Депресия и тревожност. Антидепресанти. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Депресия и тревожност. Антидепресанти.
преди: 13 години, 9 месеца, прочетена 112665 пъти
Здравейте, искам да споделя и моя проблем! Иска ми се да си пиша с хора които като мен преминават или са преминали по пътя на този капан - депресията, тревожността и безпокойството и социалната фобия. Много ми е тежко и заради тази тревожност едвам успявам да излезна от вкъщи за да отида дори да си изхвърля боклука, нито пък до магазина, да не говорим за друго - тогава изпадам в тревожност, нещо подобно на паника и нерви. Започвам да пия антидепресант деанксит, тъй като той бил най-лек от антидепресантите и вече ужасно се страхувам дали ще се оправя, тази тревожност, безпокойство и раздразнителност ме съсипват, да не ви казвам когато ме критикуват или не са доволни от мен какво ми се случва, тук играе роля и социалната гадна фобия.

Пиша ви, защото ми трябва някаква искрица надежда, която не ми остана. Прибягвам към хапчетата тъй като нямам много възможност за психотерапевт, бих искала на първо време да се стабилизирам малко и да се опитам да си помогна относно терапевта. Искам да споделя, че вече от месеци не съм имала един ден, в който да съм била спокойна и щастлива. Това за мен е някаква мечта. Това за мен е нещо непознато. Не си спомням какво е чувството да си щастлив.

На 23 години съм. Ужасно мъчно ми е като гледам връсниците ми как напредват в живота и се развиват, а аз стоя на едно място и се чувствам сама и неразбрана. Има ли някакви книги или информация в интернет за идеи и стратегии как да се справим с депресията или фобията или тревожността.

Благодаря на всички, които ще ми помогнат или отговорят. Вече забравих какво е да се радваш и да си спокоен поне за ден. Моля ви пишете има ли излизане от този капан. Ужасно е ада да е на земята!!! Има ли въобще излекуване от това нещо???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 229

преди: 13 години, 9 месеца
hash: 210d94145a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисли положително, това е изхода. Преживяла съм това, не с месеци, а с години. Хапчето може за момента да облекчи състоянието, но като цяло няма да помогне.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 62f830fc5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Наистина си в депресия мила,този деанксит не е за това,което описваш.Вземи иди на лекар,трябва да пиеш някакъв антидепресант-ще видиш как добре ще се почувстваш а от там ще ти дойде и стимула да работиш върху себе си,мирогледа ти ще се промени.
Ева

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: ab195b334c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Миличка аз сам на твоята възраст и те разбирам тъй като и аз съм нещо подобно. Ти сигорно си преживяла нещо страшно за да се стигне до тая депресия и тревожност. Точно на тая възраст трябва да се живее, защото после няма да ти остане време. Моя съвет е просто да се отпуснеш, просто ей така да извикаш някоя приятелка и да се разходите малко може само в квартала за да си по-спокойна. След това и на по отдалечени места, и малко по-малко да спреш тея хапчета,не за друго просто ще станеш зависима от тях. Желая ти успех и се надявам да се успокоиш и да погледнеш света от друг ъгъл. целувки

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: df9fbe60bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Намери книгата Автотренинг , и си намери самоучител по йога.Прочети Излекувай живота си на Луиз Хеи.Не взимай антидепресанти без лекарски контрол ,защото създават ЗАВИСИМОСТ.Те трябва да се пият по схема и само специалист може да ти я направи и когато прецени да започне да намалява дозата.Намери начин да събереш пари за лекар ,да е дипломиран психиятър или психолог и така ще се оправиш

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Много благодаря за коментарите, не очаквах че някой ще ми пише.
А относно деанксита защо не е за мен, той е антидепресант?

 
  ...


...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Aз точно това искам, да помогне малко хапчето като патеричка и оттам да имам сила да работя върху себе си

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 930dd7167f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Имам същия проблем като теб и то от доста време.Непрекъснато чувства на безпокойство, тревожност , страх и депресия.Стигнах дотам , че съвсем се излолирах и изпитвам страх да общувам с хората.Много е мъчително и те разбирам - не можеш да направиш и да предприемеш нищо.Дори като ходя до магазина изпитвам тревожност.И аз като теб търсих разрешение на проблема, досега без резултат.Обаче в момента се занимавам с ТЕС(Техника за емоционална свобода), има я книгата можеш да я купиш и да пробваш.Откакто започнах да правя нещата се чувствам значително по-добре.Лела полека започвам да излизам от това мъчително състояние.Мисля , че тази тревожност е от много голям натрупан негативизъм и трябва всичко това да се изчисти за да се почувстваш отново добре.Засега съм в началото и съм решила да правя нещата докрай , може да пробваш , надявам се да ти помогне.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: d823534284
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

8.   Много добре разбирам състоянието ти мила.Минах през този ад,и то през всичките му вариянти.Решение на проблема намерих когато разбрах че всичко е в главата ми,и че ако сама не си помогна никой няма да ми помогне.Сигурно ти се струва невероятно това което ти пиша,но не е непостижимо.Отказвах да пия антидепресанти и успокоителни,и това което направих беше борба със страховете ми.Е,не стана изведнъж,но след десетина дни опити да не мисля за състоянието ми,и блокиране на мислите които ме тревожеха,видях огромна разлика.Аз бях с паническо разстройство и депресия+ агорофобия.В момента в които почнах да се сбъсквам със страховете ми,осъзнах че тревожноста е само в главата ми,и на практика като нещо няма.Всичко се дължи на силно въображение.По онова време за мен беше немислимо да остана в къщи сама,да се изкъпя сама или да отида до магазина.Сега се смея на самата себе си.Затова кураж и работи върху мислите си,всичко се крие там.Изход има и когато го намериш ще видиш че живота е прекрасен.Успех мила!!

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 62f830fc5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

9.   Деанксит е комбинация от 2 вещества,които наистина се ползват за подобряване на настроението,но не е антидепресант в истинския смисъл,по скоро се изписва на хора,на които им е нервно,които нямат спокоен сън,по скоро е ободряващо,т.е се води антидепресант с кратко действие,а има др група лекарства-МАО-ИНХИБИТОРИ -за тях говоря,иди на доктор,той да прецени,има много препарати,които са подходящи за млади хора-"сероксат",ципралекс" и др,които се пият само 1 на ден и повярвай ми това ти трябва-това е твойто Vо
Ева

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Eхееее, благодаря ви на всички отново.Радвам се че сте се справили и вие с тези проблеми и паник атаките, браво, радвам се за вас от сърце.Аз много искам някое хапче просто малко сила да ми даде, но вие ще ме критикувате че съм се хванала за него, но ще размишлявам и за другите идеи, които ми дадохте. Благодаря ви много!!!!!!!!!!!!!!!!

 
  ...

...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 34476fa935
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Здравей! Аз имам едно много хубаво предложение за теб и твоето здраве за вбъдеще! Забрави тези антидепресанти, няма да ти помогнат! Пиши ми: nikolina_atanasova@abv.bg =)

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мерси Ева за отделеното внимание, страхотен човек си, такива хора като теб заслужават да са щастливи!
Много се страхувам от страничните ефекти на антидепресантите, плашат ме, дали наистина има основание да се страхувам?.. Относно Деанксита пия 6-ти ден, но няма абсолютно никакъв ефект.
Дано има надежда за мен.
Благодар на всички!!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 7cd9dd15d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Здравей и аз бях като теб дълги и мъчителни години. Мислех си, че имам психичен проблем и какво ли ощв не. Успях сам да изляза от тази пропаст без книги и хапчета. Сега водя пълноценен живот. Ключът за мен бе да променя отношението си към света и да отворя съзнанието си също така и много смелост и увереност. Качества, които няма как да се придобият изведнъж а се тренират и изграждат лека полека. Аз съм момче на твоята възраст. Успех ти пожелавам. :)

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: e4a5355ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Остави координати за връзка може да си попишем :)

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 49209687bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ами това и аз казвам,няма ефект от него,не се притеснявай от страничните ефекти,разбира се като всички медикаменти и те си имат,но не са страшни т.е.,че ползата оправдава риска.Осн,недостатък на всички е,че малко се пълнее от тях,но това разбира се не е при всички,а и дори малко да качиш,по натам като ги спреш ще си влезеш във форма,мисля сега,че е по важно да се оправиш.Няма смисъл да губиш време,като опитваш с разни книги и др неща,те разбира се могат само да ти помогнат,но не е достатъчно,мн малко хора успяват сами.Повечето го разбират проблема,знаят,че е така и как тр да мислят до сл път,когато тр напр. да излезат навън.
Умно момиче си направи нещо за себе си.Успех ти желая и ти стискам палци,сигурна съм,че ще се справиш!
Ева

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 50c18fb7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Здравей, искам да ти кажа, че аз започнах лечението си с деанксит. Почувствах се по-добре от първото хапче. Страховете ми намаляха, но нервността ми остана. След това ми изписаха Серопран и Ривотрил. Сега се чувствам спокойна и без страхове. Скоро спирам Ривотрила. Пий си деанксита. Той е безвреден и слаб. 20 години не успях да се преборя с тази болест. Това е заболяване, а заболяването не се лекува с воля. Ако си болна от бронхопневмония с воля ли се лекуваш или с хапчета?

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 19747c5564
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   Въпрос към 14. Ти автора ли си или питаш автора за координати?

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 4a92b28712
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Номер 17, не си много права да сравняваш депресия и бронхопневмония !? Звучи ми като дискотека и гробища!? Незнам колко си голяма, но авторката е млада и когато лечението е навременно, нещата се оправят и тя ще се оправи.

Към авторката-Ривотрил не ти препоръчвам, към него мн бързо се привиква, ще чакаме но 17 да пише като го спре дали ще може да заспива без него !??Не и го пожелавам, разбира се :)
Ева

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   thecoollion@abv.bg e моята поща в случай, че някой иска да си пишем за проблемите ми с тревожностие и депресията.

Отново во благодаря и оценявам помощта ви и виждам, че искрено го желаете!

Само да оточня за No 17, нито от първото, нито от вече 16-тото ми хапче не почувствах абсолютно никаква промяна.Дано се оправят при теб нещата. Аз смятам, че щом си почувствала малка промяна към по-добро, веднага трябва да посетиш психотерапевт за да се излекуваш, той е спасението на всички хора, страдащи от такива проблеми. Хапчетата не лекуват доколкото разбирам, а само притъпяват тези неприятни осещания докато ги пиеш, веднага щом спреш всичко се завръща. Изхода е ясен, психотерапевт, но за мен това е трудно осъществимо от финансова гледна точка.

Дано един ден започна да живея щастливо..

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 50c18fb7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Здравейте, отново. Не аз направих сравнението с пневмонията, а докторка (много голям специалист), когато майка ми я попита дали не е по-добре да се лекувам с воля. Дълги години се мъча. На 10 години изпаднах в първата си нервна криза. Сега съм на 27. Минала съм през всички етапи на заболяването, включително и мисли за самоубийство. До преди 3 месеца никакви лекарства не съм пила от страх да не се пристрастя. В Пирогов ми изписаха Сероксат, който пих 2 дни и депресията и натрапчивите мисли се засилиха по 10. Когато ми изписаха деансит, щях да литна. Всичко изчезна. Понякога вечер се страхувах. Тогава отидох на психиятър и ми назначи това лечение. Преди това съм ходила много пъти и са ми изписвали какви ли не лекарства, но никога не съм ги пила. Сега съжалявам, иначе нямаше да си седя 10 години вкъщи. Сега излизам и съм човек. Жалко, че стигнах до тук. Реших да взимам лекарства, откакто кака ми в Испания каза, че се е излекувала за 1 година. А ривотрила се дава за кратко, докато свикнеш с основния антидепресант. Искам да Ви попитам нещо: Вие пазите ли диети?

 
  ...

...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 944e75a804
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Миличка и аз съм в такова състояние като твоето .Понякога се чувствам застрашена да ходя където и да било най силен е страха през ноща.Моето състояние е придружено и с главоболие вече почти една година. Много е гадно защото мислиш само за това и други мисли не са ти в главата.Но както каза един от читателите всичко е в главите ни и ако ние не си кажем да спре то няма да спре.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Имам два въпроса към 21: Серопрама по-силен ли е от деанксита и напълняваш ли след приема му?

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 50c18fb7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Да,по-силен е и е от друга група.Лекарката ми каза,че в деансита само едната съставка лекува нашето заболяване.На 29 -ти съм пак при нея,за да ми увеличи Серопрама и Ви обещавам да разбера всичко за напълняването и ще пиша подробно,защото всички ни мъчи тази тема.

Към 22: аз освен главоболие имах и световъртеж и си бях внушила,че ще припадна на улицата.Години обикалях лекари и болници, пих Бетасерк,Вертигохил и нищо.Сега след това лечение вече не ми се върти главата и разбрах,че всичко е било от депресията.Много е важно да Ви уцелят лекарствата.
Деанкита е най-слабия антидепресант след Атаракса,а той се дава на деца.Аз пия Деансита 3 пъти на ден,ако махна единя прием,все едно нищо не пия.Пробвах.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 1ee21cc293
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Мило момиче,аз преминах през този ад-бях на същата възраст като теб.Проблемите ни се пораждат от прекалената ни чувствителност и обръщането на внимание на дребни, злобни нещица и негативни събития.Един психиатър ми каза,че за лечението е необходима и една лъжица'майната" на всичко и всеки,който ни дразни.Да ти кажа аз как се излекувах-намерих си работа и се влюбих.Не стой в къщи,срещай се с хора,занимавай се с нещо непрекъснато,което да ти отвлича вниманието от самата себе си.Ще го преодолееш!Ривотрилът не е толкова опасен,колкото го описвате-предписват го на епилептици заради треморите,но също служи и за успокояване и сън при други психични състояния.Пие се 6 месеца,с постепенно намаляване на дозата.Консултирай се с добър психолог.Мога да ти препоръчам Клиниката по гранични състояния в София.От където и да си,отиди поне на преглед там,има добри и човечни специалисти!Успех!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 9330c0dad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   здравейте,и аз съм пила ривотрил но за няколко месеца 2/3 и наистина ми помогна но аз имах проблеми с нервите дразнеше ме всичко около мен даже и тв постоянно избухвах сега повече от 2 год съм супер благодарение на ривотрил

 
  ...

...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 737bad4e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Преди години не можах да спа.Просто чувствах че идва някои да ме ''дави''.Купих си едни хапчета,много силни,просто заспивах веднага и 20 ч не знаех къде съм.Но,испих само 2.Взех се веднага в ръцете и слава богу се оправих много бързо.Просто 1 малък проблем щеше да ми развали живота,ако бях продължил да взема хапчета.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 7c3b5631df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Не слушайте глупости. Серопрама майка ми го пие от много време насам и както беше 55 килограма, в момента е качила поне 40 кила. (при положение, че яде безкрайно малко и ходи пеш като луда.. нема, братче, химията си е химия!)
Тия лекарства ви ебават майката на организма отвсякъде!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Това с напълняването е ужасно :(((((((

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Номер 24 какво стана, увеличиха ли ти дозата, как се чувстваш сега, а за напълняването какво ти казаха?

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 50c18fb7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Здравейте момичета, за най-голямо мое и Ваше съжаление трябва да Ви съобщя, че почти от всички антидепресанти се пълнее (дори от деанксит). Ето защо трудно ми стават дънките. Понеже част от депресията ми се дължи на вечните ми диети, които цял живот пазя, аз я помолих веднага да ми смени серопрама. Тя каза, че не при всички е строго задължително да напълнеят, но онези, които са склонни към напалняване е почти сигурно .А аз съм от тези. Освен това от серопрама получих сухота в устата, променен вкус и нулево сексоално желание. Дано да свикна с новото лекарство по -бързо. Намали ми и деансита. Почти махна ривитрила по половин вечер от детския. Днес пих от новито хапче за сега съм добре. Пишете и Вие как сте?

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Eeeee жалко номер 31 :( много кофти, но при всеки е индувидуално с напълняването вероятно. Но щом го има при теб дано поне не е много. А каза ли каква диета е добре да се спазва? И кога ще го спираш това хапче вече? А за страничните ефекти, които си получила какво да се прави, дано поне се чувстваш иначе добре като цяло. Някога напълнявала ли си? че сега си сигурна че си от склонните към напълняване?
Пиши пак :)
Авторката

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 94f68a73fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Истината е една, че каквото мисли човек това чувства

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 1f7a450add
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Браво, 33, точно така е. И аз исках това да го кажа, но като видях как си говорят за хапчета...И аз изкарах тежка депресия повече от 10 години, хапчета съм взела за това време 3 пъти за по 2 седмици. Сега съм много по-добре.
Със сигурност от моя опит и от този на мои близки мога да кажа, че хапчето освен че нищо не помага, но те вкарва в дупката още повече.
Всичко опира до мисълта.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 50c18fb7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Да напълнявала съм много. Каза, че ще ги пия около 2 години. За страничните ефекти не знам дали ще изчезнат,ако някой друг знае,да пише.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   №35 Koлко време ги пиеш, че не знаеш дали ще изчезнат страничните ефекти? Доктора ти не ти ли каза кога ще изчезнат? А цели две години не е ли много? Няма ли да ти увредят нещо? Колко си напълняла?

 
  ...

...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 50c18fb7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Сега с около 5 кг. Пих ги 1 месец и тя, по мое настояване, ми ги смени. Страничните ефекти бяха много. За месец не изчезнаха, а се задълбочиха. Предразположена съм към напълняване,защото съм била 95 кг. после отслабнах до 47.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   O милата, колко неприятно. Е това е, живота понякога е гаден. Сега последно какво пиеш

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 2890cbe529
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

39.   Искам да попитам използвалите инхибиторите на обратното захващане на серотонина- Деанксит и Серопрам и бензидамина Ривотрил, могат ли да се купят без рецепта от аптеката? Аз също съм с тревожност и натрапливи мисли, но не смея да потърся психиатър. Страх ме е, че после с диагноза ''Психо ......'' ще остана без работа. Следва диспансеризация и отърваване няма. Знае се, че психичните заболявания имат ремисии и напълно излекуване почти няма.

А психотерапевтите, дори не са лекари, повечето ми се струват шарлатани. Разберат ли, че им се вързваш и последната ти стотинка ще измъкнат, възползвайки се от болеста ти.

За съжаление, така е в България, тук чуеш ли че някой е с психично заболяване, мислят го за ''луд''.
Ж27

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 02954d27ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

40.   Здравейте! Бих искала много да помогна и единствения ми съвет е психотерапия, а не психиатър! Психотерапевтите те лекуват с думи, а психиатрите с лекарства които помагат до едно време. Така че ако знаеш някой в твоя град действай

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: c2356cceba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Аз имах фобия от обществото и все още имам.Но се излекувах от депресията, чрез положително настроение и да вярвам,че ще се случи нещо весело.И ето случва се напоследък. Имай вяра.

И аз се страхувам, когато ме критикуват и обиждат. Когато ме обиждат продължително вече или се депресирам или се притеснявам да не ме обиди пак. Не мога да си обясня.

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

42.   Антидепресантите са с рецепта, а ривотрила се чудя дали не е и със зелена. Но мисля че Серопрама във всяка аптка ще ти дадат, ако ме разбираш..... Толкова ли ти е тежко, че искаш и два антидепресанта на веднъж да пиеш, пробвай поне с единия. С Ривотрила много да внимаваш, не е шега работа. А психиатъра би ти помогнал, но не зная какво се случва после, дали наистина те пишат за луд и е трудно да си намериш работа, това ще е адски гадно, дано не е така. Ужасно е все повече млади хора страдат от психични разтройства (не психични болести) Разкажи какво се е случило с теб за да страдаш сега и как се чувстваш? Психотерапевт също би помогнал, но както за всичко останало трябва да намериш подходящия. Определено е скъпичко, много хора нямат възможност, това е ужасно, да не се грижи държавата за своите млади хора. УУУУжас.

Ако обичате този коментар да не ми се трие, че предният беше!!!

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 50c18fb7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   Ривотрилът е със зелена рецепта. Аз го спрях. Ксанаксът е по-добър, според мен. Преди да ми изпишат антидепресанти, го пиех при нужда. И той се води за АД.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 2890cbe529
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Номер 42, Благодаря ти за бързия отговор. Не смятам да пия и двата антидепресанта. Напротив надявам се, че ще се справя и без лекарства, поне за сега. Не знам как се получи това разстройство, навярно от свръх напрежение. Не съм в БГ. Тук, в страната в която живея лекуват с Прозак(Биозак), ако някой е пил тоя SSRI, моля да пише, как действа, доволен ли е?
Благодаря!

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 50c18fb7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

45.   Никой ли не е пил Биозак???

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Номер 37 как се развиват нещата

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 50c18fb7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   охххх, пълнея......

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

48.   Ами диета, нещо?

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 50c18fb7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Колкото и да не вярвате,пазя. Ям един път на ден и то пиле или салата и плодове.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 5eec90b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

50.   Ами споко, мисля чш след като ги спреш ще свалиш доста, някъде бях чела, че от антидепресантите се получава задържане на вода и затова се качва, но и щом ги спреш се възвръщат килограмите ти.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 50c18fb7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

51.   Ами, аз трябва да ги пия две години. Хич не е успокоително. Някой знае ли АД, от които не се пълнее??????????????????????????? Моля, кажете ми, че съм отчаяна.

 
  ...

1-50 от 229
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker