, който е бил заклан само защото е християнин. И естествено стигнем до малтретирането на жените. Мила, напиши пак в чичи Гошо "Зад булото или жените на Турция" и чети статията в e - vestnik. Дано чак тогава да разбереш, че "морала" проповядван в "турските" сериали не е такъв. "Турците" винаги ще си останат едно необразовано (парите си дължат на плана Маршал. Само да спомена), злобно, лицемерно, гнусно, крадливо и с манталитет на чорбаджия племе.

П. П. Ако се чудите защо поставям постоянно "турци" в кавички ще ви отговоря - турци няма. Прадедите им са били от монголоидната раса, която се е претопила с местното балканско население (кръвен данък), араби, евреи, цигани и кой ли още не, докато не се е оформила днешната "нация от изроди" (цитирам изказване на някакъв турцизиран циганин по наш адрес. Е, след написаното по - горе се вижда в коя нация има повечко изроди).

П. П. 2. Расизъм знаеш ли какво значи? Правиш ли разлика между ксенофобия и расизъм?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 20 дни
hash: 69ae3a0b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

46.   то и германеца не е по назад. нали в германия откриха цяло семеиство заключено в мазето бащата изнасилвал дъщеря си и тя раждала. кво искаш да докажеш не знам ама и в милата ни родина има изроди дето тормозят семеиствата си, бият и насилват системно. ама е по лесно да си затваряме очите и да правим другите лоши. всяка нация има боклукама що само чуждите грешки виждаме. колкото за верската нетърпимост кво да не би ние да им отвръщаме по по различен начин да не би жристияните да харесват мюсюлманите не. ха ми кажи ква е разликата

 
  ...

...
преди: 13 години, 20 дни
hash: b5816ba0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Явно не си чела статиите. Особено тази за жените. Я да видим дали ще познаеш коя нация е първенец в тормоза над жените? Както казваше майка ми - за да разбереш една нация, първо научи какво е отношението им към жената. А и какво сме им виновни на неоосманците? До колкото знам първият терористичен акт на верска основа е извършен точно от "турците". Сега какво предлагаш - да си кротуваме и да не ударим кучето, което ни лае ли? На което строяхме заводи, за да има какво да работи и да не скърца със зъби от глад? А и аз проблем към мюсюлманите нямам. Имам достатъчно братя, които живеят в Русия. Българи, но приели исляма. На няколко пъти съм си писал с тях, лошо не съм видял от тях. Така че и тук fail - на.

П. П. Да почна ли да пускам материали какво правят "турците" в Германия, за да сравниш със ситуацията тук? . Както ти казах тия завинаги ще си останат тъпо, просто, необразовано и дивашко племе.

П. П. 2 Понякога толерастите ми приличате на хората в пещерата от "Митът за пещерата". Ако не си - препоръчвам ти го.

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: 62143e81ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   тва си е твое мнение. тва което имам в предвид е че всяко стадо си има мърша. и мога ти кажа че не е определящо какъв си като си идиот и изрод. всеки може да бие. ти седни та почети малко аз чета достатъчно

 
  ... горе^
преди: 13 години, 19 дни
hash: 2a3f58545b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Аз съм номер 40. Вижте коментара на номер 9 - просто си създайте приятелство с турци да видите какви са, само тогава ще се уверите, че не говоря празни приказки; номер 41 - такива са мъжете турци, пак ви казвам, че ако не сте се сблъскали с тях няма да разберете колко са коварни (специално за ''турците'' и ''другите турци'').

Престанете с това ''българите мързеливи, политиците не стават... '' Ами нали ние сме основата на България, бе хора!? Ние ги избираме.

Вземете да почетете малко история, вместо да си изграждате неправилно мнение и да си промивате мозъците (например турците отричат Баташкото клане).
Надали знаете, че стотици хиляди българки са изпращани в Анадола и изобщо в Турция, за да станат султански жени. Векове наред... А, че малките момчета са били тренирани от малки (най-хубавите, умни и здрави българчета), за да се изпратят в турско. Оттам са им сменяли имената само с едно (без презиме и фамилия). Това се е случвало в Сърбия, Албания и другите ни съседки. Но все пак ние сме най-близо до тях. Просто мога още много примери да ви дам, но мисля, че няма нужда, за да не кажете, че съм тръгнала да ви настройвам срещу турците. За изгарянето на малките деца, за изнасилванията на млади девойки пред майките и бащите им, а и по-малки момичета. Доказателствата и фактите са безброй.
Това са НАУЧНОДОКАЗАНИ ФАКТИ, хора!

За мен: В моето училище, ако направиш забележка, че се говори на турски... ще те намразят, ще започнат да те заплашват, че ще доведат цялата си рода да те набият и още..
Специално при нас не ни наричат ''гяури'', всъщност.. позволяват си много повече от това. Наскоро един мой съученик (осмокласник) се разчу, че изнасилвал недоброволно разбира се!!! ...

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 8f8eefcffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

50.   Как може да защитаваш турците и едва ли не да твърдиш ние колко по-лоши сме били. Имали сме леки момичета и т. н. Ами седни и прочети малко от нашата история - за онези дълги и мъчителни за българите 5 ВЕКА! Мила, това са 500 години робство. Българите са били унижавани до крайност, насилието, кражбите са били ежедневие. Те не са ни имали за хора, защо ние трябва да ги уважаваме и ценим? ! Когато са ни поробили нашето развитие е спряло, живеели сме за да плащаме техните данъци. Имаш ли си на представа какви данъци сме плащали само и само да ни унижат отново и отново. Плаща ли сме за това, когато конят мине през място където има българи за това, че конете са си изхабили копитата и ние трябва да заплатим. За това, че отивали в български дом искали са да ядът и пият и най-вероятно да вземат младата девойка от къщата и да я насилят за това, че са изхабили зъбите си с наша храна и още куп такива данъци, които не знам как да ги опиша.
Някой ще каже, да, но това е било толкова отдавна. Колко отдавна като 1878 година се освобождава България и около век (може и по-малко) все още се е натяквало, че турчинът - това е най-добрият и във всичко е най. Според теб защо сега сме толкова назад от другите страни? Защото докато другите са били свободни има ли своя църква, образование, университети малко по-късно при нас едва са навлизали килийните у-ща. Говоря ти с факти, не на изуст. Не казвам, че това е единствената причина, да не сме като другите развити страни, но това е една и според голяма причина.
Замисли се! Ти си българка, отстоявай българското.
Аз се гордея с това, че съм българка! Изчела съм не малко материал за нашето минало. Гордея се с това, че сме си спечелили правото да имаме своя църква, език, култура, религия. Защото не знам до колко си наясно някои българи са започвали да се гърчеят. Защото тогава ако си учил в гръцко училище на което се преподава само на гръцки и ти се втълпява всекидневно, че гърците били най-великите, но въпреки това българското се е запазило в хората, но това е друга тема.

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: e1b49ad785
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

51.   49, ти хубаво пишеш за това което се случва в твоето училище. Тези неща трябва да се казват, лошото е, че няма кой да го чуе. Ние сме "толерантни".

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 748a5f6325
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   Толерантността е въпрос на известна историческа култура. Който я няма и не вижда по - далече от носа си... си е прост за него си.

 
  ...
преди: 13 години, 18 дни
hash: 9ea18ffd02
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   Аз съм номер 40 и 49.

И съм горда българка. В това число не са малко нещата, които подтикват тези чувства. Например, че най-старото злато се намира в България, най-бързата бяла жена, славянската писменост е една от трите деления на езиците... Също и че е възможно да имам родствена връзка с Дончо Колев (Дан Колов). По майчина линия той се пада трети братовчед на прадядо ми. Има спорове дали е истина или не, но аз смятам, че е така, защото са от едно село и къщите им са били на калкан.
По бащина линия роднините ми са се гърчеели за съжаление, докато по майчина линия прадедите са ми били от българи по българи, както се казва. Та, фамилията ми е една такава - хем с ''хаджи'', хем с едно полугръцко име, което е доста разпространено в България.
Имам много роднини, избягали в Гърция, но това не ги прави гърци. Имам много близки и роднини навсякъде по света, но аз съм убедена, че като стана пълнолетна НЯМА да мигрирам. Просто обичам България и ако всички вземем да бягаме какво ще стане с родината? Особено във все още потурчените градове (преобладават турци и цигани), като Силистра, Сливен, Търговище, Омуртаг и много други просто не искам да си представям трагедията. Добре, че се опитвам да бъда оптимистка.

Проблемът ми в училище не е само мой. Просто хората мълчат като риби. Никой не смее да се съпротиви, за да не стане уж расистки конфликт. Хората от другите градове, където турци няма не могат дори да си представят как се чувстват такива хора. Аз понеже не съм родом от т. нар. все още потурчен град, затова смея да твърдя, че в родния ми град няма такъв проблем.
Ало, това отдавна е свободна България! Не трябва да има турска партия, новини, сериали, турски говор навсякъде около мен... да не говорим, че във вените на турците не тече само турска кръв - замислете се само за миг.

Благодаря на номер 51 и 52 и особено на номер 50.

 
  ...
преди: 13 години, 14 дни
hash: 120367a330
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

54.   Аз съм авторката- вижте сега историята си е история. Извинявайте ама не може тия турци да са толкова лоши, колкото някои от вас ги описват. Нали и те са хора и те имат душа. Колко турци сега не говоря за миналото са направили нещо лошо на българите. По скоро българите са тези, които си вредят. И моля ви айде най после кажете едно добро за турците не може да няма.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 14 дни
hash: 7352ce4fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

55.   мила и след 100 години отговора ще е в историята. това е закостеняло мислене на хора които не искат и не приемат че от тогава са минали много години. аз мога да ти кайа само едно така както можеш да имаш добри и лоши приятелки българки или добра или лоша връзка с българин същото може да ти се случи и с турчин или европеец американец или патагонец.
аз съм имала много познати а и приятели турци е не съм видяла лошо от тях но и аз съм се държала нормално и с уважение към тези които ме уважават. в трудни моменти ми е помагало едно момче турче и то щото и аз съм правила това за него без никакви задни мисли. ти си тази която спрямо опита си някои ден ще кажеш добри или лоши турци си срещнала. не трябва да слушаш хората а да имаш собствено мнение за живота и за всичко около тебе. инак ще си манипулирана и пристрасна. да историята я има и тя е за да ни напомня че не сме били винаги независими както и сега не сме. що никои не реве че други ни управляват не българи. желая ти всичко добро

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 140630d968
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

56.   Много си права номер 55. Турците и те са хора и сред тях има и добри и лоши, но всичко си зависи от това на какъв попаднеш.

 
  ...

1-50 от 197
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker